Lilia nie rozumiem na jakie endometrium sie nie zalapiesz?? ja przed crio nie robilam zadnych posiewow nikt mi nic nie kazal...juztro mam u grettki endometrial scratching strasznie sie boje ale posiewow mi nie kazali robic jakie Ty mialas wskazanie do tego?
Moim lekarzem prowadzącym jest dr Tomanek. Jak byłam u niego po pierwszym nieudanym transferze to powiedział, że do crio zastosujemy tylko Embryo Glue. Doczytałam w internecie, że dobrze jest zastosować do crio również biopsje endometrium. Wizytę miałam na 23 kwietnia, okazało się, że mój lekarz nie może dojechać na wizytę, ponieważ przeprowadza jakąś poważną operację. Zaproponowali mi wizytę u dr Ogrodnika, zgodziłam się. On powiedział, że do crio dobrze jest skorzystać z biopsji endometrium i Embryo Glue. Ale powiedział też, żeby można było zrobić biopsje endometrium to najpierw trzeba zrobić posiew z pochwy i jeśli wyjdzie dobry wynik to można podchodzić do biopsji, a jeśli wynik będzie nie taki to trzeba wyleczyć. Posiew pobrali mi w środę. Wynik miał być po 3 dniach roboczych, czyli dziś, a dzisiaj się okazuje, że na wynik mam czekać 7 dni roboczych, czyli wynik będzie we wtorek 7 maja. W tym czasie to ja już będę się spodziewała @ i nici z biopsji.
Tak, więc niestety będziesz testowała beze mnie, z czego bardzo jest mi smutno, bo chciałam, abyśmy razem testowały :-( No, ale nic, już się nauczyłam, że przy in vitro jest tak, że nie zawsze wszystko jest tak jak sobie zaplanujesz, a szkoda :-(
Tak Joasiu to o to badanie chodzi.