Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dopóki nie zobaczę negatywnej bety to ja jestem w ciąży od 6 dnimam nadzieję że nie zobaczę
![]()
Są różne stopnie przestymulowania. Jak jest łagodna hiperka to pijesz baaaaaaardzo dużo płynów (3litry chociaż), dostajesz jakieś leki na zmniejszenie ryzyka powikłań i tyle. Transfer wtedy się odbywa, jak nie dwóch to chociaż jednego malucha. Te gorsze zdarzają się rzadko ale mogą być przy nich poważne powikłania. Także nie ma się co martwić na zapas. Na ogół hiperka jest jak wytworzy się dużo komórek jajowych. Ja przy pobranych 15 miałam powiększony jajnik i dostałam leki na zbicie (2 kroplówki i proszki przez 8 dni) i było ok, tylko w zastępstwie była dr, która bała się podać dwóch zarodków. Co do czasu jaki trwał to zależy też, który będziesz miała dzień cyklu 27 stycznia, bo środki antykoncepcyjne będziesz brała dopiero od 2dnia nowego cyklu. Ja miałam długi protokół, od 2 do 20 dc brałam antyki, od 21 dc brałam na wyciszenie diphereline (1 zastrzyk przez 17dni), w międzyczasie okres (cały czas się wtedy bierze leki) - z tego co pamiętam to okres musi wystąpić, jakby nie wystąpił to kazali kontaktować się z lekarzem. Po tych 17 dniach diphereline właściwa stymulacja z jednoczesną kontynuacją diphereline (w moim przypadku 10 dni) i tego 10dnia dodatkowo zastrzyk na pęknięcie. Potem 1 dzień bez niczego i kolejny dzień punkcja, transfer 3 dni później. W sumie od 1 pigułki antykoncepcyjnej do 14dnia po transferze, kiedy testowałam, minęło 65 dni (testowałam 15 dni po transferze sikańcem), ale lepiej wcześniej zrobić betkę. Trzymam kciuki za nadchodzącą wielkimi krokami wizytę. Zobaczysz, jak już zaczniesz zastrzyki to zleci szybciutko :-)Moondust jest cholernie ciezko, ale pozbieram sie, przeciez tak bardzo pragne miec dziecko. Jakos to bedzie, potrzeba tylko czasu. A jak Ty sie czujesz? Jak tam dolegliwosci ciazowe???