reklama

Kto po in vitro?

Ja przy hiperce wyladowalam w szpitalu z ogromnym bólem i trudnościami w oddychaniu. Z transferu sama zrezygnowałam, zresztą nie bardzo chcieli mnie, że szpitala wypuścić. Teraz myślę, że mogłam sie zdecydowac, bo w sumie nie było aż tak źle. A parę dni później wszystko mi przeszło.
Skoro lekarz powiedział, że od Ciebie zależy to uważam, że dobrze zrobiłeś, że podeszłaś do transferu.

Ostatnia edycja:
reklama
anna dziękuje, uspokoilas mnie troche bo ze mna nie bylo tak zle zeby do szpitala isc, po pukncji tylko ruszac sie nie moglam a po dostinexe jak ręką odjął.. ja tez sie ciesze ze przystapiliam od razu bo szkoda bylo by mi czekac... a ty gdzie sie leczysz? w ktorym dniu masz transfer 2,3 czy 5?

Leczę się w Polmedisie we Wrocławiu. Transfer będę miała uzależniony od ilości zaplodnionych komórek, ale pewnie w 5 dobie. A ty kiedy mialas transfer? I kiedy testujesz?

Anna transfer miałam w sobote dwóch blastek, testuje juz w ten piątek to bedzie 6dpt i wtedy juz powinna byc beta .. pod warunkiem ze sie udalo :sorry2: Boje sie koszmarnie! jutro badanko prog i E2.. a dziś sie dowiem jakiej klasy są trzy blastki ktore mi zamrozono. To fajnie ze bedziesz miala 5 dniowych zarodków :tak: decydujesz sie na 2?

Aduś z tego co dziewczyny piszą, tym którym się udało, to dobry znak, że macica Cię ciągnie :) Czuję, że beta będzie wyyysoka
Odpoczywaj sobie, a maleństwa niech się tam rozpychają ;)
Aduś koniecznie dzisiaj sprawdzę jaki miałam wynik FSH i w jakim dc robiony. Ty leczysz się w NOVUM?

Anna transfer miałam w sobote dwóch blastek, testuje juz w ten piątek to bedzie 6dpt i wtedy juz powinna byc beta .. pod warunkiem ze sie udalo :sorry2: Boje sie koszmarnie! jutro badanko prog i E2.. a dziś sie dowiem jakiej klasy są trzy blastki ktore mi zamrozono. To fajnie ze bedziesz miala 5 dniowych zarodków :tak: decydujesz sie na 2?

A nie za wcześnie na testowanie? chociaż ostatnio sama robiłam 7 dpt bo nie mogłam wytrzymać... ale teraz sobie obiecałam, że pierwszą betę zrobię 14 dpt :) zobaczymy czy wytrzymam. Swoją drogą to nie wiem, czy nawet te 14 dpt mi się uda zatestować, bo będę przebywać na obozie z dzieciakami i nie wiem czy będę miała gdzie zrobić badanie. W każdym razie zaopatrzyłam się w 2 testy sikańcowe :)
A powiedz mi jeszcze jakie badania po transferze masz zlecone? 3 dni po prog i e2 coś jeszcze? Ostatnio jak miałam transfer to jedyne zalecenie jakie dostałam to 14dpt badanie beta HCG.

Chce mieć podane 2 zarodki i liczę, że oba zostaną ze mną :)

Elona to prawda, za duzo nie mozna czytam bo idzie zwariować :-D ale ja osobiscie wyczytalam juz chyba wszystko mozliwe na necie o IVF łącznie ze stronkami USA ! przy ivf nalezy badan ft4, mi zlecone przy werce piątkowej
Darii mam nadzieje ze sa to jakies oznaki ale nie mam plamien implantacyjnych :( ale nie kazda ma..
niech sie maluchy rozpychaja ile wlezie ;-) Jak mialas badane fsh i lh to sprawdz jakie mialas wyniki

Dzwonili do mnie z labo Invikta i podali mi jakie mialam blastki zamrozone w sobote, dwie tez ładniutkie 4BB i 3BA a trzecia jeszcze nie blastka ale 8A i niby rokująca więc tez poszla na ferie zimowe.. Zastanawia mnie skąd tym razem taka zmiana wynikow w jakosci zarodkow? wczesniej moglam tylko pomarzyc o takich :-(

reklama
Anna ja sie lecze w Invikta i tu tak maja werki 3, 6 i 10 dpt bo przy blastocystach 6 dnia w ponad 90% powinna byc już beta, zadko sie zdarza ze nie ma i jest ciąza ale tez byl takie przypadki gdzies tam czytalam, 3dpt tylko prog i E2 badam, potem dzwoni lekraz i mowili czy zwiekszyc dawkowanie, w 6dpt dochodzi bhcg i jeszcze ft4 akurat mi kazali tym razem, nie wiem czemu, czy zakladaja ze sie uda...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry