lady_in_blue
Fanka BB :)
No ale endo 9.5 w dniu punkcji to chyba całkiem spoko. Do transferu musi być powyżej 8 z tego co czytałam. A to 9.5 jeszcze urośnie.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jesteś po punkcji estradiol jest wysoki bo szacuje się ze jest 200-300 jednostek na dojrzałą komórkę. Progesteron napędza rozrost endometrium. Nie zawsze się dostaje estrofem za granicami PL. Ja po punkcji z bliźniakami miałam dopochwowy estrofem 2x1 i 3x1 100mg lutinusa. Zaimplantowaly się dwa zarodki. Jak widać to wystarczyło. Jak zaimplantuje się zarodek to trofoblast zacznie wydzielać HCG a to jest najsilniejszy trigger wzrostu progesteronu i estradiolu. Masz bardzo duzo progesteronu więcej niż ja kiedykolwiek dostałam. Tak naprawdę nie wiadomo czy te leki pomagają czy nie. Publikacje są różne a klinika to inna polityka.Biore 10 mg prednisolon (polski odpowiednik to encorton), zastrzyki progedex 1x, cyclogest 2x 400 mg i heparyna 40 mgchodziło mi w sensie, że na endometrium nic nie dostałam typu estrofem czy czegoś takiego
Biorę metforminę od lat na IO (2x 1000) i pije alkohol (po za ciążą). Przed rozpoczęciem in vitro nawet dr sugerował picie czerwonego wytrawnego.Tak to też, niestety przy metforminie nie można alkoholu![]()
Przecież to jest bardzo niebezpieczneBiorę metforminę od lat na IO (2x 1000) i pije alkohol (po za ciążą). Przed rozpoczęciem in vitro nawet dr sugerował picie czerwonego wytrawnego.
Co jest niebezpieczne? Picie wina jak się nie jest w ciąży?Przecież to jest bardzo niebezpieczne![]()
Metformina w połączeniu z alkoholemCo jest niebezpieczne? Picie wina jak się nie jest w ciąży?![]()
O masakra to współczujeMetformina w połączeniu z alkoholem. W ulotce jest napisane, żeby nie łączyć, lekarze o tym trąbią (przynajmniej moi ale na insta też czytałam).
To nie jest "bardzo" niebezpieczne.Przecież to jest bardzo niebezpieczne![]()
To zależy, który Pink :-)To PINK pokazał mi negatyw 5dpt a w ciąży byłam beta 6dpt 86. Testy które wyłapywały ciąże to facelle od samego początku.