reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

I lipa niestety, beta zaczęła rosnąć w 11 dpt dwóch trzydniowych zarodków, wynosiła wtedy 2. Później się ślimaczyła aż osiągnęła wartość ok. 43. Niestety ciąża biochemiczna.
W moim przypadku źle się skończyło, ale czytałam o szczęśliwych zakończeniach. Pozostaje Ci czekać i wierzyć. [emoji8]
Przykro mi,ale widze na suwaczku ze sie udalo,za ktorym razem?a jak to jest z luteina dopoki nie odstawie to miesiaczki nie dostane?

reklama
Dziewczynki a czemu Wy procedurę robicie w PL a nie u siebie na miejscu?
W Anglii kosztuje to bardzo drogo prywatnie. Ok 10tys funtów ze szystkim.

Ja nie chciałam czekać na ich liście latami aby było za free i od razu zdecydowaliśmy się podejść w Pl i nie żałuję w ogóle.

Teraz mogłabym poczekać ale już na NHS sie nie dostanę bo już mam jedno dziecko a tam tylko przy braku potomstwa refunduja.

Kochana, wypoczywaj ile mozesz w szpitalu i nie martw sie, lekarze wiedza co robia. Wiele razy slyszalam o noworodkach, ktore trzeba bylo naswietlac, wsrod rodziny, znajomych i w kazdym przypadku pozniej bylo wszystko ok [emoji4] to tez troche taki srodek zapobiegawczy.
Ja bylam dzis rano u mojego gina, zrobil usg, dziecko jest wielkosciowo na 10tc (mamy 10t3d [emoji4] ), ma juz 3.8cm[emoji7], serduszko bije [emoji173] ale doktor mowi, ze najwazniejsze teraz te badania prenatalne i zeby je zrobic za dwa tygodnie [emoji4]
I strasznie sie ze mnie smial jak mu tlumaczylam, ze jestem teraz juz TAAAKA gruba, ze usg najlepiej bedzie zrobic przezpochwowo, bo nic nie zobaczy przez brzuch [emoji3] ale chlopina jakos ogarnal i pomimo mojego tluszczu wszystko bylo widac [emoji4]
O czyli miałaś już usg przez brzuch ?

O czyli miałaś już usg przez brzuch ?
Tak, tez sie zdziwilam, ale zrobil dzis juz przez brzuch [emoji4] az musze zerknac na mameginekolog, kiedys pamietam czytalam u niej artykul, od ktorego tc mozna robic przez powloki brzuszne [emoji4] i tam tez bylo napisane o tym tluszczyku na brzuchu, ze jak jest go wiecej to pozniej cos widac przez brzuch [emoji4]

reklama
Dziewczyny, jestem zalamana. Od 3 msc robie zeby, wymieniam plomby, kanalowki, itd, abym mogla spokojnie podejsc do transferu a tu nic nie lepiej. Zeby do poprawki, do kolejnej kanalowki a tu juz za 1,5 tyg transfer. Normalnie nie wiem co robic. Wiem ze rtg w ciazy nie mozna, ale jak to wyglada z leczeniem kanalowym, znieczuleniem, itd? Normalnie sie porycze, ze strachu i stresu juz mi pikawa wali jak grzmot. Jestem zalamana, bo przez prace/jej niebawem brak nie moge pozwolic sobie na odroczenie trans. Boje sie ze nic z tego trans nie wyjdzie przez zeby.
:( :(

Kochana podejdź do tego transferu i się nie stresuj. Leczyć zęby w ciąży możesz a nawet powinnaś. Znieczulenie można, bo to miejscowe. Jedynie to rtg jest niewskazane.
Może rozważ innego dentystę jak obecny sobie nie radzi.

Do góry