U
Usunięty2
Gość
Fusun - będzie dobrze! :-) Dziewczyny zaciążone - gratuluję! Nie wiem czy mnie pamiętacie - podchodziłam w marcu, ale się nie udało. Teraz planuję w sierpniu - chcę zrzucić parę kilo. Ważę 79kg a wzrostu 168. Wiem, że szczupła nie jestem, że kilo za dużo, ale nigdy żaden ginekolog nie zwrócił mi na to uwagi - chociaż pytałam, czy to może być problemem. Teraz po porażce doczytałam, że jednak może-bo gdy za dużo tłuszczyku w ciele komórki są złej jakości...tzn.mogą być bo- to wszystko jest hormonalnie powiązane - złe przetwarzanie cukrów, zamieszanie z insuliną i potem przełożenie tego na estrogeny i progesteron itd. Mam pytanie: Ile wy ważycie i przy jakim wzroście??? Jeśli to nie tajemnica :-) Z góry dziękuję za odpowiedź. Ja muszę schudnąć jakieś 15kg. Pozdrawiam!
olo2012 - dziwie sie ze Ci lekarze nic nie powiedzieli...ja mam tyle samo wzrostu co TY i max tez wazylam 79 to pierwsze bylo ze mam schudnac!! mimo tego ze nie jadlam duzo no ale taki urok problemow hormonalnych. poszlam do dietetyka dostalam diete i zeszlam do 66 kilo i tak trzymam a moja lekarka mowi dalej zeby jeszcze zrzucic czasm mam nerwy....bo tu daje encorton i mowi prosze uwazac na jedzenie bo wiadomo ze to steryd a tu mowi zeby chudnac. jedno wyklucza drugie! takze idz do dietetyka ustali Ci diete taka zeby za szybko tez nie szchudnac bo musisz miec wszystkie skladniki potrzebne w organizmie. ja nie cwiczylam bo nie mam czasu - tylko dieta! teraz po nie udanym in vitro 2 kilo mi przyszlo ale dalej jestem na diecie wiec mysle ze zrzuce. powodzenia

załamka. Prof. powtarzał mi że powinnam zrzucić troszku, ale jakioś mi teraz mega cięzko
ostatnio po transferze tak mnie rozłozyło, ze musiałam brać antybiotyk, a lekarz powiedział, że nie jest to dobre przy zagnieżdżaniu
czy może to mieć związek? że np. organizm słabnie? albo zle reaguje na duphaston i estrofem? Sylwinka jesteś tam? może Ty mi cos powiesz? dzis 6 dzień jak biore i już gardło mi dokucza