reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
sylha pisalam Ci o krotkim bo ja mialam:) od 2dc gonal po 300 jednostek codziennie, co drugi dzien badanie estradiolu, 9dc ostatni gonal i fostimon i cetratine, 10dc ovitrele i 12dc punkcja i gdyby nie hiperka to to pewnie 17dc bym miala transfer:) takze szybciutko:))

Jejku jak ja zazdroszczę dziewczynom co mają ten krótki protokół, króciutko to trwa jak nic:tak: a ja już tyle się kłuję tymi zastrzykami, tyle czekam i doczekać się nie mogę i niewiadomo jeszcze jak długo to będzie trwało:baffled: Jutro w koncu mam wizytę po 19 dniach wyciszania, ciekawe co dalej powiedzą i jak długo to bedzie się jeszcze ciągnęło, bo zaczynam mieć tego dosyc:dry:

Palu- sorry, rzeczywiście pisałaś jeszcze raz sobie dla przypomnienia poczytałam!!!!
A od czego to zależy jaki protokół?!?Bo mój gin na poprzedniej wizycie pozabierał wszystkie wyniki do sporządzenia karty z całą procedurą i jeszcze nie zdecydował jaki będę mieć, miałam zacząć już teraz, ale jako, że mają ferie, to kazało 1 cykl przesunąć i przyjść między 19- 21 dc. Wizytę mam na 27 stycznia to mój 20dc, a w międzyczasie dostałam zgodę na invitro do poczytania- mam się poczytać i zastanowić się jakie jeszcze mam pytania

aisha...kochanie! wszystko bedzie dobrze jeszcze zobaczysz...ja w to wszystko mocno wierze. ciesze sie, ze jestes silna i sie nie poddajesz, bo nie mozna, trzeba walczyc. twoje szczescie i marzenie na pewno sie spelni i oboje z mezem niedlugo zapomnicie o bolu jaki przezyliscie i beda lzy, ale tylko radosci!! zycze ci tego z calego serca :*** trzymaj sie!
anna...czytalam o twojej tempce jest sliczna!:rofl2: trzymam za jutro kciuki! czekam na same dobre nowiny!

joweg...nie bylo mnie 2 dni, kochana powiedz jak tam z twoim mezem? cos sie wyjasnilo? czy jestescie dalej w takim samym punkcie?

sylha protokol chyba zalezy od tego jak sie stymulujesz. Ja np bdb, ze do IUI mialam nawet4-5 pecholi i pomimo PCO mialam krotki protokol. A dlugie sie robi jak sie slabo stymulujesz i Cie wyciszaja, zebys pozniej produkowala. A Ty jak sie stymulujesz? Mi przy krotkim narobilo sie 30 pecholi.
kaska chyba nie sa w ciazy jakies takie chemikalia wskazane

Palu no to w takim razie nie rozumiem dlaczego ja mam długi protokół:crazy: Ja jestem kompletnie zdrowa, wszystkie badania ok, IUI miałam robione na naturalnym cyklu bo zawsze mam owulacje i nie trzeba było mnie stymulować i miałam 3 pęrzechyki, więc już nie wiem o co chodzi :angry:być moze to nie zależy od tego czy kobieta ma problemy z produkcją jajeczek czy nie. Sama już nie wiem na jakiej podstawie Ci lekarze podejmują decyzję o długości protokołu:baffled:

Palu- przy moich 3 IUI brałam CLO i też zawsze miałam ok. pęcherzyków. Ogólnie to ja jestem zdrowa tylko M ma kiepskie parametry.....no tak pozostanie mi czekać do 27....
Dobra dziewczyny uciekam spać i dobrej nocki Wam życzę

reklama
Do góry