Lindi77 Witam , nie martw się żadnymi mięśniakami czy krwiakami
dużo wypoczywaj . Zobaczysz wszystko będzie dobrze. Będziesz miała nowe wieści to daj znać;-).
Juditka Dobra jesteś z tymi testami. Postaraj się jednak odprężyć i zająć się czymś. Pozdrawiam
Aisha_23 Gratuluję komóreczek . Czekamy teraz na super zarodeczki.
Trzymam kciuki.
Danii Oczywiście też trzymam kciuki za Ciebie. Daj znać co i jak.
Lilu19 Witam na forum.
Jak już dziewczyny Ci pisały to najlepiej wybrać klinikę która jest w miarę blisko ponieważ przed punkcją trzeba kilka razy jeździć na wizyty.
Ja osobiście leczyłam się w Provicie Katowice , a potem przeniosłam się do Bielska Ferti-Med. Ogólnie Provita jest ok , jeżeli mam Ci polecić lekarza to polecam dr. Mańkę. Ja leczyłam się u dr. Grettki ale nie byłam zadowolona do końca. Dr. Mańka jest bardzo miły i powiem Ci że przeżywa wszystko razem z Tobą. Oczywiście gdyby mi się tam udało to bym ich bardziej chwaliła , ale cóż.
Andziulek My o in vitro nie powiedzieliśmy z mężem nikomu , znajomi i rodzina wiedzą tylko tyle że się leczymy w klinice ale co i jak nie tłumaczymy. Też mnie to wkurza że tak naprawdę mogę o in vitro tutaj tylko z Wami porozmawiać bo u nikogo zrozumienia nie znajdziemy. Osobiście miałam kilka przykrych sytuacji dzięki znajomym którzy wiedzą że staramy się o dziecko a mimo wszystko plotą takie głupoty że szkoda gadać. Np moja szwagierka od momentu urodzenia dziecka wydzwania do mnie i opowiada " a moje dziecko to , a moje dziecko tamto". Zawsze z cierpliwością słucham jej entuzjastycznych opowieści a potem ryczę jak bóbr. Albo dla innego przykładu , spotkałam kiedyś koleżankę w sklepie. Byłam w trakcie 1 stymulacji , brzuch miałam jak balon od zastrzyków a ona jak mnie zobaczyła to wykrzyczała na pół sklepu czy ja w ciąży jestem. Powiem Ci że myślałam tylko o tym żeby wyjść z tego sklepu. Jak się tylko obróciłam i uszłam kilka kroków to tak się rozryczałam , że całą drogę w aucie przepłakałam. Dużo by pisać na ten temat , nikt nas naprawdę nie rozumie kto bez problemu w ciąże zachodzi.
Więc co Nam pozostaje , tylko Nasze forum