reklama

Kto po in vitro?

A masz cala procedure refundowana? Bo jak tak to leki do procedury tez powinnas miec refundowane,ja za wszystkie stymulacje placilam sama,wiec za leki rowniez.Dopiero bedac w ciazy mialam refundacje.

Doczytalam,ze ty w Pl z niem ubezpieczeniem.
Sytuacja adekwatna,jak dtiewczyny z Niemiec jezdza do Czech,dostaja zwrot kosztow po wypelnieniu dokumentow.
tak ja mialam w niemczech refundowana cala procedure, wraz z lekami ale nie chce tu juz podchodzic, czyli co powinnam zrobic? Zapytac w klinice w Polsce czy moga mnie podpiac pod jakas refundacje czy jak

reklama
Przyrosty mogą być słabe z wielu powodów uszkodzony trofoblast. Beta słabo rośnie bo on słabo wydziela hcg i progesteron niski. No, ale pęcherzyk będzie i serducho i dzidziuś. Wiesz może one sobie teraz coś tam w środku poprawia i nie zajmuje się ppierdolami typu hcg;-)
I taka odpowiedź podnosi na duchu :) co prawda nie mojego postu dotyczy ale wezmę sobie do serca :) pozdrawiam.

Blada ale jest.
15.12 mam zrobić betę, ale chyba zrobię jeszcze wcześniej. Mam plan jechać 12.12. Co tu robić?!🤷‍♀️
Supeeeer, jedz wcześniej na betę na pewno będzie a potem sobie porównasz przyrost 😁👏👏
Ja wczoraj sobie kupiłam taki za 6zl najtańszy i teraz się zastanawiam czy to nie pomyłka. Bo one ponoć wrażliwe na wszystko są. U mnie tez 2 kreski.
Beta hcg 6dpt= 85 prg 120
Elegancko! Może są oba jednak? 😁😁✊✊✊
Przyrostem bym tego nie nazwała[emoji85] Wczoraj 51 dziś zaledwie 57.8 wiec pewnie będzie kazała mi odstawić leki i będę się szykować do następnego podejścia..
Ale jednak w górę rośnie więc może... Trzymam ✊✊✊✊✊
@Evela.6 bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie, na pewno przyjdzie dzień, w którym się uda! 💪 ja właśnie wróciłam z transferu, ładne endometrium, ładny zarodek, prawidłowo rozmrozony.. pozostaje czekanie :)
No to teraz najtrudniejsze, cierpliwe czekanie... Byle do bety ✊✊✊
Dziewczyny moja doktor jeszcze nie spisala nas na straty! [emoji120]Powiedziała, że przyrost jest faktycznie niski ale beta rośnie więc ona nie możne mi odstawić jeszcze leków. W czwartek mam powtórzyć betę, jeśli rośnie to w poniedziałek mam iść na USG, jeśli maleje to mam odstawić leki. To jest jakiś rolokoster [emoji85] ja z natury spokojny, opanowany człowiek nie panuje nas emocjami! [emoji2962]
Extra! Lekarka wierzy, wierz i Ty✊✊✊ musi być okeeej 😁😘

przygotuj się na kilka tysięcy. zależy od leków ale mi wyszło chyba z 3-4 do samej stymulacji.
Ja mialam refundację ale nie na wszystkie leki... Nie wiem od czego to zależy... Niektóre na refundację normalnie, jak zobaczyłam paragon to to myślałam że zawału dostanę.... I jeszcze do męża mówiłam ze ceny maja masakryczne 🙈tu np. Mam paragon (leki tylko na ostatnie parę dni ale jest podana cena ile zapłaciłam z refundacja a ile bym zapłaciła bez refundacji. 🙈

Załączniki

• IMG_20201208_194408.jpg
    IMG_20201208_194408.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 104
No to kochane moje kobietki, mam sliczna zdrowa corke Julke 🥰
Szyjka badana dodadkowo, poprosiłam dopochwowo 3.9 więc wcześniej musiał wkraść się jakiś błąd w mierzeniu, bo drugi lekarz potwierdził ta sama długość.
Odetchnelam z ulgą i z tej radości kupiłam pierwszy mebel do pokoju córeczki, biała komodę Ikei 🙂

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry