reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

A jednak Zosia się zaraziła .... :-(
Czy wszyscy lekarze przepisują na infekcję Eurespal? :-)
Była wczoraj chwilę u Anety. Madzia cuuuuudna. Spała sobie spokojnie :-) Aneta szczęsliwa opowiadała mi jakieś nieprawdopodobne historie szpitalne aż włosy na głowie stawały dęba :szok: Sama Aneta jak Pamela Anderson wygląda :laugh2:

reklama
NIE WSZYSCY. ja nawet nie wiem co to jest.

kalina bagam o przepis na pierogi bo mi syn piechota do narwi chce w deszcz iść.

Przepis na pierogi...hmmm....
Ciasto drożdżowe. Ciasto:
- ok 60 dkg maki,
- 2 jajka,
- 1 lyzeczka cukru,
- 2 lyzeczki soli,
- 5 dkg drozdzy,
- 1 szklanka mleka,
- pol kostki rozpuszczonego masla.

Ciasto zrobilam tak:
Drozdze urosly w mleku i lyzeczce cukru. Nastepnie dosypalam maki, soli, dodalam jajka i maslo. Wyrobilam (czasem trzeba podczas wyrabiania podsypac maki) i odstawilam zeby uroslo.
W miedzyczasie nasmarowalam blache olejem. Po wyrosnieciu formowalam z ciasta cos w rodzaju placuszkow, na ktore nakladalam farsz.

Farsz- pofantazjuj. Moja teściowa smazy kapuste kiszona i dodaje pieczarki, dosmacza vegetą. Można mięsny, resztki z pieczonego lub gotowanego kurczaka mielone z pieczarkami....albo same pieczarki...

zycze pysznosci. jak ząbalek?

......:-).....
Jutro mam wychodne. Jadę z koleżanką polonistka na spektakl do teatru lalek, potem mamy warsztaty metodyczne na temat edukacji teatralnej. Potem czekolada w wedlu, spotkanie z siostra ( ma urodziny) i spotkanie z muzykiem w sprawie kasy za tantiemy.
Hura. Kalina jedzie bez męża i dzieci.
Umyłam włosy.
mam nowe brązowe korale. mam bzika na punkcie brązowych korali. Już czwarta para.te są jakby z papierem i bursztynem, jakby dziergane, jakby plecione. Nie do pisania.
Moje bable spią, mąz ulepsza linuxa, ciiicho.
Ogladam sobie filmowe galerie i wspominam..i slucham sjesty...

Mi baaaardzo podoba się blog Kaliny, codziennie czekam na to co napisze :-)
Kalinka miłego jutrzejszego dzionka dobra kobietko :-)
My jutro imprezujemy ......

co znalazłam:
"pocieszacie mnie moi przyjaciele, a to tak, jakby komuś komu śnią się koszmary zmienic pościel. Złe sny pozostały, ale sniło sie je znacznie wygodniej" Białystok 1983.

reklama
Ja też jestem stałą czytelniczką bloga Kaliny:happy: Ona powinna zarabiać na tym pisaniu - Zużaczek zresztą teznie tylko w BB:-) - bo jak GRochola może sprzedać tyyyyyle nakładu to one tym bardziej!
Zużaczku jak tam Twoje decu?
Dzisiaj piekę ciasto - zeberkę:happy: - i idziemy na szczególną Mszę jedną w miesiącu naszej Wspólnoty. A w piątek umowiłam sie na spotkanie w sprawie pracy ze swoja poprzednią szefową. Czemu ja sie tak nie cieszę jak Żużaczek?????:baffled: :dry: :cool2: :sick:

Do góry