reklama

Kto po in vitro?

właśnie wyczytałam,że scratching powinno się robić między 22 a 24 dc ...a ja będę mieć 25...po prostu genialnie :-(
No to mam szansę jednak się na scratching załapać.
aniaania-witaj :-)
A jeszcze sobie tak myślę, czy jeśli w tym cyklu zdażyłby się cud i naturalnie bym zaszła w ciążę, co teoretycznie jest możliwe, to czy scratching może zaszkodzić?

reklama
Masiu może zaszkodzić. Z definicji scratching ma wywoływać delikatny stan zapalny w endometrium, także resztę możemy sobie same dopowiedzieć. Także dla ewentualnej ciąży taka ingerencja mogłaby okazać się tragiczna w skutkach. Podkreślam mogłaby, ale nie musi.

aniaania - witaj w naszym gronie i od razu życzę powodzenia za pierwszym razem :-)

buziulek - ściskam kciuki by beta w sobotę jeszcze milej Cię zaskoczyła

Zastanawiam się nnaf scratchiniem i jego wynikiem. Dr nic nie mówił że czekamy na jakiś wynik. Zapytam jutro w rejestracji. Czyli coś powinnam dostać?

to znaczy jak do tej pory to odniosłam pozytywne wrazenie o dr grettce,na pierwszej wizycie okazało sie ze mam polipa i od razu zalecił wyciecie, przy okazjj sprawdzono droznosc jajowodow, itp. wszystko okazało sie ok. wydaje sie konkretnym lekarzem, chciałam sie was zapytac ile trwa cała procedura in vitro i jak to jest z ta stymulacja hormonalna

sylwia- to takie całkowicie hipotetyczne pytanie, bo szanse są tylko teoretyczne ( jak to kiedyś powiedział lekarz w sumie wystarczy 1 dobry plemnik i komórka), więc minimalne. Choć z drugiej strony wciąż mam malutką nadzieję na cud po 6 latach bezowocnego oczekiwania ;-):zawstydzona/y:;-) Zobaczę co powie lekarz...

Witajcie Dziewczyny :-)

Na prośbę dziewczyn uaktualniam kalendarz

24 maja GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków
24 maja nika85 - podglądanie wielu pęcherzyków
24 maja Darii - wysoka beta

25 maja Buziulek - III weryfikacja :) wysoka beta
28 maja Lilia♥ - wizyta kontrolna przed przygotowaniami do crio
Maj kari75 - owocna stymulacja
Maj Dagnes udane crio....
Czerwiec może joasia2906 - udane crio
Czerwiec Lilia♥ - przygotowania do crio

05 Czerwiec Lawendowy_Sen wizyta przed udanym IVF