reklama

Kto po in vitro?

dorotav Kochana czuje się jakbyś mnie znała....:-D Pewnie wszyscy w domu mieliby nieprzespaną noc ;-)
a powiedz mi jak stosujesz ten olej , bo z tego co pisałyście to 2 łyżki dziennie. Zastanawiam się poprostu jak mógł Ci sie przeterminować skoro butelka 500 ml starcza na 16 dni, przyjmując ,że dwie łyżki mają 30 ml.
Wyjścia są dwa ,albo pije się dwie łyżeczki a nie łyżki , albo miałaś baniak 5 litrów :-D
Nie żebym się czepiała, ale zgłupiałam i nie wiem jak stosować

reklama
Lilu19 gdybym mogła , a raczej umiała to przesłałabym Ci zdjęcie , bo mam to napisaneprzez lekarkę na kartce i do tego podkreslone.
Tez się zdziwiłam, bo wcześniej poprostu miałam wziąć w 3 dc. Ale ta lekarka jest w niektórych aspektach inna niż wszyscy w tej klinice. Np robi transfer tylko z pełnym pęcherzem , tzn pacjentka ma mieć pełny nie ona ;-)
Ale to już mi wyjaśniła....nie chodzi w tej metodzie o zwiększenie szans na zagnieżdżenie , ale jej jest wygodniej , boma wszystko lepiej widoczne:baffled:

Ja tez musiałam być z pełnym pęcherzem na maksa, czekając w poczekalni myślałam ze po ścianach będę chodzić, nie było to ani trochę przyjemne, ale powiedziała ze jak nie będzie pełny to nie bedą wstanie przeprowadzić transferu. Miałyście tez pod kontrola usg?

liskka, tak jak piszesz soki mogą obniżyć działanie leków, a tych witamin nie możesz brać tak ok godziny po śniadaniu ? też będzie rano :-)

Asia_77, u mnie za każdym razem przy każdym transferze musiałam mieć wypełniony pęcherz, nawet przy iui, więc nie wiem czy ta Twoja lekarka jest taka dziwna, no może przesadziła z tymi 72 godzinami :-). A co do oleju, to wiesz też myślałam że moje 2 łyżki stołowe to są stołowe, okazało się że nie są, że nawet nie mają 10 ml,:szok: a zaczęłam to podejrzewać wtedy kiedy za mało mi ubywało z butelki, no i poza tym, w poprzednim cyklu w połowie odpuściłam picie :zawstydzona/y:, jak dodasz do tego że już kupiony miał miesiąc + 3 tyg stał w lodówce zanim się do niego zabrałam to szybko się zbierze te 3 miesiące. No ale już wymyśliłam jak go będę piła, wypiję z kieliszka :tak: więcej niż 2 łyżek nie przełknę bo tłuszcz na ustach mnie wykańcza.

transfer też pod kontrolą usg :-)

Ostatnia edycja:
Asia77, jak miałaś pod kontrola to na pewno widziałaś kropka , chyba ze nie patrzyłas :-)

Dorotav, masz racje, będę kombinować:-) albo będę robić sobie do obiadu wodę pomarańczowa a rano coś innego.

dorotav ja się cieszę ,że ta lekarka jest inna niz pozostali lekarze z mojej kliniki....daje mi to większą nadzieję ,że sie uda :zawstydzona/y:

A z tymi łyżkami to właśnie jest różnie....ja mam zbieraninę z różnych kompletów :zawstydzona/y: i każda jest inna ...8 ml, 10 i 17 ml. Więc zaczęłam pić 2 te największe. Ale odkąd rano to wypiłam to mdli mnie do teraz :sorry:

Hej. Ja tak na szybko. Jestem po transferze. Sa ze mna dwa blastusie klasy 3AA. Mrozaczkow brak.
Dziewczyny caly czas trzymam za was kciuki. Postaram sie pozniej napisac jeszcze. A i pierwsza weryfikacja 9 wrzesnia.

reklama
Asia_77 i dlatego ja piję wieczorem zagryzam czymś i mała popitka :tak: inaczej nie daję rady.

Aisa79, piękne dwa maluszki, trzymam za nie kciuki, niech się wgryzają.

WRZESIEŃ

07: Anulla28 - druga wysoka beta !!
07: kwiatuszekq20 - punkcja
08: kate_p7 - wizyta
08: Migotka25 - wizyta kontrolna

08: Mimozama - wysoka beta !!
09: Blake - próba przed transferem
09: martolek - wysoka beta !!

09: bluesky - wysoka beta !!
09: Aisa79 - pierwsza wysoka beta !!
10: andzia.m - wysoka beta !!

10: dorotav - podglądanie pęcherzyków