reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Zalamalam sie:( Własnie przeczytalam ze w czasie badania ginekologicznego w 12 -14 tyg przeziernosc karkowa u Maluszka powinna wyniesc max 2,6 mm a mi lekarz Ostapiuk powiezial ze wynosi 3 mm i ze to sie miesci w normie:( Wiecie co ja juz naprawde nie wiem do kogo mam chodzic zeby miec pewnosc ze zostane dobrze zbadana. Buuuuuuuuuu. On takze nie sprawdzil czy kosc nosowa jest juz wyrobiona. I wzial jeszcze za to 40 zl. Takze nie sprawdzil jakie jest tetno dzidzi. Chyba jednak wybiore sie prywatnie - tylko nie wiem czy na Parkowa czy na Zamenhofa. Jesli mozecie napiszcie mi kto jest najlepszy w tych klinikach od USG, ile kosztuje takie badanie oraz ile trzeba czekac na wizyte bo ja jutro zaczynam 14 tydz i juz nie wiem co mam robic - zaraz zaczne chyba plakac:( Aha i jeszcze pod jakim nr tel mozna sie zarejestrowac

Agak z tego co wiem, to takie dokładne badanie tzw. prenatalne robi sie między 20 a 24 tygodniem własnie z mierzeniem tych wszytskich parametrów. Obie z Asiołkiem mialysmy je robione na Zamenhoffa i gdy pokazałam wynik pani Prof . to powiedziała, ze na Zamenhoffa maja najlepszy sprzet w regionie i najlepszych fachowców. Mnie kosztowało 180zł z nagraniem na płytke, trwało ok 40 minut razem z Dopplerem. Myslę, ze Twoje trwało by krucej i mniej by kosztowalo. Dowiesz sie wszytskiego pod tel. 7323202. To jest telefon do kliniki na Zamenhoffa.

Na Zamenhoffa badania specjalistyczne robia dwaj fachowcy od usg, obaj sa swietni. Myslę, ze po prostu ja mialam te parametry mierzone podczas rutynowego usg (mam na kazdej wizycie).

Cześć babeczki!
Ja już w domku z "kruszynką" :D . Mam córcię 4800g i 63cm. Miałam jechać we wtorek na 9 na wywołanie i ewentualnie na cesarkę jakby nie udało się. Więc w nocy z poniedziałku na wtorek o 3 zaczeły się bóle a o 6 odeszły mi wody. Przed 7 byliśmy z mężusiem w klinice. Miałam tak silne bóle, że poprosiłam o znieczulenie zo. Powiem, że bez pomocy mojego faceta i bez tego znieczulenia nie dałabym rady. O 9.25 maleństwo przyszło na świat. Poszło szybko. Jeszcze nie wiemy jak będzie nasza córcia miała na imię. Pozdrawiam.

Betti Nie umiem wstawiac zadnych obrazków do tekstu więc beda same slowa: Gratulacje ogromne!! Ciesze się niesamowicie, że tak dobrze wszystko poszło! Wielgaśna ta Twoja "kruszynka". Szybciutko Was do domciu wypisali :laugh: mam nadzieję, że byłas zadowolona z opieki. Zdrówka, sił i jeszcze raz sił.

Bardzo ale to bardzo sie cieszymy Waszym szczesciem - zyczymy duzo zdrowka i szybkiego powrotu do formy:) Bo rzeczywiscie taka Kruszynke urodzic to musialas sie porzadnie napracowac. GRATULACJE :) Wklej zdjecie Corci:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry