reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kasik :*
śledzę oba wątki

dziewczynki, Infinity wysyła mnie do was :) może wy mi poradzicie co mogę zrobić przed drugim podejściem do stymulacji?
badania? suplementacja? czy podchodzić od razu (pierwsza stymulka była w marcu, teraz dwa crio na cyklu naturalnym)?
myslicie że jest sens przedłużanie brania lutki aby @ przyszła na poczaku lipca (nowa kasa dla programu MZ od 1 lipca i być może refundacja leków)?
co radzicie?

Anuszka, bardzo mi przykro, że się nie udało. Trzymaj się dzielnie, nie poddawaj, walcz dalej to jest dopiero Wasze pierwsze kompletne podejście, przy następnej stymulacji i może zmianie leków, będzie na pewno lepiej, zarodki będą wypasione, zostaną z Wami !! Przez ten czas oczekiwania do następnej procedury może zrób sobie dodatkowe badania, sprawdzaliście genetykę, immunologię, wirusologię ? Może dodatkowa suplementacja, tylko pamiętaj żeby zadziałała trzeba ją brać minimum 3 miesiące ?
Co do IUI, ja miałam 3 podejścia i z perspektywy czasu i z tego co wiem teraz, na pewno bym nie podeszła, jak dla mnie to strata czasu i pieniędzy. Piszesz że miałabyś je na NFZ z tym, że jesteś w programie MZ a w tym samym czasie nie można podchodzić do IVF i IUI u kogoś innego. No i dowiedzą się po Twoich danych, prędzej czy później, a wtedy mogą zażądać zwrotu pieniędzy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry