reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny po długiej nieobecności!!!

Potrzebuję pomocy!!!

Jestem po kriotransferze (26.10.2010) dzisiaj 15 dzień po.
Dostawałam po 2500 jednostek pregnylu ( gonadotropina ) co trzy dni - w sumie 5 zastrzyków.
dodam że ostatni pregnyl miałam 07.11.2010

I teraz jest niewiadoma ponieważ robiłam beta hcg:

04.11.2010 - 31,77 ( 9 dni po transferze )
07.11.2010 - 37.25 ( 12 dzień po transferze )
10.11.2010 - 39,60 (15 dzień po transferze )

Co Wy o tym myślicie?????

Ostatnia edycja:
reklama
agulak. A dlaczego dostawałaś pregnyl już po transferze ? Pregnyl to sztuczne bhcg, które podaje się aby pękły pęcherzyki i stąd te wyniki i na podstawie tego co piszesz to wcale nie można powiedzieć czy zarodek się przyjął gdyż pregnyl powoduje fałszywie dodatnie wyniki nawet do 10 dni od podania a skoro ostatni miałaś 7 listopada to przynajmniej przez 7 kolejnych dni może się jeszcze utrzymywać bhcg wskazujące na ciążę . Po tym co napisałaś to gdyby zarodek się przyjął to bhcg powinno być dużo wyższe gdzieś na poziomie 200-300 jednostek .Przykro mi .

Ostatnia edycja:
kochane dziewczynki jestem po punkcji tak jak pisalyscie bylo i jest pk.pobrali mi jajeczek i jutro mam dzwonic co dalej.Trzymam kciuki za wszystkie i zasiebie tez musi nam sie udac wszystkim buziaki!!! A co do jajeczek to jak myslicie 10 jest ok?

Kama to bardzo dobry wynik. Pamiętaj że liczy się jakość a nie ilość. Ja miałam 12 i zapłodniło się 7 więc trzymam kciuki żeby u Ciebie jak najwięcej się zapłodniło!

reklama
Witam

Czytam watek od poczatku. Nie mialam wczesniej odwagi napisac. Tym razem musialam sie jednak odezwac, bo sama sobie nie moge poradzic z malym problemem.
Dziewczyny wlasnie jestem w trakcie badan przed ivf. Otrzymalam dzis wyniki profilu hormonalnego. Mam jednak zagadke. Nie moge znalezc danych przlicznikow jednostek. Wszystko wyszlo normalnie poza:

prl- 689 mu/L (34-580)
prg- 21 nmol/L ( brak normy)

Jezeli macie jakies pomysly, to bede bardzo wdzieczna za pomoc!
Pozdrawiam Was wszystkie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry