reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam Panie;-)
I ja zaraz podchodzę do In Vitro. Idę długim protokółem, o ile tak można to nazwać, na robiło mi się torbieli po poprzedniej stymulacji( przerwanej ale to długa historia) więc jestem po Lutenylu czekam na @ i zaczynam Antyki, potem @ i zaczynam stymulację od 1 d.c.
Co do leków, mam rozpiskę i jedno prawie całe opakowanie Gonalu w lodówce, czytałam też was i wiem już jakie ceny są teraz leków.
Powiedzcie mi proszę po stymulacji jakie jeszcze leki się przyjmuje? Oraz ile kosztuje mrożenie Maluszków? o ile będę mieć takie szczęście:-)

Mimozama, 1 dzień przed punkcją i 2 dni po punkcji antybiotyk, po punkcji duphaston, po transferze luteina, od rozpoczęcia stymulacji: 3x1 magnez B6, acard ( bądź inny zamiennik, 5 dni przed punkcją przerwa, powrót po punkcji) w zależności od przypadku może być dodatkowo steryd np encorton/methypred, kwas foliowy i witaminy to wiadomo :-)
Co do mrożenia zarodków, Ty chyba jesteś w programie więc o ile się nie mylę mrożenie zarodków masz za darmo, ale się jeszcze upewnij bo ja nie jestem w programie.

Yplocka a rozmawiałaś z kimś w rejestracji? Bo w Invikcie teraz są 2 rejestracje i ta główna, gdzie płaci się np. za badania nie jest zbytnio zorientowana w temacie. Więcej wiedzą dziewczyny z recepcji drugiej, nowej, jest w drugim skrzydle, na samym końcu po prawej. Nie wiem czy u profesora jest jeszcze rejestracja bo może jeszcze tam ktoś zorientowany siedzi. Niestety refundacja weszła dopiero wczoraj więc minie pewnie trochę czasu zanim każdy pracownik będzie posiadał wiedzę w tym temacie. Pamiętam jak wszedł program rządowy to też różne kliniki udzielały różnych, sprzecznych informacji. Do tej pory są różnice w interpretacji niektórych zapisów. W Invikcie np. badania dla anastazjologa ją bezpłatne, nawet jak się je powtarza (ja robiłam już 3 raz i nie płaciłam) a w Gamecie pobierają za to opłaty. Wizyty po udanym ivf też w niektórych są bezpłatne (pierwsza wizyta) a w niektórych płatne. Mam nadzieję, że szybko wszystko się wyjaśni bo niepotrzebny stres nam fundują co chwilkę.

Blake wow 31 komórek:szok:, gratki :-) Nie martw się, co się odwlecze to nie uciecze. Organizm przez ten czas się zregeneruje i przygotuje domek dla zarodeczków :tak:

Anulla mi doktorek mówił, że może być cokolwiek co jest aspiryną w dawce 50 mg a że acardu nie ma w takiej dawce to polecił acesan. Byłam dzisiaj w 2 aptekach i nie mieli ascesanu "50" tylko "30" i "75" więc zamówiłam na jutro. Jedna z fararmaceutek mówiła, że to bez różnicy czy wezmę 2 x "50" czy raz "100" i chciała mi dać aspirin cardio ale wolałam jednak zamówić acesan. A powiedz mi jak Ty go bierzesz? Rano i wieczorem? Po jedzeniu czy jak? Bo farmaceutka mówiła, że najlepiej brać na noc 100.

Ostatnia edycja:
Blake- nie płacz kochana, ja takiego wyniku nie byłabym w stanie uzbierać nawet z 10 stymulacji , zacznij zbierać na autobus bo gdzie Ty pomieścisz te wszystkie Skarby :-) odpoczywaj, później szalej i wracaj po nie czas szybko zleci
Dorotav, Smerfeta- też myślę, że guzik z refundacji na leki i aż skórka mi cierpnie bo jak się nie uda to chcę jeszcze raz podejść a z lekami to już mega wydatek, nawet nie wiem co to prawdziwe wakacje. W klinice nie pytałam bo to za wcześnie sami nie wiedzą, co klinika to interpretacja ale umówiłam się na 17.07 na podglądanie czy wszystko ok i mam nadzieje, że zielone światło.

Dziewczynik czy wy tez po tym fragminie macie since i bolesne guzy podskorne ??? :(
Ja wczesniej brałam niemiecki odpowiednik i nie bylo tak zle. Macie jakis sposob na to ???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry