reklama

Kto po in vitro?

biorę cały czas,4 dziennie ivpewnie do końca 12tyg.będę brac
Poziom progesteronu i estradiolu w twoim organizmie w czasie ciąży jest bardzo wysoki. Hormon ten odpowiedzialny za wiele zmian fizycznych i emocjonalnych, powoduje również szybsze i mocniejsze uderzenia serca. Dzięki niemu krew odpowiednio krąży w organizmie, jednak serce w czasie jednej minuty musi zwiększyć wydajność o 30 – 50 procent. To sprawia, że bije ono na ogół znacznie szybciej niż normalnie i może prowadzić do okazjonalnego kołatania serca.

Moze byc ??? jakbralam Progynove mialam serce w gardle non stop:sorry2:tak mi walilo

reklama
Poziom progesteronu i estradiolu w twoim organizmie w czasie ciąży jest bardzo wysoki. Hormon ten odpowiedzialny za wiele zmian fizycznych i emocjonalnych, powoduje również szybsze i mocniejsze uderzenia serca. Dzięki niemu krew odpowiednio krąży w organizmie, jednak serce w czasie jednej minuty musi zwiększyć wydajność o 30 – 50 procent. To sprawia, że bije ono na ogół znacznie szybciej niż normalnie i może prowadzić do okazjonalnego kołatania serca.

Moze byc ??? jakbralam Progynove mialam serce w gardle non stop:sorry2:tak mi walilo
może byc;) tak myślę, że to nic poważnego tylko uciążliwe nie stety :(

Estradiol jest bardzo wazny do momentu porzadnego zagniezdzenia sie zarodka,potem nie tak bardzo jak progesteron.Jesli mnie skleroza nie myli ma wplyw na zmiany zachodzace w gruczolach piersiowych,bierze udzial w syntezie bialek potrzebnych do rozwoju plodu i ma jakis udzial posredni przy skurczach porodowych.
Progestron za to utrzymuje ciaze do czasu kiedy progesteron lozyskowy przejmie jego funkcje,obniza napiecie macicy,zmniejsza skurcze,pobudza wzrost grczolow sutkowych i razem z estradiolem odpowiaa za rozpoczecie wydzielania mleka..

Przypuszczam,ze twoja Pani doktor jest zdania,ze mozna bez tego zyc i najwazniejszy jest Prog. Nie wiem co nia kieruje,ale mam nadzieje,ze troche Ci rozjasnilam sprawe:happy:

Agatek - ja jestem zdania że ciąża to jedno a wszystko inne ma się toczyć normalnym trybem. Jesli bez ciazy wzięłabyś tą pracę, bo tego chcesz, to bierz. Nam przez lata wpajają, ze ciąża to cios w pracodawcę, sorry ale kobiety rodzą dzieci i rodzic bedą, moze z tego powodu tez mniej zarabiamy niz faceci. A moze sie bedzies dobrze czuła i będziesz długo pracowac a oni bedą z Ciebie zadowoleni. Powodzenia:)

Testującym i oczekującym na testowanie zazdroszcze i współczuje nerwów zarazem.

Ja wlasnie dostałam okres i za piec dni start z antkami:) wreszcie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry