Drogie mamy jak było u waszych maluchów z kolkami? Syn w chwili obecnej ma 18 tyg. od 1 tygodnja życia ma kolki codziennie o tej samej porze zaczynają sie 19-20 później znów 1-2 w nocy i 5-7 rano. Od urodzenia nie przespał ani jednej nocy ciągiem co za tym idzie ja i mąż również jesteśmy wyczerpani i bezsilni. Zmienialiśmy mleko 3 razy w chwili obecnej Bebilon pepti syneo , wypróbowane krople sab simplex,espumisan, delicol. Nic nie pomaga po każdym posiłku mały jest odbijany, butelki antykolkowe. A dziecko i tak sie męczy za chwilę będzie miał 5 miesięcy a u nas nie ma nawet światełka w tunelu... jak było u was ?
reklama
Bibi89
Fanka BB :)
Ja wiem, ze w tym temacie ogólnie nie ma nic śmiesznego, ale ten fragment mnie rozbawił

On ma niecałe 5 miesięcy, wiesz że może nie przesypiać nocy nawet do 2 lat?Od urodzenia nie przespał ani jednej nocy ciągiem co za tym idzie ja i mąż również jesteśmy wyczerpani i bezsilni.

Lady Loka
Albo dłużejJa wiem, ze w tym temacie ogólnie nie ma nic śmiesznego, ale ten fragment mnie rozbawił
On ma niecałe 5 miesięcy, wiesz że może nie przesypiać nocy nawet do 2 lat?![]()

olka11135
Drogie mamy jak było u waszych maluchów z kolkami? Syn w chwili obecnej ma 18 tyg. od 1 tygodnja życia ma kolki codziennie o tej samej porze zaczynają sie 19-20 później znów 1-2 w nocy i 5-7 rano. Od urodzenia nie przespał ani jednej nocy ciągiem co za tym idzie ja i mąż również jesteśmy wyczerpani i bezsilni. Zmienialiśmy mleko 3 razy w chwili obecnej Bebilon pepti syneo , wypróbowane krople sab simplex,espumisan, delicol. Nic nie pomaga po każdym posiłku mały jest odbijany, butelki antykolkowe. A dziecko i tak sie męczy za chwilę będzie miał 5 miesięcy a u nas nie ma nawet światełka w tunelu... jak było u was ?
Jeju mój ma też 18 ale miesięcy i też nie przespałam ani jednej nocy

No jakby takie życie z małym dzieckiem

asia.joanna
Moja ma 3,5 roku i nadal zdarzają się noce, że nas wolaJa wiem, ze w tym temacie ogólnie nie ma nic śmiesznego, ale ten fragment mnie rozbawił
On ma niecałe 5 miesięcy, wiesz że może nie przesypiać nocy nawet do 2 lat?![]()

No ogólnie dziewczyny maja rację. Mam syna w podobnym wieku i też nie przesypia całej nocyDrogie mamy jak było u waszych maluchów z kolkami? Syn w chwili obecnej ma 18 tyg. od 1 tygodnja życia ma kolki codziennie o tej samej porze zaczynają sie 19-20 później znów 1-2 w nocy i 5-7 rano. Od urodzenia nie przespał ani jednej nocy ciągiem co za tym idzie ja i mąż również jesteśmy wyczerpani i bezsilni. Zmienialiśmy mleko 3 razy w chwili obecnej Bebilon pepti syneo , wypróbowane krople sab simplex,espumisan, delicol. Nic nie pomaga po każdym posiłku mały jest odbijany, butelki antykolkowe. A dziecko i tak sie męczy za chwilę będzie miał 5 miesięcy a u nas nie ma nawet światełka w tunelu... jak było u was ?

reklama
Dodawałaś do każdego mleczka sab simplex? U nas jedynie on właśnie pomógł. Z polskich preparatów jeszcze bobotik stosowałam i w naszym przypadku kolki załagodził, ale no sab całkowicie je
Nie chodzi o spanie całej nocy a budzenie sie np. tylko na karnienie. Maly w nocy sie budzi i z bólu sklada się, podwija nogi i pręży.Ja wiem, ze w tym temacie ogólnie nie ma nic śmiesznego, ale ten fragment mnie rozbawił
reklama
Tak dodawałam.Dodawałaś do każdego mleczka sab simplex? U nas jedynie on właśnie pomógł. Z polskich preparatów jeszcze bobotik stosowałam i w naszym przypadku kolki załagodził, ale no sab całkowicie je wyeliminował.