reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja nie chciałabym znać dawcy. Wystarczyły mi podstawowe informacje. Jakoś dziwnie bym się czuła wiedząc jak wygląda. U nas jest europejski Bank nasienia i tylko z krajów skandynawskich są dawcy. Wiesz oni są dokładnie przebadani itd. Bala bym się ze kiedyś jeśli bym korzystała z krajowego banku bd chciał odszukać. Wiem ze zadko to się zdarza ale jednak gdzie tam w podświadomości by była ta myśl.

Iga tak korzystaliśmy z dawcy.

reklama
Ewelin a da sie pozniej w ogole takiego krajowego dawce odszukac? wydaje mi sie, ze ciezko by było, kliniki raczej nie udostepniaja takich danych. A w ogole ktos z rodziny wie, ze korzystaliscie z dawcy czy zostaje to tylko miedzy wami (i nami na forum ;)?

Hej dziewczyny, <br />U mnie po wczorajszej wizycie wszystko ok. Lekarka zleciła znowu mocz, morfologię i usg 30-32 tc. I to chyba będzie ostatnie usg. <br /><br />Miłego popołudnia :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to ostatnie? Przeciez do porodu jeszcze 2 mies beda i juz ci nie zrobia zeby np zobaczyc jak dziecko jest ułozone?

Tylko moja mama i siostra wie.
A jeśli mówimy o krajowym i z kliniki to zgodzę się z Tobą nie ma możliwości odnalezienia tego dawcy. Oni chyba tez nie mają jakiś szczegółowych danych odnośnie zameldowania itp.
mi chodziło jeśli na wlasna rękę byście szukali

Ale Truskawka zapisałaś temat:) ja tez nie wiedziałam ze mozna tak znaleźć dawcę w necie i strzykawką zrobic sobie całość:) ja jednak wolałabym przez klinikę, a napewno nie chciałabym tego dawcy spotkac, widzieć go. Tak to jest to tylko plemnik, nie chciałabym kojarzyć go z czyjaś twarzą i kiedys tam rozmyślać. Ale mam nadzieje ze nie będziesz musiała z tego korzystać:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Megi tez mam taka nadzieje, mamy jeszcze troche tych zarodków, mam nadzieje, ze ktoryś się jednak przyjmie ;) jest nawet taka stronka z ogloszeniami dawców, a gdybysmy szukali to napewno nie w naszym miescie, zeby takiej osoby nie spotkac pozniej. Plus znajomosci dawcy jest taki, ze jak nie daj Boże białaczka i wtedy mozna jednak prosic taka osobę o pomoc, a przy dawcy z kliniki nie ma kontaktu zadnego.

reklama
Hej Kobietki, dzisiaj mój 8 dpt. Zabrałam ze sobą dwa bąbelki. Od transferu cały czas mam okropne bóle @. Za radą gosi 321 ratuję się nospą forte i magnezem z vit. b6. Wierzę, że nasze maluszki przetrwają i będą z nami całe 9 m-cy. Tylko ten czas tak się dłuży do testowania. Gosia321 ;-) Bąbel :-)

Do góry