reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kinga tak :-) w Invimedzie dają taka kartke, na której są wypisane leki, kiedy test i co należy robić po transferze, i tam jest napisane, aby być na wysokobiałkowej diecie i pić co najmnie 2 litry płynów bez kofeiny ... no mi pan dr mówił - tego nie ma już na tej kartce ;-) - że nie należy skakać ze spadochronem, ani uprawiać sportów ekstremalnych :-D

Lawendowy Sen gdzie byłaś jak Cię nie było? normalnie jak długo nie piszesz to ja już w głowę zachodzę ... to się porobiło co?

Też dostawałam poprzednio informację jakieś, ale nie aż tak szczegółowe. O diecie nie było nic mowy poprzednio. Na razie klinika jest jak dla mnie na plus ( nie przeszkadza mi, że dużo pacjentów), ale za to opieka profesjonalna. W poprzedniej klinice była atmosfera prawie domowa, ale za to jak się przekonałam ostatnio, że gorzej z fachowością było. Teraz miałam zlecone różne konkretne badania, przeprowadzoną wcześniej stymulację tzw. próbną na tabletkach, a tam stwierdzono, że nie warto, bo niskie AMH ( jak się okazuje właśnie przy niskim AMH warto). W zasadzie koszt leków do stymulacji wyszedł mi łącznie z 800 zł około ( razem z Ovitrelle już).

Gotadora, pochłonęły mnie robótki ręczne. Od wczoraj dziergam, skręcam, szyję i po woli widać już koniec:)

No i dodatkowo dzisiaj przyszła @. Trochę się zaniepokoiłam, bo sama bez tabletek ani rusz nie przychodzi.
Ale może po tej stymulacji?

reklama
Lawendowy_sen - ja miałam przebadaną tarczycę więc nie ma problemu z tym. Mogę jeść co chcę. W zasadzie ja miałam różne rzeczy przebadane, a to temu, że w rodzinie panoszył się rak i niektóre badania profilaktycznie były robione ( 2 bracia zmarli z tego powodu, mama chorowała, a jeszcze wiem, że jakieś 2 kuzynki też coś miały w tym temacie).

Do góry