reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

dzień dobry paniom:-):-)
mam nadzieję dzisiaj na zupełnie lepszy dzień:-) wczoraj miałam taki zaganiany,że nie miałam nawet czasu tutaj zajrzeć.

gaja ty masz rację ze wszystkim i podziwiam cię że robisz i masz w doopie kto i po co patrzy.Ja raczej też tak mama.Tylko wiecie co,dla mnie bieganie to jest normalnie coś ekstremalnego.Ja bym umarła.A już w takie zimno to by mi płuca albo gardło wysiadło na pewno.
Powiem wam dziewczyny,że tutaj gdzie mieszkam od jakiś 2 lat takie "starsze" panie ok 50-60 dzien w dzień o 18 wychodzą na chodnik i zbierają się a potem idą szybkim marszem tak z 5km.Moja mama np też. I nie ma dnia żeby opuściły.I to tak fajnie wygląda,bo ulicę mam taką długaśką,z pół km i wychodzi z pierwszego domu jedna i idzie,potem po kolei dołączają z domów i idą taką swoją trasą.I jak się rozchodzą to też tak po kolei. Już tak myślałam,że by chodzić z nimi,al troche nie moje klimaty,tzn. wiecie o czym gadają: kto z kim,gdzie i ile zarabia:-):-):-) Ale ja je podziwiam.Młodzi siedzą przed tv a one zasuwają codziennie.

reklama
Witam :-)
U nas dzisiaj tylko -8, ale słońce wychodzi i ładny dzień się zapowiada.

Ja kiedyś kilka razy dziennie po schodach wchodziłam na 4 piętro, a teraz jak jadę do rodziców to zdarza mi się męczyć przy końcu. Niestety teraz szybko się męczę i sapię jak parowóz. Pewnie przy bieganiu byłoby to samo.

Mateuszkowa najważniejsze, że spróbowałaś.
Mega i dobrze, że babeczki mają chęć, ale wiesz jak to jest w grupie zawsze raźniej.

Gaja a masz jakieś bardziej dynamiczne ćwiczenia. Te które pokazywałaś to jakieś takie monotonne jak dla mnie, nie to że łatwe nie o to mi chodzi. Tylko to są typowe ćwiczenia na partie mięśni a ja lubię ruszać się cała. I dlatego uwielbiam zumbę i ewentualnie aerobik przy takiej szybkiej i skocznej muzyce.

hej
zima wróciła :cool: patrzyłam na prognozę i przyszły tydzień ma padac i 10 stopni na + a pod koniec marca powtórka z rozrywki ze śniegiem :szok::szok:

dziewuszki niby macie rację z tym bieganiem, że zawsze można powiedzieć, że się idzie do "góry" do kogoś jak ktoś spyta ale... ja się wczoraj wystroilam w strój do biegania, wiecie gacie z lycrą na dupie i te sprawy :p adidasy też ;p odpuszczę to i poczekam na cieplejsze dni.

Gaja nie mam takich "jaj" jak Ty ;-) u mnie skromne - 5 narazie, ale sypie i sypie. wyjśc nie mogę bo jak?!

Mega no to niezła organizacja :D u mnie też po osiedlu chodzą ale raczej parami. z kijkami najcześciej do tego dużo osób biega "moją " trasą bo niedaleko mam akademie wych. fizycznego, politechnike i akademiki :tak: więc studenci - tak sądze - robią coś dla siebie.

Edysiek ja wjeźdżam winda na 2 piętro :zawstydzona/y: ja próbowalam tej zumby ale jakoś nie umiem się wkręcić :/ może zły podkład z yt ściągnęłam :/

Edysiek dynamiczne to insanity ale na yt cieżko znaleźć ściągnęłam z chomika, wszelakie z nazwą cardio dają wycisk, polecam pure cardio, pylometric cardio circuit. Pilates to na konkretne partie ciała jest i polega na spinaniu mięśni. Jillian wydaje się łatwa ale upoci się człowiek. A insanity to szaleństwo bo tempo zawrotne:tak:

W przypadku biegania po schodach tu nie trzeba miec jaj, tylko trzeba umiec pokazać, że ma sie w tyłku to co inni pomyślą. Bo tak naprawdę śmieszyłoby cię to, że sąsiadka lata po piętrach w dresie czy podziwiałabyś ją za to że chce i to robi?

Ja pomału się tego uczę bo tak naprawdę to ludzie obgadają nawet jak zamkniesz się w 4 ścianach.

Ostatnia edycja:
Mateuszkowa ja mam zumbę ściągniętą z chomika, bo na yt jakieś dziwne filmy są. Ale właśnie tak jest, że każdy ma swoje preferencje co do ćwiczeń, jedni lubią biegać, inni lubią powtarzalne ćwiczenia a ja lubię się ruszać i to tak żeby żeby całe ciało ruszało się w rytm muzyki. Zawsze lubiłam tańczyć, wychowałam się na dyskotekowych szaleństwach i chyba coś mi z tego zostało :-D

o ja mam takie coś

to na początek
Zumba Basico (29m53s).mpg - Zumba - Fitness - anita_cz - Chomikuj.pl
20 Minutes Express.AVI - ZUMBA FITNESS - video - ZUMBA - luna50 - Chomikuj.pl

a to dla wdrożonych
Zumba Advanced 53m11s.mpg - Zumba - Fitness - anita_cz - Chomikuj.pl
Zumba fitness Cardio Party.avi - ZUMBA FITNESS - video - ZUMBA - luna50 - Chomikuj.pl

a to już nie zumba ale przy tym wymiękam, daje niezły wycisk
Aerobic Pump it up The Ultimate Dance Workout (j.angielski).avi - Pump It Up - filmy - G_ula_ - Chomikuj.pl

Gaja to sobie poszukam coś z tego na chomiku, bo właśnie na yt nic konkretnego nie ma

Gaja wiesz co nademną mieszka taka debilka ( ta od remontow ) która zna moje pseudo-koleżanki z LO i uwierz że tam wymiana zdań jest w ciągłości -_- niby mnie to nie rusza, ale jedna z nich już mi czasem dogadała, że biegam bo TANIEJ a ona na vacum chodzi, że kupjuje szmaty używane itp. teraz bym jej odpowiedziała, ale niestety wtedy tak mnie to wryło, że milczałam no i moja cholerna kultura pt'nie odpowiadac"

Edysiek dzięki :-) przeglądnę to, ale nie przy P :p :p

Dorka a ty myślisz, że mnie nie obgadują? Już nieraz słyszałam, że ja na bank tabletki biorę, że nie wytrzymam z tą figura i potem 2 x więcej będe mieć, że ogólnie to nic mi to nie da że się staram. No i co? Mam to gdzies a niech gadają, znaczy że te babska w doopie ściska, że nic nie robią a ja jednak coś zrobiłam w tym kierunku ale samo się nic nie zrobi:-D

A uwierz mi bardziej dla mie motywujące jest to, gdy ktos w domu osiąga takie wyniki dobre niż za pomocą trenera, masaży itp itd:tak: Także nie słuchaj tych głupot to czysta zazdrość bo ona musi kasy wywalić na zabiegi a ty tylko sobie pobiegasz:-p

Mega no widzisz jak babeczki potrafią sobie czas zorganizować, tez bym taką grupkę sobie chciała zebrać na np. wyjazd rowerkiem z 5 km i potem gdzies nad jeziorkiem czy na łące ćwiczenia i powrót do domku:tak: Ale ze znajomych nikt nie chce bo "czasu nie ma":confused2:

Hejka. Tak tak motywujmy się kobitki! W doopie miejmy to co gadają innie! Ludzie gadali gadają i będą gadać!!! Olać to!!

WOW!!!! Jaki szok!!
Mega wariatko!!! Przeczytałam dopiero Twój wczorajszy wpis, wchodzę wiesz gdzie pokazuję młodemu co Ciocia zrobiła (swoją drogą łzy mi w oczach stanęły jak zobaczyłam PIĘKNA JEST) a tu listonosz dzwoni i po chwili oglądamy czapuchę na żywo. Igor zdębiał patrzy na komputer, na to co mam w ręku i zaczyna zacieszać:) Dziękuję dziękuję dziękuję :) Swoją drogą ekspresowa z Ciebie babeczka!!

Mateuszkowa no już walniętą sąsiadką z góry nic a nic nie powinnaś się przejmować.

Gaja masz rację my to robimy dla siebie a nie dla sąsiadów i znajomych.

Edysiek widzę zumbę wstawiała więc trzeba przejrzeć:)

Editku ja tam piję zieloną i dalej mam syfy, widać za mało piję :(

Witam! Dziewczyny niestety rzadko do Was zaglądam, bo dzień zleci jak oszalały, jak się pracuje w domu, jednym okiem zerka na dziecię, gotuje obiad no i w międzyczasie ćwiczy jak Gaja: dla siebie.

Gaja jestem Twoją wierną fanką, ćwiczenia chociaż mi się nie chce, robię, bo jak odpuszczę, to żałuję, że nie ćwiczyłam, a po nich faktycznie mam więcej energii i lepiej się czuję.

Insanity niestety YT zablokował.

Jeśli któraś chce się intensywnie poruszać, skopiuję Wam kilka swoich ulubionych:
1. coś podobnego do zumby, ale dla mnie mało intensywne, raczej dla początkujących, ja robię na końcu, jak już jestem zmęczona, albo na rozgrzewkę:

Fat-Burning Funk Dance Workout - YouTube

2. ten zestaw robię codziennie:

Bootcamp Calorie Burn - Workout Video - ExerciseTV - YouTube

3. ten też niezły i dynamiczny:

Cardio Burn Workout w/Cindy Whitmarsh - YouTube

4. drugi wariant mojej rozgrzewki, mniej intensywny:

Billy Blanks Jr: Bootcamp Cardio Soul Dance Workout - YouTube

Polecam przejrzeć, i mam nadzieję, że zacznę do Was częściej aktywnie zaglądać.
Miłego ćwiczenia :)

reklama
Natalini ja 2 zestwaw robiłam troszkę ale insanity najbardziej mi pasuje, bo wtedy czuję, że ćwiczyłam, no i przeplatam chodakowską, pilatesem i mel B:tak: Bo musze i dynamiczne ćwiczenia robić i bardziej statyczne napinające mięśnie :)

I dziękuję, że jestem jakąś dla ciebie motywacją :)

Do góry