reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

To już też przytaczane było wiele razy, ale zobaczcie jakie to wszystko jest dla nas trudne.
Nasze koleżanki, które naturalnie zachodzą w ciążę nie myślę o powtarzaniu bety, hormonach itd. My na każdym etapie musimy się stresować.

reklama
Dziewczyny 2h po encortonie robie sie taka jakas taka mega nadpobudliwa i bardzo nerwowa. Mija po kolejnych 2h i tak znowu kolejnego dnia. Biore dawke 10 mg. Czy to normalne? Minie z czasem czy sie przyzwyczaić? Czy po prostu efekt tego, że biorę przed śniadaniem a nie po?

To już też przytaczane było wiele razy, ale zobaczcie jakie to wszystko jest dla nas trudne.
Nasze koleżanki, które naturalnie zachodzą w ciążę nie myślę o powtarzaniu bety, hormonach itd. My na każdym etapie musimy się stresować.
A weź szkoda gadać. Jeszcze mi teściowa powie no ja jeden raz skok w bok i proszę (i jest mój mąż) ... mega pocieszające to jest. Albo że ona żadnego nie planowała. Moja mama to samo. No tak wyszło, o nic się starać nie trzeba było. I jeszcze w około każda znajoma zachodzi bez problemu ( a skąd wiem, że bez? Bo widzę odstępy miedzy dziećmi czyli nie mniej niż rok lub trochę ponad )

Ja ostatnio widziałam się ze znajomą , która jest w 6 miesiącu ciąży ( ciąża książkowa) .
Pytam jej jaki ma progesteron czy badała , a ona pyta mnie a co to progesteron 🫣🤦🤦🤦🤦
Kurde .. ja świruje z powodu z swojego progesteronu ze za niski ze leków dołożyć a ta będąc w 6 miesiącu naturalnej ciąży nie wie co to progesteron …..

Dziewczyny 2h po encortonie robie sie taka jakas taka mega nadpobudliwa i bardzo nerwowa. Mija po kolejnych 2h i tak znowu kolejnego dnia. Biore dawke 10 mg. Czy to normalne? Minie z czasem czy sie przyzwyczaić? Czy po prostu efekt tego, że biorę przed śniadaniem a nie po?
A czemu bierzesz przed śniadaniem a nie po? Mnie lekarz kazał brać po, brałam 5mg. Miałam pryszcze (nawet na plecach), problemy z cerą i problemy ze snem.
Ja ostatnio widziałam się ze znajomą , która jest w 6 miesiącu ciąży ( ciąża książkowa) .
Pytam jej jaki ma progesteron czy badała , a ona pyta mnie a co to progesteron 🫣🤦🤦🤦🤦
Kurde .. ja świruje z powodu z swojego progesteronu ze za niski ze leków dołożyć a ta będąc w 6 miesiącu naturalnej ciąży nie wie co to progesteron …..
Ja po IUI byłam zbadać betę i przyszła po mnie pani z malutkim dzieckiem (około rocznym) do rejestracji - chciała to badanie z krwi co wykrywa ciążę. Pani z rejestracji mówi, że beta? Pani mówi, że nie wie, bo w sumie tylko raz robiła. ;)

Wiadomo, że nasza wiedza to zupełnie kosmiczna sprawa dla osób, które po prostu zachodzą w ciążę. Moja szwagierka odstawiła tabletki, odstawiła papierosy, po 2 tygodniach zaszła w ciążę, zrobiła 1 test i wybrała chrzestnych dla dziecka ogłaszając im nowinę. Oczywiście wszystko odbyło się książkowo. Co do nas uznała, że po prostu nie chcemy mieć dzieci - skoro jeszcze nie mamy!

Wiadomo, że nasza wiedza to zupełnie kosmiczna sprawa dla osób, które po prostu zachodzą w ciążę. Moja szwagierka odstawiła tabletki, odstawiła papierosy, po 2 tygodniach zaszła w ciążę, zrobiła 1 test i wybrała chrzestnych dla dziecka ogłaszając im nowinę. Oczywiście wszystko odbyło się książkowo. Co do nas uznała, że po prostu nie chcemy mieć dzieci - skoro jeszcze nie mamy!
Myślałam ze progesteron przy naturalnej ciąży się bada chociaż raz 🤷‍♀️
Ale widocznie te kobiety nie mają takich zmartwień …

Myślałam ze progesteron przy naturalnej ciąży się bada chociaż raz 🤷‍♀️
Ale widocznie te kobiety nie mają takich zmartwień …
Znaczy... o progesteron konkretnie nie pytałam ;-) Ale pewnie jak zawsze lekarz zlecił jej "badania" i "wyszły dobrze" no i to by było na tyle. Znaczy wspominała też o teście na ZD i że po pozytywnym oczywiście usunie...

reklama
Myslę, że tak. Przy cyklu naturalnym zdecydownaie lepiej psiagnac wyzsze wartosci bo samo wytwarzanie progesteronu wtedy jest naturalne dla organizmu po owulacji a w sztucznym tego nie ma i trzeba ten poziom osiagnac lekami co jest na pewno trudniejsze.
Ja na naturalnym miałam to 13 i się udało

Do góry