reklama

Kto po in vitro?

Kinga, a w jakich jednostkach to ft4? moze mialas na mysli 12.2, w ciązy powinno być od 16 w górę

w ciąży najczęściej tsh bardzo spada, najniższą wartość ma ok 10 tc, a potem rośnie, natomiast ft4 najpierw rośnie, a potem w 2 i 3 trymestrze spada.
Ja jestem klasycznym przypadkiem- przed stymulacją tsh 1,33
w 10 tc tsh 0,01, a ft4 1,91,
14 tc tsh 0,02 , ft4 1,2
20 tc tsh 1,02, ft4 0,94
24 tc tsh 2,13, ft4 0,96

reklama
Adus...ciezko mi teraz powiedziec, przypominam sobie tylko, ze chyba bety jeszcze nie bylo a ja mialam dziwna ochote na seks, no ale oczywiscie oddalalam ja w mysli:tak:

co do TSH to nie jest tak istotne jak ft4...takze najlepiej przebadac sobie ft4, ktore powino byc okolo 16 w poczatku ciazy i ewentualnie dopasowac sobie euthyrox jak cos jest nie tak...
mnie tarczyca wzrosla w ciazy a ft4 zmalalo i dostalam od dzis euthyrox N25...bo to chyba z poczatku tak powinno byc, od najmniejszych wartosci...za 4 tygodnie badanie...

A mi w poniedziałek mój doktor powiedział, że moje TSH 2,34 jest za wysokie bo w ciąży ma być max 2,5, w chwili obecnej biorę już dawkę euthyrox-u - 125. Doktor od in vitro mówił z kolei, że jest ok. Co lekarz to inne podejście.

Cześć dziewczyny, nie pisałam rano, bo czuję się jakoś depresyjnie :-( Źle na mnie te hormony wpływają, z przerwami boli brzuch jak na @, mam wywalony strasznie, i zamiast pracować czytam znów o objawach - a już sobie obiecałam, że nie będę wchodzić na te strony...
Nie chcę Wam truć, ale jakoś tak nie czuję się ciążowo i mam takie wrażenie, że nic z tego nie będzie... :nerd: Chyba już szaleję, trzeba było od początku zająć się pracą intensywnie. Ale ta masa tabletek o określonych godzinach nie daje mi zapomnieć... Wieczorkiem wpadnę i napiszę :)

Pingwinek a Ty nie masz czasem hiperki? Mi gin kazał mierzyć obwód brzucha codziennie rano i gdyby bardzo się zwiększył miałam przyjeżdżać. Może skonsultuj to z lekarzem.

Lilonka - ale 7dpt jeszcze może się ujawnić? Mi powiedzieli, żebym dzwoniła w razie wymiotów, trudności z oddychaniem, dużego bólu, ale nie mówili o samym obwodzie brzucha... Ale skończyłam mi się Nospa Forte i nie jestem pewna, czy ona jest OTC, czy na receptę? Może faktycznie zadzwonię...

Dziewczyny u mnie z 14 komórek tylko 6 się zaplodniło... w sumie liczyłam na więcej, ale z drugiej strony najważniejsze teraz, żeby te 6 ładnie się rozwijały. Transfer mogę mieć już w piątek. Trzymajcie kciuki za moje dzieciaczki!

Dziewczyny kochane,

Chyba jest dobrze... ale najpierw o Was, potem o mnie:
Domat - trzymam kciuki za jutrzejsze podgladanie, z calych sil trzymam!
Adus - Cos mi sie wydaje ze Twoja beta rosnie jak zwariowana!
Gotadora i Agapl - trzymam kciuki za stymulacje!
Madzialenak - niech zdrowo rosnie maly cudny czlowiek razem z Toba!
Miliaa - szczesliwej ciazy!
lilionka - szczesliwej ciazy!
Kinga – jestem pelna podziwu, ze jestes takim dzielnym zawodnikiem fitnesowym!
Pingwinku – to wszystko te hormony - nawet jak na chwile stracisz wiare, to ja ja bede miala za nas!

To teraz o mojej wizycie: pan doktor mowi, ze jest „dobrze ze wskazaniem na bardzo dobrze!” juhuuu.
9 pecherzykow! i jeszcze z jednej i drugiej strony kilka mniejszych. A poniewaz ostantio dal mi mala dawke hormonow (bo sie boimy hipery) to teraz zwiekszyl i mowi, ze moze byc jeszcze lepiej!
A jak sie polozylam na fotelu i czekalam az lekarz przyjdzie to na monitorze byl oobraz z usg poprzedniej pacjentki i sie dziwilam ze co to za dwa duze, sklejone ze soba pecherzyki... a pan doktor przyszed i mowi: prosze zobaczyc tu sa oczy, tu glowa.... a ja tak lezalam i troche sobie wyobrazalam ze to moje usg.. jeju ale to bylo przyjemne!
w kazdym razie leki zwiekszone, w piatek koeljne podlgadanie, potem pewnie w sobote i byc moze we wtorek punkcja. to sie dzieje naprawde!!!!
Pingwinku, przepraszam, ale pan doktor pedzil na transfer i zadalam tylko jedno pytanie - czy moge biegac jeszcze, ale w piatek zrobie kolejen podejscie z moja lista pytan.

trwaj chwilo! chwilo jestes piekna!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry