Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jeżeli umowa będzie się konczyć po 12tc to zostaje przedlużona do dnia porodu, a potem masz zasilek macierzyński z ZUSu.Hej
Mam umowę na pół roku 31 stycznia mi się kończy.
Być może jestem na początku ciąży jeszcze nie potwierdzona.
Czy będzie przysługiwało mi się macierzyńskie i ochrona w trakcie ciąży czy faktycznie jest to dopiero po 12 tyg ciąży?
Co jeśli ciąża będzie wcześniejsza?
Tak to wiem a co jeśli będzie to np 9/10 tydzień?Jeżeli umowa będzie się konczyć po 12tc to zostaje przedlużona do dnia porodu, a potem masz zasilek macierzyński z ZUSu.
Ale tak naprawdę skoro nawet nie wiesz, czy jestes w ciązy, to lepiej poczekac, dostać umowę na czas nieokreslony i wtedy się starać.
Tak to wiem a co jeśli będzie to np 9/10 tydzień?
Czyli wtedy w trakcie ciąży nie dostaje żadnych pieniążków ani po urodzeniu nie przysługuje mi macierzyńskie? A co z kosiniakowym?Pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużenia
Czyli wtedy w trakcie ciąży nie dostaje żadnych pieniążków ani po urodzeniu nie przysługuje mi macierzyńskie? A co z kosiniakowym?
Ciąże liczy się od daty ostatniej miesiączki. Kiedy to było u Ciebie? Do końca stycznia jest 11 tygodni, więc jeśli już jesteś w ciąży, to będzie ponad 12 tygodni 31 stycznia. Jeśli natomiast dopiero się zaczynasz starać to wstrzymaj się do podpisanie nowej umowy, najlepiej na czas nieokreślony.Hej
Mam umowę na pół roku 31 stycznia mi się kończy.
Być może jestem na początku ciąży jeszcze nie potwierdzona.
Czy będzie przysługiwało mi się macierzyńskie i ochrona w trakcie ciąży czy faktycznie jest to dopiero po 12 tyg ciąży?
Co jeśli ciąża będzie wcześniejsza?
Od 28 do 31 października ostatnia miesiączka. Bardzo dziękuję za odpowiedźCiąże liczy się od daty ostatniej miesiączki. Kiedy to było u Ciebie? Do końca stycznia jest 11 tygodni, więc jeśli już jesteś w ciąży, to będzie ponad 12 tygodni 31 stycznia. Jeśli natomiast dopiero się zaczynasz starać to wstrzymaj się do podpisanie nowej umowy, najlepiej na czas nieokreślony.
Od 28 do 31 października ostatnia miesiączka. Bardzo dziękuję za odpowiedź![]()