reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kolka i brak sił...

Drogie mamy jak było u waszych maluchów z kolkami? Syn w chwili obecnej ma 18 tyg. od 1 tygodnja życia ma kolki codziennie o tej samej porze zaczynają sie 19-20 później znów 1-2 w nocy i 5-7 rano. Od urodzenia nie przespał ani jednej nocy ciągiem co za tym idzie ja i mąż również jesteśmy wyczerpani i bezsilni. Zmienialiśmy mleko 3 razy w chwili obecnej Bebilon pepti syneo , wypróbowane krople sab simplex,espumisan, delicol. Nic nie pomaga po każdym posiłku mały jest odbijany, butelki antykolkowe. A dziecko i tak sie męczy za chwilę będzie miał 5 miesięcy a u nas nie ma nawet światełka w tunelu... jak było u was ?

reklama
Dodawałaś do każdego mleczka sab simplex? U nas jedynie on właśnie pomógł. Z polskich preparatów jeszcze bobotik stosowałam i w naszym przypadku kolki załagodził, ale no sab całkowicie je wyeliminował.

Ja wiem, ze w tym temacie ogólnie nie ma nic śmiesznego, ale ten fragment mnie rozbawił
Od urodzenia nie przespał ani jednej nocy ciągiem co za tym idzie ja i mąż również jesteśmy wyczerpani i bezsilni.
On ma niecałe 5 miesięcy, wiesz że może nie przesypiać nocy nawet do 2 lat? 😂😂😂😂

Ja bym tutaj szukała gdzie indziej przyczyny. 5 miesięcy to już raczej kolki powinny ustąpić. A diagnozowaliście dziecko pod kątem refluksu?

Drogie mamy jak było u waszych maluchów z kolkami? Syn w chwili obecnej ma 18 tyg. od 1 tygodnja życia ma kolki codziennie o tej samej porze zaczynają sie 19-20 później znów 1-2 w nocy i 5-7 rano. Od urodzenia nie przespał ani jednej nocy ciągiem co za tym idzie ja i mąż również jesteśmy wyczerpani i bezsilni. Zmienialiśmy mleko 3 razy w chwili obecnej Bebilon pepti syneo , wypróbowane krople sab simplex,espumisan, delicol. Nic nie pomaga po każdym posiłku mały jest odbijany, butelki antykolkowe. A dziecko i tak sie męczy za chwilę będzie miał 5 miesięcy a u nas nie ma nawet światełka w tunelu... jak było u was ?

Jeju mój ma też 18 ale miesięcy i też nie przespałam ani jednej nocy 🙈
No jakby takie życie z małym dzieckiem 🙈

No ogólnie dziewczyny maja rację. Mam syna w podobnym wieku i też nie przesypia całej nocy 😅 wiec na przespane noce niemal masz co liczyć póki co. Znam dzieci które mają po 5-6 lat a i tak wstają i przychodzą do rodziców spać 😂 ogólnie u nas takie problemy przeszły cos koło 3 miesiąca. Byłaś u pediatry z tymi kolkami? Moze cos doradzi albo pokieruje dalej. Bo raczej juz powinno sie to uspokoić

reklama
Dodawałaś do każdego mleczka sab simplex? U nas jedynie on właśnie pomógł. Z polskich preparatów jeszcze bobotik stosowałam i w naszym przypadku kolki załagodził, ale no sab całkowicie je

Ja wiem, ze w tym temacie ogólnie nie ma nic śmiesznego, ale ten fragment mnie rozbawił

On ma niecałe 5 miesięcy, wiesz że może nie przesypiać nocy nawet do 2 lat? 😂😂😂😂
Nie chodzi o spanie całej nocy a budzenie sie np. tylko na karnienie. Maly w nocy sie budzi i z bólu sklada się, podwija nogi i pręży.

reklama
Do góry