reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Ej tam mnie ciuchy nie mobilizują. Mam całe siaty tych ze szczupłych czasów,do tego siatę staników, a drugą gatków (niektóre jeszcze z metkami) i jakoś mnie to nie rusza do zgubienia kilosów :zawstydzona/y:

Editku
Igi waży 13kg,ale ile ma wzrostu to nie wiem, muszę go zmierzyć ale zebrać się nie mogę:(

Mateuszkowa bez sensu z tym zaświadczeniem :crazy:
Mi po porodzie się okres skrócił:) Z 7dni do 5ciu:):):)
Nie mam kanału z bajkami więc Igi nie spędza całych dni przed TV. Mamy włączony telewizor a on sporadycznie sobie zerka.

Co do zażywania leków w ciąży to APAP jest dozwolony. Wiadomo,że nie można go łykać garściami ale tabletkę sporadycznie można wziąć.

reklama
Mateuszkowa ja w kwestii leków się zgodzę z Tobą w 100% i przez lekarstwa moga u dzieciaków wystąpić takie krwiaczki na buzi albo na ciele. Jak znajdę to Wam pokaże no bo ja w ciąży cierpiałam bo bardzo mnie bolał ząb, apap nie pomagał to brałam Nurofen i przez to mały miał żółtaczkę przez 3 miesiące no i krwiaczek na ustach...

Wpadne dzisiaj wieczorem to nadrobie ;*

Właśnie piję kawusię

Jak cały tydzień wstaję o 5 rano, to pod koniec tygodnia jestem już mega niewyspana.

Okazało się, że mam flaka w rowerze i już niemal z buta wracałam. Ale zadzwoniłam po teścia i przyjechał po K. nie ma i czeka na mnie.
Wyjaśnię, że Angela chodzi na półkolonie. Zawsze to jakaś atrakcja dla dzieciaków, a największą z nich to jazda na koniu. Co roku przyjeżdża ksiądz z końmi (a nasz idzie na urlop), bo to półkolonie przykościelne.
A kolonie są od 10 do 14, tylko muszą iść rano do kościoła ;-)

Butterfly, no jakoś tak mi się wydawało, że u siostrzenicy znowu byłaś, ale pewnie coś mi się pomieszało :sorry2:
No ja nie wiem, czy taka wczesna ciąża może dawać objawy :baffled: Choć z całego serducha Ci tego życzę :tak:

Jolek to tym bardziej pozazdrościć takiego mężulka ;-)
Słodki synuś. No aniołeczek :-) Ja nie wiem co on tam Ci psoci :-D
A z mamą przykro, że tak jest :-(

Editek fajnie, że zakupy się udały :-) od razu humor lepszy :tak:
Podziwiam za silną wolę, że nie skusiłaś się na pizzę.

Kropeczka ja jeżdżę cały czas, bo i na zakupy i do pracy. Tylko tak sobie myślę, że chyba w takim dużym mieście to ja nie wiem, czy bym dała radę :szok:
Fakt, że jechałam już nad morze mając prawko dopiero pół roku, ale to było w nocy ;-)
Fajnie, że ciuszki na Ciebie czekają, na pewno już niedługo będą dobre :tak:

Mateuszkowa no nie nocne, tylko wczesnoporanne przed pracą :-p
I nie smutaj się

Zaraz będę robić bułeczki drożdżowe, ciacho już rośnie

Alusia ???

Ala :* jesteś :* co Ty taka zabiegana ?
Edysiek jakiś prosty przepis na bułeczki ? fajnie z tymi koloniami, zawsze to jakaś atrakcja dla dzieci :tak:
Jolek no niestety :/ , to jak sporadycznie to jestem w szoku, że zasnął :szok:może taki dzień?:szok::-Dale to dobrze, a co do ciuchów - nie wolisz poprzebierać i wyrzucić/oddać/sprzedać to czego nie nosisz? może motywacją będzie bikini w rozm 38?

kurka jesienią czuć :( smuci mi się strasznie coś, zimno mi, buuuuuuuuu.. jakas deprecha wczesno jesienna..no ale jak, teraz? jak mamy jechać nad morzE? trzeba było w lipcu :( ale przecież zawsze w lipcu padało..a sierpień był upalny..

Mateuszkowa część poprzebierałam i pooddawałam siostrze, mamie. Teraz siostrze doopa urosła i się nie mieści. Reszty mi szkoda bo są fajne! I zawsze gadam że kiedyś na pewno jeszcze je założę:-D:tak:

Edysiek a weekend też pracujesz??? Ja dziś dwie kawy wypiłam i dalej śpiąca jestem.

Mateuszkowa ja tam żyję nadzieją,że lato jeszcze do nas wróci..kurde nie może być tak zimno :/

Alusia czekam na wieści :-)
Mateuszkowa jeszcze będzie ciepło :tak:

A i tak sobie wtrącę moje zdanie co do brania tabletek w ciąży.
Z tego co wiem te na bazie paracetamolu są bezpieczne, tylko wiadomo zawsze trzeba zachować umiar. Tylko te z ibuprofenem są niewskazane (ibuprom czy nurofen).
A po za tym będąc w bardzo wczesnej ciąży nie wiadomo że się w niej jest. Nawet każda z nas może być :-p I co nie brać żadnych prochów czy nie pić alkoholu, bo nie wiadomo ??? Jak już się okres spóźnia to rozumiem.

Przepis zapodałam.

Jolek no nie może skoro mamy sie wakacjować! musimy tyłki opalić bo co to ma być ale prognozy są straszne!!! deszcze i 15 stopni ;(( nic bardziej pocieszającego ..
ja muszę coś sobie dziś kupić, więc czekam na P i jedziemy przy okazji zaopatrze się też w zapasy na wyjazd bo to już..za tydzień:szok: obskocze rossmana w pieluchy, deserki i inne ( mam karte rossne :D Wy też? )

edit: Edytko zgodzę się, tak naprawdę do 18 dnia jesteśmy "bezpieczne" jakoś tak..dopiero później jest konkretniejsze połączenie mama-dziecko, ale ja chuchałam na siebie bo wiedziałam od początku a i alkoholu zapodałam sobie z 5 win na rozruszanie atmosfery bo później abstynencja :-p

Jolek weekendy mamy wolne :-)
A teraz to będziemy mieć dłuuugo weekend, bo idziemy tylko 2 dni do pracy (oboje pracujemy w tej samej firmie) i wolne :-)
Dlatego tez mam nadzieję, że będzie ciepełko, bo chcę pojechać na te kilka dni pod namiot.

reklama
Jolek no jak nie jak tak :szok: patrzyłam , mam nadzieję, że to jakieś pomyłki :D

kupiłam sobie dziś biustonosz, toż to szok przeżyłam zmieniając jak się okazało źle dopasowany rozmiar z 75C na 65E :szok::szok::szok::szok: od razu i talia sie uwidoczniła i prostować się trzeba także polecam dobrze, sie dopasować, miałam przyjemność, że pani sprzedająca była przyłóż do rany i czaiła baze

no i ciągle jestem głodna :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry