reklama

Kto po in vitro?

matylda1980
no wiem teraz jestem cwana nie ,ale jak przyjdzie moja kolej to tez panika mnie ogarnie.ale u ciebie to juz sprawa przesadzona jestes w ciazy i ciesz sie tym i troche wyluzuj bo stres tylko szkodzi.
missdior23
a ta to dopiero ma przeboje,jak nie termometr to teraz siatka.

reklama
Cześć zwariowane KSI :) Czy Wy nie możecie się czymś zająć?? Biegacie z termometrami, narzekacie, że nie żygacie... - zwariowac można;-) Do tego tak pykacie w tą klawiaturę, że jak wracam z pracy to nie nadążam czytać!! :-D Pomyślcie choć przez chwilę o tych co nie mają L4 i miejcie litość ;)))
LOLITKA - dzięki za wyczerpującą odpowiedź. W Twojej sytuacji nie dziwię się, że sama szukasz sensownych rozwiązań po tylu niepowodzeniach.
Ja jednak uspokajam (LUSIA), że nie mam na tyle odwagi by kombinować ze sterydami. Mam za sobą dopiero pierwszą próbę ICSI (wcześniej nie robiłam żadnych IUI), ufam swojemu doktorkowi i dopóki mam mrozaki to wierzę, że w końcu się uda.
EWELINA - dzięki, że wyjaśniłaś kwestię criotransferu i ewentualnych torbieli. Tak jak sugerowałaś - mam wizytę umówioną w 22 dc poprzedzającym transfer. Mam nadzieję, że niczego mi tam nie znajdą :) Chcę w lipcu podejść do zabiegu bo będę miała wakacje a co za tym idzie- większy luz no i nie będę musiała tłumaczyć w pracy po co mi tak długie L4 ;))

lusia

moje pierwsze usg będe miała w 22dpt, powiedz mi czy będzie już coś widać?

matylda spoko ze bedzie widac, ja mialam 17 pierwsze usg i bylo juz widac czarna plame i w srodku cien w ksztalcie fasolki czyli cwaniaczka, takze wyglada to jak czarna dziura i cwaniaczek nie macha ale jest jak kon:-), i dla spokoju rob sikacze to fantastycznie uspokaja, teraz to mozesz kiedy chcesz , nie musi byc rano, mi to duzo pomoglo

lusia wcale cie nie musi mdlic, ale wiem co czujesz ja pomimo jednego usg do przodu prawie codziennie swiruje i powoli mysle ze to normalne tym bardziej ze mamy zdecydowanie za duzo czasu na myslenie no to wymyslamy...eh tak czy siak trzeba sie trzymac spokojnie-najlepiej spac, ja tez nie cierpie drzemek a teraz to prawie codziennie, mnie tez mdli najbardziej popoludniu

prezesowa wiedzialam ze bedziesz swirowac bo chyba nikogo to nie omija, wywal termometr, zaloze sie ze nawet nie wiesz jaka masz normalna temperature, ja nie mierzylam bo po co??? to ci nie da nic, a poza tym to za wczesnie

witam crooss mind i pozdrawiam cale KSI

Ma-mi: No to jedno szczęście. Uspokoiłaś mnie. Jakoś omylnie Cię zrozumiałam i już myślałam, że chcesz coś kombinować na własną rękę.

Hope: Patrz jak to jest. Mówią "poranne mdłości". A mi też rano nic nie jest. Punkt godz. 14-ta zaczyna mi się coś miengolić w żołądku. Te głupie myśli nachodzą chyba faktycznie przez nadmiar wolnego czasu. Jutrzejszy dzień muszę sobie jakoś ambitnie zaplanować, co by znowu się nie zadręczać, co by mniej się Wam tu żalić i co by ma-mi nie musiała się denerwować, że ona w robocie a my tu bazgrolimy od rzeczy.

Lusia - oczywiście żartowałam !! Ja się cieszę, że "bazgrolicie", przynajmniej mogę po pracy oderwać się od wszystkiego i poczytać o mdłościach, temperaturce i innych przypadłościach ;) Zawsze to lepsze niż zmagania z uczniami i ich roszczeniowymi rodzicami!
Kobity jak już będziecie mamami to zrozumcie belfrów;)) Oni też mają swoje życie i swoje problemy- np. z jajkami, plemniczkami i mrozaczkami :-) Jakoś na koniec roku wyjątkowo dają mi popalić stąd ten apel - HELP!!

cross mind - już odpowiadam na twoje pytanie , moja miesiączka po transferze przebiegała w sumie normalnie , na początku coś długo się rozkręcała ale zapewne dlatego , że brałam orgametril , który miał mi ułatwic zagnieżdżenie blastocysty no ale nie udalo się , tak więc jak tylko zrobiłam test i okazalo się , ze ciąży brak - odstawiłam leki i @ rozkręciła się jak to miała w zwyczaju na kolejne 5 dni. Tak szczerze to nie zauważyłam żeby była jakaś inna , trwała tak jak zawsze . Nie bolał mnie tez jakoś specjalnie brzuch , choć w 1 i 2 dzień cyklu to czułam jajniki , kuły mnie ale ja miałam jeszcze dwa jajeczka po stymulacji , które ponoć maja się wchłonąć. Czytałam , że niektóre dziewczyny miały bardzo obfite i bolesne miesiączki , czasem nawet trwały ponad tydzień . Myślę , ze to zależy od stymulacji jak ciężko pracowały jajniki i od leków.
Trzymam kciuki za wszystkie ciężąróweczki , za te które maja testować w tym tygodniu i te , które ida na USG. Będzie dobrze :)

ewelina - teraz doczytalam to co pisałas o criotransferze , dzięki za podpowiedzi , tylko , że ja mam iść do lekarza dopiero między 3-5 d.c. nie bardzo chce to zmieniać bo mój lekarz i tak jest dla mnie wyrozumiały i idzie mi na rękę , czasem mam wrażenie ,ze ma mnie dość ;-) , bo ja to jestem taki egzemplarz niezbyt udany i ciągle cos mi się dzieje i do niego latam jak po bułki do sklepu hahaha a jeśli chodzi o ten zastrzyk na pęknięcie to po co tak właściwie się go robi ? mi nic nie mówili tylko kazali przyjechać jak test owulacujny wykaże owulację i tyle. Czy on jest po to zeby mieć pewność , ze jajeczko pękło ? a jeśli nie mam problemów z pękaniem to też musze brać ten zastrzyk ? kurcze , najgorsze jest to , ze oni nic nie mówili , że mi takie coś zrobią , mam przyjechać w dniu transferu i już ......teraz to się pogubiłam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dododa
co kraj to obyczaj. Opisałam wam jak to u mnie wygląda. Zastrzyk jest po to żeby właśnie pękło, a nie zamieniło się w torbielke.
Pogadaj ze swoim ginem, niech on zdecyduje.

reklama
Napisz jakie masz wyniki rezerwy, pewnie podobne do moich? jest tu jeszcze Aga która ma cudna córeczke z podobnej rezerwy i właśnie podchodzi do drugiej próby na rezerwie znacznie niższej. I wiesz co? uda się jej:)
Beta nawet nie wiesz jak mnie wzruszyły te słowa :-) Dziękuję Ci :-*
Cross mind wśród nas pozytywnie zakręconych invitrówek. Z nami każde zmaganie przebiega mnie boleśnie.
chanelini mnie dziś już też zaczęło podbrzusze boleć.
A tak w ogóle, to wczoraj zadzwoniła do mnie moja pani dr i zwiększyła mi dawki gonalu. Zajrzała w moją kartę poprzedniej stymulacji, przy wizycie nie miała tej możliwości i doszła do wniosku, że te dawki mogą być słabe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry