reklama

Kto po in vitro?

tak Kwiatuszekq, blastusie. A Twoje zarodeczki ilu dniowe?
to czekanie to jest masakra
z objawów to ból brzucha, piersi (od dzisiaj to nawet przy chodzeniu), zawroty głowy i zmęczenie. No i kapusta kiszona :happy2:
a Ty cos czujesz? Bo ja jakoś od 4 dpt miałam taki ból brzucha normalnie jak na okres. Myslałam, ze nic z tego a jednak się udało

reklama
Hej Dziewczyny tak na szybko, ja już po. Czuję się dobrze. Pobrali 11 komórek :-D Mam pytanie, czy w razie czego mogę wziąć coś przeciwbólowego, bo w tym zamieszaniu zapomniałam zapytać dr.
Dzięki za wsparcie :-)

Dorotko - myślę o Tobie i trzymam kciuki

Dziewczynki - pisze w imieniu Dorotki - poprosila mnie o napisanie co u niej....

Jest juz po punkcji, pobrali 6 komórek, pani pielegniarka nie umiala zalozyc wenflona i wkuwała sie 3 razy.. w koncu zalozyla anestezjolog.. troszke po zabiegu plami, teraz lezy i odpoczywa, wiecej napisze nam wieczorkiem jak wejdzie na fb :-)

kwiatuszekq20 juz nie dlugo i bedziemy cieszyc sie twoja wysoka beta !!:-)

Aisa mysle ze tak szybko klaczki nie pojda sobie ode mnie... no ale zobaczymy.. wlasnie zjadlam pol buleczki z maslem...bo juz mnie ssalo w zoladku...

Luize
a jak tam u ciebie punkcja?:tak:

Anulla i jak tam twoje plamienia? ustapily? wiesz skad je masz?:tak:

Luize po punkcji lekarz zalecił mi nospę

Olusia dzięki za info od Doroty. Współczuję z tym wenflonem. mi tez pielęgniarka nie mogła sie wbić a jak jej sie udało to zaczęła mi krew się lać z żyły :baffled: nie znosze tego urzadzenia.

W takim razie dziewczynki trzymam kciuki za to, żeby pięknie sie komóreczki zapłodniły i urosły duże.

Kwiatuszekq myslę, że bete bedziesz mogła zrobic wczesniej niz 14dpt

wklejam Ci to co kiedyś Kasik wstawiała dla 3 dniowych zarodków
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

z tymi objawami to róznie, ich obecność jak i brak nie oznaczają, że sie udało albo nie.
Naprawdę brzuch mnie tak bolał na @, ze juz skresliłam ta próbę. Proszę wierzyc w swojego maluszka! ;-)

Luize, ja po punkcji mogłam brać paracetamol w razie bólu

Dorotav, powodzenia z komoreczkami, niech sie zapładniają ładnie. Miałam ten sam problem z zakładaniem wenflonu, dopiero za drugim razem sie udało ..

Asia77, moja znajoma miała ureoplasme w ciąży, dowiedziała sie będąc juz w ciąży,podali jej antybiotyk

Kwiatuszek, okropne to czekanie niestety

reklama
Dorota to teraz kciuki za seks na szkiełku :) niech sie dzieje wola nieba :) odpoczywaj

Kwiatuszek nie czekaj do 14 dpt wiedzę ze na polnej to standard , 10 dpt wynik bedzie miarodajny :)
Luize mam nadzieje ze teraz bedIe duuuuzo zarodków :) zatem kciukaski

Olusia mam nadzieje ze masełko ci nie zaszkodzi bo ja wlasnie wymiotuje jak zjem pieczywo z. masłem niestety :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry