reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeszcze mam jedno pytanie jakie leki są przepisywanie przed pobraniem jajeczek?
Wszystko zależy od lekarza i Waszego problemu. To samo tyczy się badań. Każdy przypadek jest inny i są inne zalecenia.
Nas pierwsze podejście kosztowało 13 000 zł, teraz doszły dodatkowe badania i leki, za które już zapłaciliśmy ok. 4000 zł, a dopiero kończę brać antyki. Każda sytuacja jest inna i podejście lekarzy też jest różne.

No to super, że są refundowane trochę mniej nam wyjdzie tylko 8 tys, a nie ponad.10 dziękuję za informację zaraz dzwonie do kliniki bo muszę jeszcze teraz jechać i wszystko ustalić już bym chciała mieć wszystko za sobą boję się co zrobię z pracą bo jak widzę powinno się po pobraniu odpoczywać, a u mnie w pracy nikt nie wie, a już nie mam urlopu więc będę musiała iść do pracy ale będę.sie bardzo oszczędzać :-)
Zawsze zostaje ci zwolnienie przeciez pracodawca nie widzi z jakiego powodu masz zwolnienie

No wlasnie...bo ja zalapalam sie na program..leki wykupowalam w czercu ze znizka...nie wiem jjak to wyglada przy crio czy tez bierze sie jakies leki ktore moglyby byc refundowane?? Jesli tak to czy w lipcu jest jeszcze refundacja jesli zalapalam sie do programu??
nie wiem jak jest z prgoramem. Ja po 2 cyklach podeszłam do crio. A po crio po dwóch cyklach znowu do stymulacji(chyba)po prostu musisz zapisac się na wizyte i tam ustalicie plan działania.

Roksi ja przed pobraniem chodziłam do pracy a już woda mi się zatrzymywała w organizmie. Po punkcji było fatalnie, bo nie dość że hiperka szalała to jeszcze źle zareagowałam na znieczulenie i wymiotowałam cały dzień. Przy następnej punkcji, next day wróciłam do pacy. Alez mnie dooopa bolała:-p i wolne wzięłam od dnia transferu i od tego czasu jestem a to na l4 teraz na macierzyńskim. Po 6 dniach od ET już powinna być beta. Jak nie będzie to wracac do pracy, bo to dobrze nie rokuje. I powrot już raczej nie zaszkodzi..

Wszystko zależy od lekarza i Waszego problemu. To samo tyczy się badań. Każdy przypadek jest inny i są inne zalecenia.
Nas pierwsze podejście kosztowało 13 000 zł, teraz doszły dodatkowe badania i leki, za które już zapłaciliśmy ok. 4000 zł, a dopiero kończę brać antyki. Każda sytuacja jest inna i podejście lekarzy też jest różne.
Do kogo jesteś teraz umówiona? To będzie wasze 2 podejście?

Ja przy pierwszym podejsciu bylam od 1 dnia podgladu az do bety na L4 z tego wzgledu ze pracuje na 2 zmiany i mi nie pasowalo bo rano o 9 krew a o 14 wizyta. I teraz tez przy tej stymulacji az do punkcji bylam na L4 i teraz po crio tez jestem na L4 i jak beta wyjdzie pozytywna to tez ide dalej na L4 bo moja praca jest za ciezka

E tam sciema :) ale jak sie dobrze czujesz i nie masz w pracy czynnikow ktore moglyby zaszkodzic ciazy to spoko :) tylko sie nie stresujza bardzo a w pracy wiedza ? Moze ci troszke odpuszcza
Wiem,ze ściema. Prace mam biurowa, ze stresem rożnie bywa, zależy od dnia. Nic jeszcze nie mówiłam, czekam do wizyty za tydzień. I bede renegocjować pójście na to l4 bo zwyczajnie nie chce mi sie tu siedziec ;) zmiany do 19,duchota bo klima zawsze komuś przeszkadza :/

reklama
Wiem,ze ściema. Prace mam biurowa, ze stresem rożnie bywa, zależy od dnia. Nic jeszcze nie mówiłam, czekam do wizyty za tydzień. I bede renegocjować pójście na to l4 bo zwyczajnie nie chce mi sie tu siedziec ;) zmiany do 19,duchota bo klima zawsze komuś przeszkadza :/
Powiesz ze chcesz zwolnienie bo za bardzo sie denerwujesz w pracy za duzo stesu i wkrec ze zygasz i siedzisz caly czas w toalecie wiec co to za praca. A wszyscy zli do okola :)
Mi Ramel mowil ze jak sie uda to od razu da zwolnienie. Ja mam tez prace biurowa no ale jednak na oddziale gdzie pacjenci dostaja chemioterapie

Do góry