reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Keki, trzymaj się kochana
Lilia, pozwolisz że się dopiszę do naszego kalendarz ;-)

GRUDZIEŃ:

23: Siaga - USG serduszkowe
23: keki84 - wysoka beta
23: Oktavi - histeroskopia

27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka
27: Lilia♥ - beta
27: Jogo - wysoka beta
27: Niepokorna - wysoka beta
30: Zuzia2011 - wysoka betka
30: elleni - wysoka beta
30: dorotav - podglądanie przed crio

STYCZEŃ:

3: dorotav - criotransfer ?
7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 - punkcja
Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

reklama
Lilia progesteron mały ale nie az tak. Ja w 7 dpt miałam progesteron 12,56 a w 8dpt spadł mi do 7,74. Zwiększyłam luteine i 11 dpt progesteron zwiększył się do 32,40. Także zwiększ luteinę i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Keki strasznie mi przykro:-( trzymaj się!

już dziś przesyłam WAM najlepsze życzenia zdrówka i spełnienia marzeń!!!
za każdą z osobna trzymam kciuki i modlę się :tak:

ja dziś odebrałam wyniki toxoplazmozy i się niestety okazało:
Toxoplazma gondi - p/c IgG (X41) obecne
Toxoplazma gondi - p/c IgG (X41) 46,50 IU/ml

Nieobecne <6,4
Watpliwe 6,4 - 9,9
Obecne >10
jestem załamana :-(

dagnes78 jesteś w tym samym dniu po transferze co ja :tak: też miałam blastusia. Kiedy testujesz?
Na objawy chyba jeszcze za wcześniej ale doskonale Cię rozumiem - każdy ich wypatruje ;-) Mnie czasami pobolewa podbrzusze ale częściej jajniki - tak na przemian. I jakoś dziwnie marznę a standardowo zawsze jest mi ciepło - ale to pewnie od Luteiny, podobnie jak ból całych piersi. Ja usilnie wypatruję nadwrażliwości brodawek - to było moje pierwsze odczucie przy ciąży biochemicznej - oczywiście nie mam pojęcia czy to był pozytywny objaw bo beta później spadała ale chciałabym zauważyć cokolwiek ...

martaczi robiłaś wcześniej toxo? wynik był ok? koniecznie do lekarza ... trzymam kciuki i postaraj się nie stresować - siebie i maleństwa, będzie dobrze!

infinity i widzę że obie podchodzimy w gamecie, tyle że ja w łódzkiej :-) będę testować 30, to wtedy 11 dzień. Wiesz, ja tym razem nie mam żadnych objawów, nic kompletnie, nawet cycki mnie nie bolą, choć przy poprzednich z reguły były jak kamienie, takie twarde i bolesne, czasem jajnik ukłuje, ale to wsio. Dziewczyny, spokojnych świąt Wam życzę, a Nowy Rok pełen sukcesów!

Martaczi,ja tez nie mam przeciwcial na toxo. Duzo o tym czytalam. W razie zlapania tego cholerstwa trzeba isc do lekarza,ktory przepisze antybiotyk. Wszystko bedzie dobrze,nie stresuj sie.

reklama
Martaczi faktycznie igg pozytywne oznacza,ze mass przeciwciala, to przeciez dobrze. Igm dodatnie oznaczalo by zarazeniem sie toxo. Tobie to nie grozi bo z wyniku wychodzi ze przechodzilas juz ta chorobe I masz przeciwciala. Ja niestety nie mam,i dtarsm sie robic wszystko by sie nie zarazic. Dla swietego spokoju mozesz wynik skonsultowac z lekarzem,bedziesz spokojniejsza :)

Do góry