reklama

Kto po in vitro?

ImageUploadedByForum BabyBoom1396959361.977856.jpg
dziewczynki ja tylko o sobie ale pisze z telefonu, jestem po ostatniej wizycie u immunologa i........ wynik macie powyżej. mam podwyższone białko S i białko C w górnej granicy i pani dr powiedziała ze będę musiała brać celxane, jutro na wizycie podpytam doktorka , generalnie w poprzedniej klinice dr K dał mi profilaktycznie te zastrzyki ale drogie troszkę a z tymi wynikami będę Mogła Mieć Refundowane :) czy któraś z was miała coś takiego?
nie wiem czy te wyniki są czytelne
białko s 130 (norma 59-118)
białko c 122 (norma 70-140)
w komentarzu , białko C i S wskazana kontrola

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1396959361.977856.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1396959361.977856.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
reklama
Ja już po wizycie:-) A więc tak: wyniki badań wszystkie w normie uffff, jajeczko trochę wolno, ale rośnie a to znaczy, że owulka powinna być, endo 7mm, doktorka powiedziała, że minimum osiągnięte, chociaż mi się wydaje trochę mało?:confused: W czwartek jeszcze jedno usg, zastrzyk na pęknięcie albo testy owulacyjne i bez zastrzyku. Jeżeli nic złego nie wyskoczy i śnieżynki ładnie się rozmrożą to w poniedziałek będę mogła je zabrać ze sobą:-)
Tola32 - 9 pęcholów, to pięknie, a jeszcze podrosną i dojrzeją, zapowiada się owocnie:tak:. Tylko zawsze przykro słyszeć jak i tak już wymęczone przez los pacjentki są lekceważąco traktowane przez lekarza:wściekła/y:, ale może miał gorszy dzień i w czwartek już będzie bardziej rozmowny.
Olusia7982 - masz rację, nie daj się zbywać;-) W końcu i tak faszerujemy się tymi lekami bez opamiętania a dla wygody lekarza nie warto.
agulla84 - kciuki zaciśnięte:-), daj znać jak poszło.

Olusia - Metypred to chyba steryd podobny do encortonu tylko z trochę innym składem , tak mi chyba ostatnio Zula tłumaczyła.Ola a kiedy masz wizytę bo ja w przyszły piątek.

Genna - Ja clexane nie miałam nigdy ale przy kolejnym podejściu chcę spróbować bo zawsze miałam fragmin i fraxiparynę więc może coś innego wypróbuję. O refundacji tego leku nie mam pojęcia. Nie martw się to standardowy lek po transferze zwłaszcza że pomocny jest gdy coś może być nie tak w organizmie. Możesz tylko lekarza zapytać o inny lek jeżeli miałabyś za ten płacić chyba że faktycznie jest refundowany to nic tylko się kuć;-)

Dziewczyny ale dostałam nowinę :-).
Pamietacie jak opowiadałam Wam o mojej koleżance z którą razem w tym samy dniu miałyśmy transfer? Ja ze świeżaczka ona crio i w 7 tc staneło jej serduszko. Wyobraźcie sobie ze dziewczyna dostała miesiączke po odstawieniu lekó tak jak lekarz powiedział wszystko sie oczyściło i teraz czekała na druga i trzecią żeby podchodzić do procedury od nowa iiiiiiiiiiiiii i tej drugiej juz nie dostała, dzisiaj zrobiłą test wyszły dwie krech i poleciała na bete i wyszło 355, normalnie jestem w szoku dziewczyna jest w ciaży jak nic i to naturalsik. Wiec jednak słuchajcie cuda sie zdarzają, oni walczyli 6 lat. Jeszcze oczywiscie nic nie widomo, ale juz umówiła sie na wizyte za tydzień, normalnie tak sie cieszę :-D:-D:-D.

Madzia takich informacji nam mu potrzeba. Gratuluję koleżance :tak::-)A powiedz czy ona jakoś się szykowała do kolejnego podejścia, robiła jakieś badania? brała jakieś suplementy itp? Jaka u nich była przyczyna niepłodności.?

KWIECIEŃ
8: mmm... - udany tranfer - crio
8: balbisia - decyzja o crio
8: Tola32 - podglądanko
8: agulla84 - punkcja

9: yplocka1 - histeroskopia
9: Madzia 76 - badanie prenatalne - podejście nr 3
9: Bziumelka - udany transfer
10: dorotav - udany transfer
10: zula_5 - pierwsze spotkanie z dzidzią
10: Juhasek87 - usg
10: balbisia - podglądanko
11: Asita - wizyta kontrolna, zaopatrzenie w pozostałe zastrzyki
11: Dove 28 - kolejne spotkanie z dzidzią
12: Anulla28 - wysoka beta
14: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
15: Madzia 76 - kolejne spotkanie z dzidzią
16: lenkabar - badanie prenatalne
16: Esiek - kolejne spotkanie z dzidzią
16: _Infinity_ - pierwsze spotkanie z dzidzią
18: Jo.M - wizyta
22: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
22: Uda się - wizyta, przygotowanie do crio
24: Jo.M - wizyta kontrolna przed owulacją
25: montana8 - wizyta kontrolna przed 2 podejściem

Dziewczyny a ja widzialam mojego kropka ktory juz nie jest kropka tylko calkiem wyrazna fasolina!!!! Jezu jaki piekny jest!!!! Na serio jest cudowny. Serduszko bije sobie, termin pokazalo taki sam jak na usg u mojego gina 21.11. Dobrze czasem posluchac innego lekarza, mam to male odklejenie 2mm ale mowi zeby na razir o tym nie myslec. Jest po drugiej stronie niz dzidzia. Radzil ywazac z seksem i sie oszczedzac i tyle. Juz zapomnialam jaki fajny tez byl ten znajomy gin. Chyba czasem do niego takze zajde popatrzec na cudo moje ;)
Madzia- no to faktycznir CUD, mi sie niestety nigdy taki nie trafil. Moze za malo sie modlilam ;)

JoM dziękuje zamodpowiedz, ja ostatnio dostałam właśnie fraxiparyne iż zostały mi jeszcze 3 zastrzyki, ale pani dr immunolog Mówiła ze lepsE
Clexane, zobaczymy co powie jutro dr :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry