reklama

Kto po in vitro?

Asia, kurcze nie znam się ale musisz iść z tym badaniem do lekarza. Nie wiem co to ten Siofor ale jak dziewczyny pisały brzmi optymistycznie:) tak poza tym to pojedyncze badania jeszcze nie świadczą o cukrzycy - pamiętej o tym
Mazenka ja od sierpnia zeszłego roku generalnie się źle czuję tzn jestem jakaś przemęczona, kołacze mi serce ale myślę, że po prostu organizm ma już dość stresu i tych wszystkich leków. Co do ANA2 to konsultowałam już je z kilkoma lekarzami i mają je również ludzie zdrowi. Miałaś robione szczegółowe badania tych ANA czy tylko masz ogólną informację, że po prostu znaleziono je? Miano miałaś jak dobrze pamiętam 1:1000 a świecenie? Ja 1,5 roku temu miałam 1:160, rok temu 1:320 a teraz mam 1:640 i bardziej martwi mnie, że one tak szybko rosną to raz a dwa że biorę leki które powinny zbijać te przeciwciała a tymczasem one rosną:( jestem już zmęczona i bezsilna

reklama
zula jeszcze nie miałam szczegółowych badań, tsh i ana wyszły mi przy okazji robionych w klinice niepł. badań krwi. Nigdy na nic nie chorowałam i myślałam, że jestem zdrowa. Wyniki mam po niemiecku, nie wiem jak przetłumaczyć typ świecenia: ana fluorescenzmuster feingesprenkelte kernfluoreszenz mit positiver chromosomregion, więc fluorescencja drobnonakrapiana? ; D są tam jeszcze jakieś wskaźniki IgG, IgM wszystko negativ, nie wiem co to oznacza. Za tydzień zrobią mi resztę badań w tym kierunku, boję się, że zamiast podchodzić do zabiegu będą mnie najpierw leczyć miesiącami :-(
aha, mam jeszcze takie coś, nie potrafię tego zinterpretować: TSH-Rez.-Auto-AK (human)=< 0.27; Norm. < 1.80

Ostatnia edycja:
właśnie dostałam wynik glukoz ...129,20 mg/dl . Dobrze ,że mi tej glukozy nie podali,ale co ja mam teraz zrobić??? To jakaś paranoja....:-(

No to faktycznie wysoki. Ale nic by się nie stało jakby podali ci glukozę :) Zapewniam Cię że z takim wynikiem po podaniu glukozy nie wpadłabyś w śpiączkę.

Teraz to już na 100% musisz zrobić krzywą cukrzycową. Tylko pamiętaj że jeden wynik cukrzycy nie czyni. Samo zdenerwowanie powoduje podwyższenie glukozy we krwi, a Ty moja droga to już od dawna jesteś w kiepskim nastroju. TO też może być przyczyna/.

Kaatik, Zula, miło mi Was poznać. Witajcie na pokładzie :-)

Zula, nie mam pojęcia, czy moja pani immunolog udziela konsultacji przez tel. Ale jak chcesz, to mogę się zapytać. Tylko kolejna wizytę mam dopiero 14.05.
A gdzieś koło Ciebie nie ma żadnego immunologa??? Może poszukaj, bo wizyta face to face, jest zupełnie inna niż konsultacje przez telefon. Pewnie lekarz będzie chciał obejrzeć dotychczasowe wyniki.

lawendowy, u nas się naszukałam nic nie znalazłam... jeździłam nawet do Łodzi ale nie byłam zadowolona:(
mazenka - może tu chodzi o plamiste świecenie? jeśli tak to raczej nie masz się o co martwić

reklama
asia 77 tak jak Sylwia radzi musisz isc na krzywa cukrowa. ja jutro lece...kurde tez nie mialam problemu z cukrem nigdy...a moze to jakis efekt uboczny tych stymulacji do in vitro?? daj znac co Ci powiedzial lekarz

Sylwia tak myslalam zeby sobie jeszcze zrobic posiew jutro z szyjki ale nie wiem czy po biopsjie endometrium ma to sens skoro biopsja ma wywolac stan zapalny?

a czy badanie cholesteroru tez jest wazne? juz sama nie wiem co tu jeszcze zbadac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry