reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Krok po kroczku... czyli postępy

a moja Lila nie uśnie teraz bez cycka. kiedyś owszem, nawet całkiem niedawno zasypiała bez problemu, czasem ze smoczkiem a czasem nie a teraz drze się dopóki nie padnie ze zmęczenia albo nie dam jej cycka. stwierdziłam że nie będę jej zmuszać do takiego usypiania jaki mi pasuje, zresztą już mam dosyć jej płaczu jak usypia. spróbuję znowu za kilka dni położyć ją do łóżeczka.:tak:

reklama
aniiii moj za to drze sie jak go za dlugo trzymam na rekach po prostu je kasze zazwyczaj juz wtedy usypia i musze go odlozyc do lozeczka:tak:ale nie ma tak slodko po kilku chwilach potrafi sie obudzic i wydrzec wtedy podchodze daje mocka calusa i on pomalu zasypia:-)ma tez gorsze dni i potrafi marudzic a wtedy podchodze co jakis czas daje mocia przewracam z boku na bok cuimkam i odchodze czasem tak z dziesiec razy ale zazwyczaj w koncu usypia :-)za to w dzien spi niewiela jak przespi godzinke dwie to sukces:baffled:pewnie dlatego pada kolo 18
po prostu szkoda mu dnia na sen jest tyle ciekawych rzeczy do zobaczenia:-Dnajbardziej lubi obserwowac samochody no w koncu maly mezczyzna;-)

a tak apropo obserwacji gdzies wyczytalam ze dziewczynki wola obserwowac ludzi i ich twarze za to chlopcy otoczenie:confused:

Nasz Kuba wczoraj w szpitalu powiedzial "ba ba" ;-) A dzis od rana "bababa" ;-)
Pobyt w szpitalu (na szczescie krotki) zniosl dzielnie, podrywal pielegniarki, nie dawal nad ranem spac nikomu ;-). A wczoraj w swoim lozeczku spal pod wieczor 3 godz...tak sie za nim stesknil :-)
Nasz Kubeczek tez lubi ogladac samochody no i jak siada razem z tata do komputra to normalnie sa idenyczni...tak samo zapatrzeni w monitor;-)

Anii, Paula też mieli języczkiem ale Ja wiem co ona tam robi szlifuje sobie ząbki:-D

Kubuś świetnie gada:-D Paula też już od dawna mówi baba,czasem jej się wymsknie mama czy dada a czasami powie takie dziwne słowa że rozumiejąc na nasze wychodzą straszne rzeczy np. jak chała:-D

Anii, Kasia napisała bardzo dobrze że to nie żaden wyścig i proszę Cię nie zamartwiaj się już tym ważne że Lilcia zdrowa,usmiechnięta i tak jak piszesz żywe dziecko:-) kiedy macie do tego neurologa?? 28??

U nas raczkowanie stanęło w miejscu,tzn przesówa się do tyłu:-Dno i od przedwczoraj już ładnie siedzi ale tylko posadzona bo sama jeszcze nie siądzie coś tam próbuje ale leniwiec straszny:-D

moj nie bardzo chce siedziec :baffled:glowe ladnie sam podnosi w pozycji lezacej ale siedziec to mu sie nie chce leniuchowi:-)ale wychodze z zalozenia nic na sile jak bedzie gotowy sam usiadzie;-)widocznie nie jego czas:tak:nie zwracam uwagi co robia inne dzieci a czego jeszcze moj synek nie robi bo to bez sensu kazde dziecko jest inne:tak:tak wiec czekam cierpliwie:-D

No pewnie Ewa masz dobre podejście:tak:Ja też nic na siłe nie robie sama chyba nawet ominęłam to ładne siedzenie Pauli bo starałam się jej nie sadzać no i dawno tego nie robiłam no i przed wczoraj jak ją posadziłam na kocyku a tu prosze siedzi wyprostowana:szok:

kaira super:-)fajnie jest obserwowac postepy swojego maluszka:tak:a tak niedawno tylko spaly i jadly ani sie obejrzymy jak zaczna raczkowac chodzic:-)ten czas szybko mija widze po swojej corce :tak: od wrzesnia idzie do zerowki:szok:a tak niedawno zmienialam jej pieluchy;-)

reklama
Do góry