reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asia zona dr Wasilewskiego jest alergologiem. Zrobila mi testy na przeciwciala pokarmowe. Wizyta wraz z tymi testami kosztowala 1000 zl. Mowilam, ze ja nigdy nie mialam problemow z alergia pokarmowa. Pozniej dostalam info na maila na co jestem uczulona i reasumujac prawie na wszystko:szok: gluten, pszenica, grzyby, ziemniaki.... moglam jesc tylko kasze, warzywa i owoce. Wydrukowalam maila i poszlam do prof, jak to zobaczyl pyta co to jest :szok: W testach na przeciwcialach powinny byc jakies diagramy, czy cos tam, a przede wszystkim nazwa diagnostyki, a nie w mailu wypisane.... Ale powiedzial, ze tak czy tak, jezeli nie mam zadnych reakcji na pokarmy, to po co to.... Nie mogl sie pogodzic z tym, ze niektorzy lekarze wykorzytuja ludzkie tragedie zeby sie dorobic....

ASIA to mam nadzieje ze nie dlugo Ci sie tet tesy przydadza:p

Ja dzisiaj zrobiłam kolejny teścior...bo nie mialam dzisiaj objawów...przeszły nudnosci, jedynie sennosc...wiec zrobilam i druga krecha sie pojawia juz od razu, bez czekania, wiec chyba beta tam rosnie....przekonamy sie w poniedzialek, powinna byc kolo 1800...

No i non stop bym spała...to jest teraz mój priorytet:p

Fusun Kochana wybacz...jak widać zakręcona na maxa jestem:-p lekarz diabetolog tez stwierdziła,że ze mnie ciężki przypadek...okazało się bowiem,że przy cukrach 150-260 jakiś tam parametr z krwi co mi badała mam dwukrotnie ponad normę ...chodzi o to,że mam dwa razy za dużo insuliny...i bądź tu człowieku mądry, nawet poszła moje wyniki skonsultować do innej lekarki, ale suma sumarum mam odstawić metformax i przejść na dietę z ruchem fizycznym...
Za dużo na głowie, więc lecę 31 maja do mężusia na urodziny ( urodził się w dzień dziecka ) na 3 dni....i powiem szczerze już myślę, czy nie mają tam fajnych sikaczy:zawstydzona/y:
Muszę zająć jak widać czymś głowę...ostatnio wciąż myślę czy uda się szczęśliwie rozmrozić naszego Blastusia...chyba wiecie dlaczego:-(

No, witajcie babeczki!:-D wreszcie mogę zrobić suwaczek, byliśmy w klinice, słuchaliśmy serduszka, dzidzia ma już prawie 2 cm, wszystko jest w porządku,więc klinikę odwiedzę dopiero na prenatalnych :tak:No i w końcu powiedzieliśmy rodzicom, a tak wogóle mamy dziś I-szą rocznicę ślubu :happy::happy::happy: Chciałam zapytać, które witaminki dla ciężarówek były niewskazane, ktoś pamięta?bo nie wiem, jakie kupić, a dr mi nic nie polecił...?

Przepraszam, ale ponawiam posta.
Prawdopodobnie w tym cyklu nie rozpocznę stymulacji. Jeszcze biorąc antyki plamiłam i teraz miałam problem z rozpoznaniem 1 dc. Zadzwoniłam do doktora wczoraj i zlecił mi badania. Myślałam, że jednak jutro zacznę stymulację a tu dupa, jutro do powtórki Estradiol, który podobno jest już za wysoki :(

Dziś zrobiłam i są takie:
Estradiol 99,23 pg/ml
LH 7,02 U/l
Progesteron 0,4 ng/ml

Po telefonicznej konsultacji dowiedziałam się, że mam jutro powtórzyć Estradiol i znów zatelefonować. Jednak wyniki doktorowi się nie podobają. Prawdopodobnie od jutra znów antyki i kolejny cykl czekania, tylko co to zmieni skoro ja i tak po cileście będę plamić??

Dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy, pomóżcie co zrobić??

Drk moim zdaniem lepiej zaczekac ze stymulacja, az sie wszystko unormuje. Ja tez czekalam i to ponad 3 miesiace.
A co do anty, jezeli okaze sie jutro, ze jeszcze bedziesz musiala brac, popros o cos innego, niz co teraz bralas
Zycze Ci z calego serca, zeby badania wyszly lepiej, bo doskonale wiem co to znaczy przekladac stymulacje

reklama
Do góry