reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Odrywam sie od pracy i zaglądam do was. macie takie fajne, zyciowe problemy! Nie jakaś architektura osady Catal Hujuk, której uczen musi nauczyc sie rozpoznawac i wym ieniać charakterystyczne cechy ceramiki syryjskiej ( pisze plan ze sztuki ;))
Agak, mrozisz krew w zyłach! Moje dzieci też sporo naniszczyły, ale zawsze żartujemy, że tatus stolarz i w razie czego naprawi drzwi czy pólkę. ja sama w młodości stłukłam matce krysztal...Moja mama ma pragmatyczne podejście dozycia. Z powodu psów i kotów w domu zwinęła dywany, na meblach sa pokrowce a ruchomy dobytek znikomy. Pod stołem pies i kot w zgodzie, nieliczne kryształy socjalistyczne zostały, ale nie sadze, żeby płakała po nich, jakby Jonatan je unicztożyl. Ja tez sądze, że reakcja twoich rodziców była przesadna. I powiedziałabym o tym. jestem za szczera rozmowa. My duzo gadamy w domu i wywalamy, co na wątrobie. Wolę zdrowa wymiane zdan niz milczenie. Ale...powiem ci, że do niektórych rzeczy dorastam, kiedyś nie powiedziałabym ojcu, że jest kłamczuchem, a teraz tak, z milościa, ale jednak. I teściowej tez serdecznie oświadczyłam dzis, że kręci kota ogonem, podpuszczając ludzi, aby zobaczyc reakcje, ;D
Ty tez pogadaj. Powiedz, czy nie bali sie, że dziecko sobie łebek rozwali? Dobra nauczka na drugi raz. Krysztaly won na piętro!
Moi przepadaja za wnukami. Ojciec za każdym razem z jękiem robi im łuki z leszczyny, bo oczywiście zapominaja wziąc stare, a u dziadkow okazuja sie niezbędne. I na ryby zabiera chlopaków. A małego teśc wozi wózkiem po uliczce za domem, on, który wlasnego dziecka na ręce nie bral.
Synowie! dziedzice! Juz kombinuja co któremu zapisac. Za oceny w szkole nagradzaja, ale do roboty gonia..teraz jak to pisze starszy synek zasuwa z teściem, wożą drzewo do piwnicy ( na co nam tyle drzewa, mamo, co to, epoka lodowcowa będzie! Mamo, na co nam tyle drzewa...mamo już dwadzieścia taczek...)
Dostal dzis piatkę z wf i piatke z matmy. Moja krew!
Jonatan jak zdrowy, chrapie, więc ja pisze plan ze sztuki...Wykonuje szopkę bożonarodzeniową metodą wyklejanki na kartonie. ...ha ha...Nazywa plamę, rozróznia miekką od ostrej, ogląda dzieła sztuki i opowiada o technice ich namalowania. ;D ;D ;D
Gosik, ucaluj Zofijkę.
Magdalenka, jak ci się koje dzierganki podobaly na sierpniówkach? Ho ho ho! Co nie?

reklama
Tfu, moje dzierganki, nie koje dzierganki, przejęzyczyłam się.
Cos jeszcze dla was moje miłe:

p37687fo4.jpg

401blueknitsweater386x452ky9.jp

5147jo1.jpg

giftknitteririshknitdogcj0.jpg

Cuuudne, co??? ;D
Cos dla elegantek...Gosik, możesz chuste pozyczyć żużaczkowi, Dalunię ponosi. ;D
shopwalkmarkerimageqk4.jpg

śmiej się śmiej..... szlag mnie trafiał jak wszedzie posikiwala a psa szkoda jak zamknięty za bramka siedział i nie mogł się z nikim bawic.

Żużaczku...teraz będziesz miaa dwoje do oduczania z pamperow... ;D
Co zrobisz, jak jej sie spodoba??Prosze zdjęcie suni w pampersie, chce sie porechotać!
Synki chrapia....wilka i zająca żesmy oglądali, usmieliśmy sie do lez.
Dawid mi dzis oznajmil, że pani w szkole go kocha. czy to mobbing, jak myslicie??
;)
garaż wymurowany, zakonczony wiencem, jutro męzus zamawia krokwie. Babcia Olesia dzis znowu kosz grzybow przyniosla, twierdząc, że to za domem, na lące nazbierala. Coz za dziarska 85 latka! twierdzi, że od srody bedzie kartofle kopac. 2 km piechorto isc...ja dziekuje...i caly dzien kopac. dziewczyny, pamietacie wykopki???Czy wyscie jeździli w starych dobrych czasach???My jezdzilismy starym osinobusem...pamietacie osinobusy???Pan od wfu zawsze zalany w pestke...ognisko z kartoflami...nauczyciele spiewający hej sokoly,,...uczniowie urządzali bitwe na kartofle...
Moje dziecko nie wie, co to wykopki i zalesianie i czyn spoleczny.
Chyba jutro w czynie spolecznym zaczne go uczyc. Ach, on chce chodzic do pana muzyka na lekcje pianina...zapisze go...moze sie zniecheci po kilk lekcjach. I chcial dzis kupic od kolegi kudlata swinke morska. zabrbnilam. Zadnych stworow w domu
Mam jeszcze zalobe po kocie, Moj biedny Imbryk zginal rok temu.... ;D

Kalina piękne te dziergane cudeńka! Ja teraz pewnie do Bożego NArodzenia to nie znajdę czasu, żeby coś porobić. Ale jak sobie popatrzę, to już mi cieplej na sercu ::) :)
A ja tez bym chciała zobaczyć psa w pampersie. Zaqwsze powtarzam sama nie jestem kreatywna, więc musze korzystac z doświadczeń innych... oczywiście jak mi pozwolą ;)

Myśmy dzisiaj 6 kilomtreów spaceru zaliczyli - ja pieszo kurs galopkiem za moją dwójka na rowerach ;D POtem pojechaliśmy na plac zabaw super atrakcyjny i tam też biegałam w tą i z powotem.Oczy mi sie same zamykają z dotlenienia :laugh:
MIlej nocki życze, a niektyry szczególnie przespanej ;)

dobra, będzie zdjecia ale potem. o musze dalce jakies taniochy kupic, nie będzie mi tu arystokratka w prawdziwych pampersach smigac bo z torbami pójde. No ale wyobraźcie sobie, ze wogóle nie protestuje jak jej zakladam.... i potem lata w nim jak gdyby nigdy nic. A JA MOGE PSA POGŁASKAC I POTARMOSIĆ I SIĘ NIE BOJE, ŻE SIE TO ZONKIEM SKOŃCZY ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Normalnie niech żyję ja i moje pomysły!!!!!!!!!!!!!!!

A od tesciowej na urodzinki dostałam piekniutką pelerynkę z lnu, jak pajęczyna cieniutka i lniane serwetki, takie zgrzebna. każda spięta lniana opaska a za opaska lniana róża... cudne!!!!!! Moja teściowa chyba zalapała co mi sie podoba.

Chce ktos za... czerwona szminke chanel??

reklama
Agak, zatkało mnie. Myślę, że dziadkowie powinni przemysleć swoje postępowanie, bo nastepnym razem moze to sie skończyć nie tylko rozbitym palcem u nogi...
Witam Joasię :) Czekam na zdjęcia i opowieści ślubno - weselno - podróżne.
Żużak, koniecznie zjdięcia, zdjęcia hihihi ::)
Wczoraj miałam dosc mocne skurcze, a w nocy tak mnie bolało, że aż sie zbudziłam no i koszmar po tym miałam - poród w wersji horror!
JEstem niewyspana, lekko przestraszona.. Jak dziś też tak bedzie, to ide do doktorka. Te skurcze Braxtona to nie powinny chyba tak boleć? Brzuch mnie jak 1 dnia miesiaczki bolał. Idę dziś na ploty do koleżanki...

Do góry