reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kotuska mi się udało "z prof zajść w ciążę" jestem w 10 tyg to było moje 5 podejście a 2 w invikcie
Infinity idziesz jak burza!!! &&&&
Liliaehhh co za małpa!!! odpoczywaj Kochana.
jak co to prenatalne mam 23 w invikcie a 27 wizyta u dr prowadzącego:-)

Ostatnia edycja:
martaczi :-) takie mam nastawienie, nie lubię czekać - jak działam mniej myślę o tym co było i nie wyszło ... po negatywnej becie najbardziej się bałam że doktorek każe zrobić przerwę, odpocząć ;-)

Niepokorna - To powiem Ci że ja przewinęłam się przez 3 kliniki i nigdzie nie kazali mi zrobić tych wszystkich badań:eek: a na pewno nie mycoplasmę i cytomegalię bo inne były.

infinity - Cytomegalina wyniki moje to : IgG 424 u/ml , IgM 1,65 S/CO - no i teraz nie pamiętam dokładnie co lekarz mówił chyba , że przebyłam chorobę ale nie jestem pewna co dokładnie powiedział i teraz zastanawiam się bo oba wyniki są dodatnie. Może Ty coś mi podpowiesz.

Olusia
- Ja miałam wymaz na chlamydię i wynik był ujemny , zrobione mam też badanie z krwi i wynik też jest ujemny ale u mojego M wynik jest niejednoznaczny i dlatego obydwoje mamy przepisane antybiotyki bo lekarz powiedział , że mimo że wyniki mam ujemne to wirus siedzi u mnie gdzieś w organizmie skoro u M jest .
A te p/ciała antykariolipidowe to co jest?

infinity - Cytomegalina wyniki moje to : IgG 424 u/ml , IgM 1,65 S/CO - no i teraz nie pamiętam dokładnie co lekarz mówił chyba , że przebyłam chorobę ale nie jestem pewna co dokładnie powiedział i teraz zastanawiam się bo oba wyniki są dodatnie. Może Ty coś mi podpowiesz.

Masz IGM >1 co oznacza trwające zakażenie - czyli nie przebyłaś 'kiedyś' choroby ale właśnie ją przechodzisz - nie wiem w jakim laboratorium robiłaś ale pewnie normy są podobne (u mnie IGM = lub > 1 to wynik dodatni czyli obecne zakażenie). Ja miałam IGM 0,2 a poniżej 0,7 to wynik ujemny czyli brak trwającej choroby, tylko przebyta.
Czyli u Ciebie faktycznie najpierw trzeba to wyleczyć. Ja to badanie też robiłam przez pierwszym IVF ale z tych co wymieniłaś niektórych do tej pory nie robiłam bo nikt nie zlecał ...

Z jednej strony źle że coś znaleźli ale z drugiej dobrze - cytomegalia musi być wyleczona przed dalszymi staraniami bo w I trymestrze może prowadzić do poronienia http://www.sosrodzice.pl/cytomegalia-a-ciaza/....

Ostatnia edycja:
martaczi - a Ty jak się czujesz?? Jakieś dolegliwości ciążowe już Cię dopadły?? Mam nadzieję, że mniej się stresujesz i cieszysz się ciążą ile wlezie :-D

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
7: GizaS - wizyta
7: Cyryjanka - wysoka beta
7; Niepokorna - trzecia wysoka weryfikacja bety
10: elleni - USG pęcherzykowe
około 10: Kinga_1 - podglądanie endometrium
13: _Infinity_ - kontrola + ustalenie daty transferu
14: Lilia♥ - wizyta w nowej klinice
15: GizaS - wizyta u endokrynologa
17: dorotav - wysoka beta
22: Zuzia2011 - USG serduszkowe
22: GizaS - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
23: martaczi -podglądamy maluszka
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 - punkcja

infinity - Dziękuję Ci za odpowiedź. Naczytałam się właśnie o tej cytomegalii i włos się jeży. Widzisz byłam dopiero co na wizycie i g... o zapamiętałam. To chyba z wrażenia i natłoku słów doktora. Raz jeszcze dzięki.

reklama
Jo.M. nie ma problemu, mam nadzieję że szybko się z tym uporasz :tak:
Dobrze że wiesz o chorobie bo jak pewnie już czytałaś jest groźna nie tylko dla ciąży ale też dla dziecka ... bardzo dziwne że przy tylu próbach nikt tego Ci nie zlecał wcześniej :-(...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry