reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziouchy!!!!:-)
W femibion natal clasic nie ma wit. A, jest żelazo, pisałam wczoraj, nadmiar ponoć jest szkodliwy w ciąży, nie szkodliwe jest bodajże do 15 mg dziennie, a NATAL CLASIC ma 28 mg

reklama
dzwoniłam przed chwilą do koleżanki ...kończy farmację. Pytałam o te nieszczęsne witaminy. Pytam brać czy nie. Zapytała po co brać skoro nic mi nie brakuje, a jak zacznie to napewno badania kontrolne wykażą. Organizm kobiety własnymi rezerwami odżywia bobasa, wystarczy jeść zdrowo.
Teraz sama nie wiem, bo szczerze mówiąc mam już kupione witaminki

Witam dziewczynki w mroźny i słoneczny dzionek:)
Za wszystki dzisiaj trzymam kciuki :D
I potrzebuję doprowadzenia mnie do porządku:/Zrobiłam sobie dzisiaj bete....wyniki dopiero po 18:/(niestety w małym miastekczku tak jest). Ale czuję że nie będzie dobrze, a ja się raczej nie mylę, wczoraj dosyć mocno pobolewał mnie brzuch aż no spe brałam(powtórka z rozrywki,tak miałam po nieudanym inv)dzisiaj narazie spokój chciaż mam takie dziwne uczucie w brzuchu, piersi zaczęły mniej bolec i zrobiły się mniejsze a to oznaka nadchodzącego okresu(przynajmniej u mnie:/). Tak myślalam że dobre wiadomości to odemnie nie będą, nie z moim życiowym szczęściem:(

Trzymam kciuki i myśl pozytywnie, wiara czyni cuda :tak:

Może jak ktoś ma anemię to może nie być aż tak szkodliwy, a tak rzeczywiście Natal 1 ma trochę inny skład.
Szczęscie, że mamy mamę Gotadorkę i dba o nas niezbędnymi wiadomościami z nami się dzieląc, a że podwójna trzeba ją PODWÓJNIE słuchać:tak::tak:

A widzisz HOLA dzięki:-):-), na to nie zwróciłam uwagi, sprawdzałam ulotkę i to żelazo mi się rzuciło w oczy i trochę poczytałam i o nim, że nadmiar nie jest dobry dla matki i płodu

Dziewczyny, im wiecej czytam o tych dopalaczach witaminowych tym bardziej sie ciesze ze ich nie biore. Jako corka farmaceutki mam wbite do glowy ze im mniej sie lyka tym lepiej. A tam w ogole to sie staram sluchac organizmu.... No i czasem zjadam 4 pomarancze od razu...a wczoraj 2 selery :) mam nadzieje ze dobrze robie...

ja juz nic nie rozumiem z tego:no: 1 jest dla kobiet planujących do 12 tyg ciązy, 2 w ciąży i dla karmiących ,a classic od chwili planowania do karmienia, albo ja jestem jakaś dziwna albo te witaminki:-D
molla moje zawieraja 28mg zelaza:szok: a tez sa dla planujących i przez całą ciąże

reklama
Ja tam się nie znam:rofl2: wczoraj znalazłam coś takiego:szok:
Irańscy naukowcy z uniwersytetu Tarbiat Modarres zbadali wpływ suplementów żelaza na kobiety z normalnym poziomem czerwonych krwinek. 370 kobietom podawano przez całą ciążę po 150 miligramów siarczanu żelaza dziennie (co odpowiada 30 miligramom czystego żelaza). Podobnej liczbie kobiet podawano pigułkę bez żelaza, czyli placebo. Okazało się, że w grupie dostającej żelazo częściej występowało nadciśnienie tętnicze - co mogło zaszkodzić i matce, i dziecku.Zdaniem autorów badań, podawanie żelaza nie jest korzystne, jeśli u ciężarnej kobiety nie ma ku temu wyraźnych wskazań. Dobowe zapotrzebowanie na żelazo wynosi zwykle około 15 miligramów - taką dawkę zawierają na przykład typowe multiwitaminy i nie powinna ona być szkodliwa, o ile przyjmująca multiwitaminę osoba nie otrzymuje jednocześnie żelaza z innych źródeł

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry