reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Calinka: przy gonapeptylu nie musisz duzo pic. Co do stymulacji, upewnij sie czy oby na pewno masz 2 zastrzyki z gonadropin dziennie: bardzo rzadko sie tak robi. Moze ci chodzi o 1 gonapeptyl a drugi gonadropiny? Odstep na brzuchu robisz taki jak ci wygodnie i dobrze

Dorotka kciuki !!!!
Olusia za Twoje szkraby tez mocne kciuki na pewno wszystko dobrze jest z nimi ja nie raz chorowalam w ciąży i opryszczki mialam i nic to nie zaszkodzilo.
Dziewczyny tyle piszecie ze nie jestem w stanie Was nadrobić i napisać cos do każdej z osobna . Wiec trzymam zbiorowe kciuki :)
Ja 3 dni przed punkcja mialam estradiol 13200 wiec to chyba ja jestem rekordzistka :) dostalam dostinex i normalnie transfer się odbyl :) mnie mimo wszystko ominela hiperka ... :)

Cześć dziewczynki,
Calineczka - cycuchy nadal bolą i to jak :) ale boję się, że to od tych leków :( brzuchol też ciągnie, szczególnie rano...
Najgorsza ta świadomość, że tak normalnie to w poniedziałek-wtorek powinna przyjść @... po tych całych stymulacjach przychodzi regularnie, czy one jakoś rozregulowują cykle?
Mój mąż zrobił wczoraj cuda i zdobył receptę i wykupił mi tę luteinę podjęzykową, więc od wczoraj wieczorem biorę chyba 4x większą dawkę progesteromu... bo do tej pory brałam 3x100 a teraz 6x100 + 12 x 50 więc na moje oko to mega dawka....
Kusi mnie, żeby zważyć się, czy coś zaczęła spadać ta opuchlizna, ale widzę po samych cyckach, że nic.
Mam serdeczną nadzieję, że niedługo przekształci się ona w ogromną otyłość brzuszną ;)
Olunia i Dorota - trzymam mocno kciukasy!

Witajcie dziewczyny

dorotav – u mnie w klinice po transferze ze świerzaków zawsze dają fragmin bez względu na to czy ma się do tego wskazania czy nie ma. Ja tu czekam i czekam na same dobre informacje :tak:

Olusia – nie wiem czy dobrze kojarzę coś mi się kiedyś obiło o uszy, że ten fragmin bierze się do 3 mc ciąży, ale pewności nie mam. Zapytaj z ciekawości lekarza do kiedy trzeba brać te zastrzyki.

Asia_77 – kciukam za dobre wyniki mężusia.

kate_p7 – jak masz uczulenie na któryś z tych leków to ja bym odstawiła, bo zamiast pomóc to możesz Sobie tylko zaszkodzić. Tylko pytanie, co Cię uczula…:confused:

reklama
Asia_77, pamiętaj że w razie czego do kwalifikacji do refundacji leków wymagane jest jedno badanie albo FSH albo AMH, gdyby co to ja mam to na papierze od MZ, ale to w przypadku gdyby amh wyszło Ci poniżej 0,7.

Quinnie, nie wiem jak po screchingu, bo nie miałam, ale zazwyczaj jest tak że jak się na @ czeka to przeważnie na złość się spóźnia.

calineczka, pij dużo wody przy właściwiej stymulacji, teraz nie musisz bo jesteś na wyciszeniu, jak zaczynają rosnąć pęcherzyki to wtedy pij i jedz dużo białka. Co do miejsc wkłuć to ja na przemiennie robiłam raz w jedną stronę brzucha raz w drugą, najważniejsze by nie w to samo miejsce, nie musisz mieć odstępu 2 cm.

Mój pęcherzyk rośnie :-), dzisiaj miał 5,7mm, na serduszko jeszcze za wcześnie przy takiej becie, za tydzień w piątek kolejna wizyta, może już wtedy będzie - oby !! Dzisiaj dostałam moje pierwsze zwolnienie z kodem B, no to w pracy się zacznie, a chciałam jeszcze poczekać z mówieniem, teraz same się domyślą.

Do góry