reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

lilka wiadomo ze trzepia full kasy ale gdyby nie one to wiekszosc z nas nie mialby nigdy szansy cieszyc sie macierzynstwem...

Cena in vitro to cena zrobienia cyckow wiec mysle ze "stworzenie" dziecka a wygladu to i tak tanio:)

reklama
dla mnie to tez glupota.... za mrozenie trzeba placic a nie wiadomo czy się skorzysta. ja z moich 6 komórek do 3 doby mialam 4 zarodki a ze hodują do 5 to zostaly dwa . powinno być ze co w programie to w programie a za dodatkowe uslugi ze tak to nazwę chętni powinni mieć możliwość doplacic lub zaplacic. takie moje zadanie. a kliniki i tak nie dla kasę trzepia choćby na komórkach dawcxyn anonimowych takich jak ja bo do programu nie można podchodzić z biorca nasienia lub komórek. kobiety za darmo oddają a kkinika potem bierze kupe kasy za komórki . chyba na tym forum by la lub jest dziewczyna co za chyba 8 kom placila 12 tys

Ja za 6 świeżych komórek zapłaciłam 11 tysięcy. Tyle samo płaci się za mrożone.
Aby dostać wszystkie komórki od dawczyni, dopłacamy 4 tysiące. Niepłodność nie tylko boli, ale i kosztuje.

Elleni - kochana dzisiaj lub wczoraj ktoś pisał, że ma do odsprzedania luteinę jakąś ( 2 opakowania chyba nawet). Przeglądnij historię to będziesz wiedziała co i jak. Ja niestety nie pomogę. Mi się też kończą leki przez zwiększoną dawkę i emek musi jutro jechać z receptą do czech. Ps. Już wiem kto pisał oprócz minni27 pisała dzidzius118 tak o godz.14.58 na tym forum jest jej wypowiedź z dzisiaj.
dziękuję ci :) faktycznie dzidziuś118 pisała ale zaraz pod jej postem Lilia♥ pisała do niej priva w sprawie leków więc pewnie już się dogadały :) Do mnie na priv już też wiadomość doszła od jednej z nas, tak więc czekam na przesyłeczkę z luteiną już ;)

bziumelka

mi chodzi o to ze kobiety oddają anonimowo za darmo i żadnej korzyści z tego nie maja a klinike nic to nie kosztuje i zarabia.
jak lezalam w klinice po transferze to by la dziewczyna 21 lat po punkcji bo oddawala komórki do adopcji i rozmawialam z nią to cala stymulację wizyty i leki miala za darmo i jeszcze zaplacili jej 4500 za to ze by la dawczynia. ja absolutnie nie zaluje ze tak postapilam ale tez wolalabym oddać ze wskazaniem. wiec nie rozumiem dlaczego później kobiety korzystające z KD muszą za komórki kupe kasy placic skoro klinika ma je za darmo to one tez powinny. tu mnie boli ta nie sprawiedliwość i o to mi chodzi wiec wydaje mi się ze mnie nie zrozumialas :)

almek

ja to rozumie tylko boli mnie to ze jeżeli ja je oddalam anonimowo za darmo to dlaczego kobieta która chce skorzystać z moich komórek musi za nie placic skoro klinikę one nic nie kosztowaly .... tego nie rozumiem

Faktycznie program ma wiele nie dociagniec... bo skoro zapladniaja 6 komorek a reszte mozna zamrozic to powinno moc znowu je zaplodnic po nieudanaych transferach a nie stymulowac sie na nowo... jest to obciazenie dla organizmu i oczywiscie koszt stymulacji !!

A ci polityce i inni beznadziejni ludzie ktorzy pracuje w NFZ nie maja pojecia czym jest stymulacja i jak obciaza organizm... wazne sa pieniadze i nic poza tym.,, !! swiat schodzi na psy....

Szkoda ze dopiero moje komorki moge skorzystac po 3 nie udanym podejsciu... chociaz juz przy 3 próbie ponoc zapladniaja juz wszytstkie komorki a nie 6... mam nadzieje ze tak bedzie !!

almek

ja to rozumie tylko boli mnie to ze jeżeli ja je oddalam anonimowo za darmo to dlaczego kobieta która chce skorzystać z moich komórek musi za nie placic skoro klinikę one nic nie kosztowaly .... tego nie rozumiem

Lilka- ja jestem w szoku. Nie sadziłam, że taka jest kolej rzeczy w programie rządowym. To faktycznie nie fair i w stosunku do kobiet w programie rządowym i biorczyń, które grube tysiące płacą.

reklama
Do góry