reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Mateuszkowa ja nie będe tańczyć tylko będe ćwiczyć z Mel B :D ;) ćwiczenia na całe ciało 20 minut. Po 5 jestem mokra jak szczur :p :)) ;)) procz tego ten hula hop i agrafka i zobaczymy :D :)) ;))
A co do fotelika to u nas jakoś nie odczułam radości ze strony dzieci bo Olek ciągle ryczy w aucie czy przodem czy tyłem :D a Jasio tylko siada do auta i śpi :D ;))

Oj imieniny to i obżarstwo :D ;)) my idziemy na bierzmowanie w czerwcu potem 18nastka no i potem co chwilkę urodziny już to widzę ale napije się wody z octem to nie bedzie mi się chciało bardzo jeść :p ;))

O właśnie Kochane Moje ;* za tydzeń robie urodziny mężowi i potrzebuje jakiś pomysłów. Czegoś orginalnego :))
Edysiek miałaś komunie to może podrzuć co dobrego robiłaś? ;))

reklama
Dzień dobry. : )

Edysiek, u mnie też była burza, nienawidze burzy, telewizji w ogóle nie mam, cyfrowy polsat jeszcze mi nie odbiera. ;( Te pół kg mam na plusie bo @ przyszła, i tak sie dziwie, że tak mało. o,O

Gaja, jak jadłam na początku diety o wiele mniej to potrafiło mnie przez jeden głupi normalny obiad przybyć nawet 1,5 kg. Organizm się przyzwyczaja. : P

Mateuszkowa, nie warto. : ) Żółty to mój ulubiony kolor. : D Ale faktycznie, ja zawsze na czerwono się opalam, następnego dnia dopiero brązowa jestem. : P I tak wole prawdziwe słonko.. Ale nie mam nawet gdzie sie poopalać. : <

Ja lece, później się odezwe. : *

No i dupa skasowało mi posta :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Toxi u mnie też wczoraj Polsat nie chciał działać, ale tylko chwilowo to poszłam na kompa.
Mateuszkowa szkoda krzesła, ale to pewnie dopiero pierwsza popsuta rzecz przez małego :sorry2:
Udanej imprezki.
Alusia jak będziesz ćwiczyć codziennie to wystarczy :tak:
Ja myślę, że jednak takie gotowe ćwiczenia są lepsze, bo nie tylko spalamy kalorie ale też działają na różne partie mięśni.
Napiszę co miałam do jedzenia na komunii: rosół, kotlety z piersi, kotlety schabowe zapiekane z ananasem, udka z kurczaka, surówka z buraczków, sałata,śledzie po kaszubsku, jajka w majonezie, sałatka z tuńczyka, sałatka jarzynowa, sałatka grecka, bigos i wędliny i 3 rodzaje ciasta + tort.
Jakbyś chciała na coś przepis pisz.

Okazało się, że trzeba dopłacić 50 zł, to razem składki wyniosły nas 350 zł, tyle też mnie kosztowało ubranie Angeliki, a ze 600 - 700 samo przyjęcie, więc trochę się nazbierało.

I miałam nie iść dzisiaj na ogrodek, ale u nas dzisiaj festyn kwiatowy. Kupiłam sobie trochę kwiatków i poszłam je wsadzić. Poszłam tylko na chwilę, ale tu poplewiłam, tu podziabałam i 1,5 godz. zeszło :-)

Edysiek a macie ładną pogode? U nas leje :/
A co do przepisów to chętnie bym się skusiła na tą sałątke grecką i kotlety schabowe z ananasem :)) dasz mi ? :)) prosze ;*

Ja ide sobie robić obiad... dwa jajka sadzone z sałatą z łyżką oliwy i octu może być? ;)

Alusia pogoda nawet się poprawia i dobrze, bo chcemy iść zobaczyć na ten festyn. Rano były tylko kwiatki, a po południu mają być jakieś atrakcje.

Kotlety schabowe robisz normalnie, czyli panierujesz i smażysz. Jak wystygną to na każdego kotleta kładziesz krążek ananasa, na to plaster sera żółtego i zapiekasz 15 minut w piekarniku. (ja sobie dzień wcześniej usmażyłam kotlety, na drugi dzień tylko położyłam wsio i na blaszkę).

Sałatka grecka:
potrzebujemy pół sałaty lodowej, 3 pomidory, ogórek zielony, czerwona papryka, cebula, oliwki, ser feta.
Sałatę rwiemy, paprykę kroimy w kostkę, ogórka w plasterki, cebulę w półtalarki, pomidory w ósemki, fetę w kostkę, wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem do sałatek (takim robionym z torebki). Soli nie dajemy, bo feta jest słona.
Sałatkę przygotujemy na 1-2 godz. przed podaniem.

Mateuszkowa z koncertu małża nie mam a samego małża mogę na zamkniętym umieścić:-p

Ja dziś zjadłam bułkę, 1 frankfurterkę, 2 jajka na miękko i 2 kawy ze słodzikiem i na kolację jabłko i to jest me jedzenie:sorry2: ja tak na codzień jem, fakt że czasem do tego dorzucę np wafelka ale ćwiczę i spaceruję dużo i cholera waga ani drgnie a do góry poszła jak pisałam wcześniej przez jeden głupi dzień:baffled:

A u nas pogodnie ale wieje i zimno jest:dry:

Mateuszkowa mój T. dodany specjalnie dla ciebie hehe

Ostatnia edycja:
Edysiek dzięki za przepis te kotlety napewno wyprobuje np jutro na obiad dla męża i dzieci ;)) ;))
U nas dzisiaj festyn pod szkołą ale pada i ogolnie jest zimno więc sobie odpuszcze :)) ;))

Gaja troszke mało zjadłaś moim zdaniem a waga może się nie rusza bo jak ćwiczyć to tłuszczyk przeradza się w mięśnie? :) Znaczy tak mi się tylko wydaje...

Co do jedzenia to ja dzisiaj zjadłam 3 kromeczki chlebka jakiegoś ciemnego z sałatą i łososiem wędzonym a na obiad zjadłam 3 jajka sadzone z sałatą ogórkiem zielonym i 4 oliwkami a na kolacje chyba zjem musli z mlekiem 0,5% .. może być? Co myślicie o moim menu dzisiejszym?? No i mnóstwo wody i 2 kawy z mlekiem ;)

Alusia już sama nie wiem - może za mało ale jak zjem więcej to waga wzrasta:baffled: zobacze za tydz jak @ sobie pójdzie precz:tak: A twoje menu jest ok jak dla mnie:-)

reklama
A Ty już przecież chudzinka jestes to spadać już nie musi najważniejsze żeby teraz się trzymać tej wagi ;** :**

Do góry