reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

mayyka gratulacje!!!!:-) teraz czekamy na serduszko:tak:
Lilia dziękuję ci bardzo :*
Asia kciuki na jutro za ładne pęcherzyki &&&&&&&&&&&&&&&

Już mi się naprawiło i znów mogę robić akapity:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Sylwia1985, widzę że moja wiedza jest bardzo mała w tym temacie, po co robi się biopsje endometrium ?? Tak samo o tym podchowywaniu zarodków nie słyszałam, rozumiem ze daje to większa szansę że się zagnieżdzą, czy nie ma reguły ??
Leczę się u dr Taszyckiej i jestem z niej bardzo zadowolona bo dzięki niej mam móją cud Córeczkę. Nie wiem czy nie informowała mnie o innych opcjach bo w moim przypadku nie miały sensu, może tak skoro się udało, a teraz tym razem jak się nie udało wszyscy jestesmy zaskoczeni.

Sylwia1985, widzę że moja wiedza jest bardzo mała w tym temacie, po co robi się biopsje endometrium ?? Tak samo o tym podchowywaniu zarodków nie słyszałam, rozumiem ze daje to większa szansę że się zagnieżdzą, czy nie ma reguły ??
Leczę się u dr Taszyckiej i jestem z niej bardzo zadowolona bo dzięki niej mam móją cud Córeczkę. Nie wiem czy nie informowała mnie o innych opcjach bo w moim przypadku nie miały sensu, może tak skoro się udało, a teraz tym razem jak się nie udało wszyscy jestesmy zaskoczeni.

Biopsję robi się w fazie lutealnej w cyklu poprzedzającym transfer. Śluzówka która nowo narośnie w miejscu pobierania biopatu jest bardziej podatna na implantację zarodka. Procentowo pomaga na pewno na powodzenie zabiegu. Najczęściej się robi dopiero po 2 próbach bez uzyskania implantacji. Ale oczywiście można i wcześniej.

Jeżeli chodzi o 5 dniowe zarodki to w porównaniu do 3 dniowych częściej dają ciążę. Chociaż w novum wychodzą z założenia że lepiej jak podadzą do macicy młodsze i dlatego rzadziej hodują zarodki do blastocyst. 5 dniowy zarodek zaraz wychodzi z otoczki i się implantuje, 3 dniowy jeszcze się rozwija zanim wyjdzie z otoczki.

Bardzo możliwe, że ze względu na 1 próbę udaną nie proponowała Ci dodatkowych opcji. n.v.m - ja wiem, że liczyliście na 2 udaną także próbę, ale niestety nie ma 100% powodzenia zabiegów. To nie implanty stomatologiczne, które się w 99,9 % przyjmują. Tutaj jest nieco gorzej z statystykami. Ja też wierzyłam za pierwszym razem że się uda. Baaa, nawet nie zakładałam, że mogłoby być inaczej. Byłam przekonana, że nawet będą bliźniaki. Jednak 2 nieudane próby to jak kubeł zimnej wody na głowę. Człowiek zaczyna myśleć bardziej realnie i stara się szukać dodatkowych opcji które mogą wspomóc i zwiększyć szansę na ciążę.

P.S. A tej p. dr. akurat nie testowałam :rofl2::rofl2::rofl2:

dzień dobry Dziewczyny
fatalnie spałam, mam straszne bóle kolana, kiedyś jakiś lekarz jak mu powiedziałam o moich dolegliwosciach to spytał czy nie brałam sterydów. brałam, biore i pewnie bedę brała bo co mam zrobić !!!

Sylwia1985, dzięki za odpowiedz. Za tydzień jak bede w klinice pogadam zobacze jakie mam opcje. Mam zaufanie do tej lekarki. Dwa lata trafiałam na lekarzy takich ze szkoda słów (jeden w Novum, duży pan w okularach na pierwszym pietrze) ale też i innych ginekologów co zaczynali różne metody a nie okreslili problemu do końca i tylko marnowali mój czas i sporo kasy. A jak trafiłam do dr. Taszyckiej dwa miesiące pózniej byłam w ciązy ;-)

Wczoraj siostra przysłała mi usg swojej Córci byłam przekonana że jak je dostanę bede płakać. Cieszę się ogromnie jej szczesciem ale myślałam że będziemy razem w ciązy ;-( Siostra nie wie o moich przejsciach.
Nie płakałam. Myśle że to dzięki Wam, dzięki temu że mogę się Wam wygadać, dziękuje ...

Ale tutaj zaskrobałyście :) Siedzę już pół godziny i czytam :)
Tym którym się udało- gratuluję :-)
A tym, którym nie tym razem- to uda się następnym, skoro innym się udaje to WAM TEŻ!:happy2: Trzymam za Was kciuki!!

Pozwolę dopisać się do listy:
07 kwietnia Asia_77 pierwsze podglądanie dorodnych i licznych pęcherzyków
08 kwietnia
Malinuś 10dpt pozytywna, przyrośnięta i wysoka beta!
08 kwietnia Lulin 11dpt wysoka, przyrośnięta beta!
08 kwietnia
Mgielka pierwsze podglądanie maluszka
08 kwietnia Molla wysoka, ogromniasta beta!
11 kwietnia-lkasia wysoka beta 9dpt:)
11 kwietnia Milanek 13dpt wysoka beta!
11 kwietnia Molla podglądanie maluszków:)
12 kwietnia Gotadora podglądanie maluszków:)
12 kwietnia
Darii wizyta przed owocną stymulacją
12 kwietnia Fusun udana punkcja!
15 kwietnia Roxi - podglądanie maluszka
18 kwiecień - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka
22 kwiecień Madzialenak - usg połówkowe, podglądamy zdrowego synka
22 kwiecień- avocado- podglądanie zdrowego Maluszka
kwiecień
Asia_77 ​owocna stymulacja
kwiecień Martka udane crio
kwiecień
TeQuila udane crio
kwiecień Dagnes przygotowania do owocnej stymulacji
kwiecień poziomka2 udane crio
Marzec/kwiecień Fusun - owocna stymulacja
kwiecień owocna stymulacja
Maj/Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio
Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF
Sierpień/Wrzesień - Lawendowy_Sen podarowanie przez klinikę dwóch chłopaków

A czy ktoś wie co się dzieje z Mgiełką i holą??

reklama
Do góry