reklama
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
A ja wczoraj mówiłam mężusiowi o tych ciasteczkach i mężulek kupił mi musli aż mnie wcięło
.I jeszcze straszną ochotę mam na te krabiki :-) chyba pojade do tesco

wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
A to kiedy pisałam na zachciankach ciążowych i to jest szybki sposób na obiad lub przyjęcie z grilem i jako dodatek
To jest taji niby misz masz na blasze .Naipierw gotujesz ziemniaki pokrojone w grube plastry w wodzie z wegetą , gotujesz nogi z kurczaka tez w wegetą przyprawione (oddzielajcie sobie kitki od udek) ,dusimy dużo cebuli ze względy aby wystarczająca ilość znalazła się na blasze . osobno podduszamy pieczarki .Jak wszystko się ugotuje przygotowujemy blache z piekarnika ,wysypujemy ziemniaki jako pierwsze .Na ziemniaki dajemy pieczarki ,cebule a na na tym rozkładamy nóżki i wkładamy do piekarnika ,ąby wszystko jeszcze doszło (w szczególności chodzi o nogi ) .Pod koniec wlączamy dmuchawe żeby skórka z nóżek była chrupiąca .MOżna zrobić do tego sałate z kapusty pekińskiej z serem feta ,pomidorem i ogórkiem.A i jeszcze sos czosnkowy do polania ziemniaków >podstawa . MÓwie wam pyszne ,szwagierka wynalazła to w interneciei robi jak ma mieć dużo gości i jako dodatek do grila.mamzdjęcie tej potrawy
A i jak ktoś lubi ser żółty to można pod koniec pieczenia posypać startm serem .
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
To jest taji niby misz masz na blasze .Naipierw gotujesz ziemniaki pokrojone w grube plastry w wodzie z wegetą , gotujesz nogi z kurczaka tez w wegetą przyprawione (oddzielajcie sobie kitki od udek) ,dusimy dużo cebuli ze względy aby wystarczająca ilość znalazła się na blasze . osobno podduszamy pieczarki .Jak wszystko się ugotuje przygotowujemy blache z piekarnika ,wysypujemy ziemniaki jako pierwsze .Na ziemniaki dajemy pieczarki ,cebule a na na tym rozkładamy nóżki i wkładamy do piekarnika ,ąby wszystko jeszcze doszło (w szczególności chodzi o nogi ) .Pod koniec wlączamy dmuchawe żeby skórka z nóżek była chrupiąca .MOżna zrobić do tego sałate z kapusty pekińskiej z serem feta ,pomidorem i ogórkiem.A i jeszcze sos czosnkowy do polania ziemniaków >podstawa . MÓwie wam pyszne ,szwagierka wynalazła to w interneciei robi jak ma mieć dużo gości i jako dodatek do grila.mamzdjęcie tej potrawy
A i jak ktoś lubi ser żółty to można pod koniec pieczenia posypać startm serem .
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
kurcze dziewczyny wy tu takie pyszności przyrządzacie a mi ślinka cieknie
odkąd zepsuła nam sie kuchenka(nie mam pojęcia co jej sie stało) to jesteśmy na etapie jedzenia kanapek(moje menu od 2 dni:śniadanie, obiad, kolacja-KANAPKI
)Już mi bokiem wychodzą
musimy wezwać jakiegoś speca do tej kuchenki niech zobaczy co jej jest

podaje super przepis, na naprawde dobry obiadek, Alus oczywiscie za nim przepada, tescie tez i jest naprawde szybkie daniepodaje przepis:
MIESO PO FRANCUZKU:
ok 70 dag karkówki
ziemniaczki
cebula
majonez
ser
wegeta, sol pieprz
-kroimy ziemniaczki z plasterki , ukladamy na naoliwionej blaszce i posypujemy wegeta
-kroimy karóweczke w plastry, tluczemy mloteczkiem solimy i pieprzymy
i ukladamy na ziemniaczkach
- kroimy cebulke i układamy na miesku
- dajemy na to po łyzce majonezu na kazdym kawaleczku mieska
- posypujemy tartym serem
pieczemyok 45 min na 180 stC, ja pieke z termoobiegiem wiec moze byc i szybciej, trzeba patrzec czy juz ladnie zapieczone
super sprawa ze zwyklym ketchupem, ja robie jeszcze czsami sos czosnkowy( yorurt majonez czosnek, sol czosnkowa) , ladnie wyglada podane na lisciu salaty:-)
smacznego, naprawde polecam, gosciom zawsze smakuje
MIESO PO FRANCUZKU:
ok 70 dag karkówki
ziemniaczki
cebula
majonez
ser
wegeta, sol pieprz
-kroimy ziemniaczki z plasterki , ukladamy na naoliwionej blaszce i posypujemy wegeta
-kroimy karóweczke w plastry, tluczemy mloteczkiem solimy i pieprzymy
i ukladamy na ziemniaczkach
- kroimy cebulke i układamy na miesku
- dajemy na to po łyzce majonezu na kazdym kawaleczku mieska
- posypujemy tartym serem
pieczemyok 45 min na 180 stC, ja pieke z termoobiegiem wiec moze byc i szybciej, trzeba patrzec czy juz ladnie zapieczone
super sprawa ze zwyklym ketchupem, ja robie jeszcze czsami sos czosnkowy( yorurt majonez czosnek, sol czosnkowa) , ladnie wyglada podane na lisciu salaty:-)
smacznego, naprawde polecam, gosciom zawsze smakuje
k@siek
Mama dwóch Skarbów:)
Ja dzisiaj piekłam te ciasteczka muesli i muszę przyznać że są pyszne
jeszcze nie zdążyły dobrze wystygnac a juz połowa zniknęła;-). Ja wobec tego w drodze rewanżu wklejam przepis na ciasto marchewkowe... Nie zraźcie się bo wcale nie smakuje jak marchewka tylko jak piernik
Gdy jadłam je pierwszy raz nie mogłam uwierzyć z czego jest zrobione
Jest bardzo proste w wykonaniu i szybko się wszytsko przyrządza. Naprawdę gorąco polecam
1 szklanka oleju
4 jaja
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. mąki
1 i 1/4 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki sody
szczypta soli
Jaja utrzeć z cukrem na puszystą prawie białą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, . Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Ja piekłam z termoobiegiem właśnie 40 min. Ps. prosze nie zaglądać do piekarnika bo nie wyrośnie tak ładnie jakbyśmy tego chciały;-)

1 szklanka oleju
4 jaja
2 szkl. drobno utartej marchewki
2 szkl. mąki
1 i 1/4 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki sody
szczypta soli
Jaja utrzeć z cukrem na puszystą prawie białą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, . Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Ja piekłam z termoobiegiem właśnie 40 min. Ps. prosze nie zaglądać do piekarnika bo nie wyrośnie tak ładnie jakbyśmy tego chciały;-)
reklama
Podziel się: