reklama

Kto po in vitro?

86kasiaa przytulam mocno, popłacz i wracaj po mrozaczki.

majka ale mi ulżyło to musi być super widok zobaczyć serduszko swojego dzidziusia. A co to za zatorowość to można nabawić się tego przez invitro, nie słyszałam :szok:

kasik36 pewnie że aplikator to super sprawa, po nim mi nic nie wypływa. A co do kosztu luteiny to przecież ona jest refundowana???

reklama
Madzia nie wiem jak to jest z refundacją ale ja zawsze wszystkie leki od doktorka dostaję na 100%, chyba nie ma umowy czy co? Za lutkę 100 płaciłam 54,40 zł. za 30 szt. Z tego co się orientuję to leki, które przyjmuje się przez dłuższy czas mogą być refundowane, np bromergon, który biorę od roku lekarz rodzinny przepisuje mi ze zniżką a gin na 100%. Może dopiero po stwierdzeniu ciąży może być refundowana?

Majka gratuluję migającego serduszka! to jest piękny moment :) oby z płucami skończyło się na strachu

86kasiaa bardzo mi przykro :( kibicuję Ci bardzo mocno, żeby następne podejście zakończyło się szczęśliwą ciążą

Ja potwierdzam, luteinę miałam jak najbardzijr refundowaną i encorton też. Ostatnio za 3op/30szt luteiny 100+ 3 opakowania estrofemu+ 2 op.encortonu 20+ 3 op. Fragminy+ Femibion za wszystko zapłaciłam 170 zł, siatka była gigantyczna i napchana po brzegi, pierwszy raz miałam miłe zaskoczenie w aptece.

Majka gratuluje serducha!!! :)
lenkabar - cudna beta, rewelacja, dzidzius jest mocny:-)

Ehhh jak ja juz bym chciała być na tym etapie co Wy dziewczyny...a dni mi sie ciągną w nieskończoność...

lenkabar wspaniale, gratuluję :tak:

86kasiaa
przykro mi ... wracaj szybko po swoje pozostałe maluchy - nie ma nic co bardziej poprawia nastrój ;-)

kasik36 Luteina 50 i 100 jest refundowana, kosztują po kilka złotych, ja zawsze miałam ze zniżką ...

dorotav ja nie jestem pewna czy tylko o umowę z NFZ chodzi :confused: bo ja Duphaston zawsze miałam 100% płatny (u poprzedniego lekarza też) a Luteinę z kolei zawsze miałam refundowaną (kiedyś tylko dawka 50, teraz też 100) a Klinika ma umowę podpisaną ...

edit: Duphaston wg apteki DOZ nie jest w ogóle refundowany ....

Kasik36 gratuluję pięknych maluchów, niedowiarku ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja nawet luteinę 50 miałam bez zniżki, płaciłam 14,70 zł. za 30 szt. Kiedyś jeszcze przy IUI doktorek właśnie mi mówił, że szkoda, że nie wypisał mi recepty w szpitalu bo by była ze zniżką a tu taj nie może. To chyba każdy lekarz musi mieć umowę bo klinika na pewno ma skoro robi różne badania na NFZ :confused: Następnym razem poproszę o iformację dla rodzinnego to będzie mi wypisywał ze zniżką, tak jak bromergon.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry