Last time - no, staż już mamy spory ( bo jeszcze trzeba byłoby doliczyć cosik przed ślubem). Niedługo rocznica, ale raczej nic szczególnego nie przewidujemy.
Yplocka - no jak co oznacza Twoja beta? Prawidłową ciążę. Jakby był za mały przyrost mogłoby być coś nie tak, ale u Ciebie skoczyło do góry dużo, więc jest super. I tej wersji się trzymajmy :-) A odnośnie wchłaniania się to faktycznie nie musi być objawów.
Lilonka - super masz betkę. Jak widać masz szczęście i Twoje szczęście na pewno zostanie z Tobą. Za co trzymam kciuki

&&&&&&&&
Karamel1981 - w Polsce dostaje się więcej leków przy IVF ( z tego co wiem to ja dostawałam mało, chociaż miałam dupaston zalecony 2x1, progesteron 2x1 dopochwowo, encorton 2x1 do 6 dnia po transferze, clexane zastrzyk 1x1 też do 6 dnia po transferze, a potem acard na lepsze zagnieżdżanie się i brak zakrzepów), a aspiryna działa podobnie jak te leki na lepsze zagnieżdżenie, bo nie ukrywajmy, ale do IVF nikt nie podchodzi jak nie ma problemów z zajściem w ciążę, ale właśnie jak ma.
Memories02 - super, że robiłaś dodatkowe badania. Ja zrobiłam sobie przerwę, a teraz też zaczynam z badaniami dodatkowymi i z nową kliniką. Mam zamiar u dr Gizlera się leczyć ( już byłam na jednej wizycie) i do Invimedu przejść we Wrocławiu. Teraz czekam na swoje wyniki i mojego m.
ika9 - współczuję Ci, że tyle przeszłaś ( rozumiem co czujesz, bo ja miałam poronienie, ale z ciąży naturalnej w poprzednim roku - około 10 tygodnia, a w zasadzie wywołane poronienie, bo maluszkowi stanęło serduszko). Na szczęście masz teraz swoją kruszynkę ze sobą i musisz myśleć, że zostanie ona z Tobą. Czego Ci z całego serca życzę i za co mocno trzymam kciuki &&&&&&&&
Masia123 - niskie AMH świadczy o rezerwie jajnikowej i że Twoja pomału się wyczerpuje ( ja mam taki sam wynik jak Ty). No i świadczy też o jakości komóreczek. No i że są przez to problemy z zajściem w ciążę właśnie. Chociaż mi się udało cudem naturalnie w poprzednim roku. Szkoda, że tylko te naturalny cud tak krótko trwał

A wracając do AMH to z tego co mi lekarze mówili jeżeli poziom innych hormonów jest prawidłowy ( a tak jest u mnie) to nie jest to jeszcze tak źle ( bo niskie AMH obniża także statystykę zajścia w ciążę przez IVF). No i są jeszcze plusy ( chociaż jak dla mnie wątpliwe), podobno przy niskim AMH nie da się przestymulować pacjentki. No i jeszcze coś, jeżeli wyszło ci niskie AMH powinnaś zrobić sobie Inhibinę B ( ja właśnie czekam na wynik tych badań), bo wtedy jest pełny obraz sytuacji.