Joasia – sądzę, że to głównie zasługa metfominy. Nie ćwiczę, choć pewnie przydałoby mi się trochę wzmocnić kręgosłup ćwiczeniami. Niestety mój zawód daje predyspozycje do wszelkich schorzeń kręgów, szczególnie odcinka szyjnego. Nie stosuję żadnej diety, ale staram się unikać produktów zakazanych w cukrzycy typu 2. Jednak tą zasadę stosuję już ponad rok, a chudnę od momentu podania mi sioforu w okolicach grudnia 2012. Alkoholu nie lubię, ale ostatnio jakiegoś dnia utopiłam smutki i wypiłam pół butelki czerwonego. Jezuuuu, ale miałam kaca. To wszystko przez to, że nie piję w ogóle, nawet szampana na nowy rok, ot nie smakują mi procenty.
Kinga – jestem fanatyczką książek Tatonia. A taka fajna z przepisami, które nie raz realizowałam w swojej kuchni to „Zdrowe i smaczne żywienie osób z cukrzyca i ich rodzin”.
Ewis – ja po odstawieniu leków dostawał zazwyczaj po tygodniu. Tylko ostatnio dostałam po 3 dniach. Musisz poczekać, aż spadnie poziom progesteronu we krwi po odstawieniu leków. A czas zazwyczaj zależny jest od metablolizmu Twojego organizmu.