reklama

Kto po in vitro?

JoM na białko, teraz nie wiem ktore bo ja miałam oba podwyższone dostałam clexane 0,4 do 20tyg ciazy a jak sie ma białka poniżej to dodtaje sie clexane 0,4 i bierze sie do końca ciazy (chyba bo juz sie pogubiłam)i bierze sie je juz przed transferem .

reklama
Dorotka
Kciuki za Twojego babelka !
Jest silny i walczy i my w Niego wierzymy :)

Olusia a mialas robiona cytomegalie ? Moja znajoma jak byla w ciąży to ciągle chorowala i lekarz zlecil jej cytomegalie i niestety wyszla jej pozytywna . To badanie jest tak samo ważne jak tokso i inne

Lilia, trzymam kciukasy za wysoką betę!:-)
Migotka, mam nadzieję, że tym razem się nie rozczarujesz i ta próba będzie należeć do udanych:-)Zaciskam mocno kciuki:-)
Gos, faktycznie tak jak pisała Sykatynka, anestezjolog spojrzał na te wyniki, ale mam wrażenie, że obsługa w tej klinice, w której ja jestem, odbywa się taśmowo, zero wyjaśnień, skąpe odpowiedzi, zero relacji z pacjentem.
Dorotko, ufam, że Twój bąbel będzie walczył do końca i wszystko pozytywnie się ułoży!
Ja jestem po 3-cim zastrzyku z menopuru, nic mnie nie boli, nie mam żadnych negatywnych reakcji po nim, na ból jajników to chyba za wcześnie?Jutro idę do swojego ginekologa, ale nie związanego z programem, aby zobaczył obraz jajników i zliczył na spokojnie ile jest tych pęcholi, i jaką osiągnęły wielkość:-)Staram się pić, zgodnie z Waszymi zaleceniami, dużo wody niegazowanej, aby uniknąć hiperki:-)W piątek mam mieć USG w klinice i muszę zbadać poziom progesteronu i estradiolu. Lekarz mówił, że punkcja za tydz w poniedziałek, ale nie wiem, czy tak szybko się wystymuluję.

Miałam wczoraj problem z zaśnięciem i męczyłam się do 2 przez co dzisiaj ledwo przytomna jestem. W dodatku śniły mi się wszystkie możliwe apokalipsy na dzisiejszy dzień i nie powiem jestem trochę rozbita.
Stres nie odpuszcza.

Aaaaa zabieram 2 śnieżynki więc spokojnie możecie trzymać kciuki za bliźniaki :) szkoda tylko że są to moje ostatnie i najsłabsze zarodki..

Migotka, ale wiesz, że nie ma reguły, co do jakości zarodków. Te lepsze się czasem nie przyjmują, te słabsze, tak.
A poza tym to będą dwa zarodki, więc większe szanse są na ciążę.
Wiem, jak się czujesz, bo czasem też mam problemy z zaśnięciem, i potem męczę się cały dzień, bo jestem taka śpiąca.
Ja miałam dwa sny pozytywne z czego jeden dzisiaj, tzn. że z transferu powstała ciąża. A podobno sny są interpretowane na odwót:baffled:
Jeszcze jak wierzyłam w głupie przepowiednie, to byłam u Aidy jasnowidzki, która powiedziała, że w wieku 29 lat będę mamą, widziała córeczkę. Niedawno miałam 30-ste urodziny, a tu nic.

Calineczka niestety nie od dziś wiadomo ze invicta to fabryka pieniędzy i to chyba juz bez znaczenia w jakim mieście. Moja koleżanka poszła do lekarza zeby dowiedzieć sie dlaczego nie moze zajść w ciąże, wyszła z gabinetu po 10 minutach i miała wybrac pakiet, ona zielona nie wiedziała o co chodzi , lekarz bez badań , bez monitoringu cyklu stwierdził ze ma wybrac jaki pakiet in vitro chce!!!! To był szok, to dopiero zarabianie pieniędzy na pacjentkach ktore szukają pomocy , wiec to co piszesz to normalna praktyka invicty niestety . Dobrze ze z wyników krwi nie wróży ile ma sie pęcherzyków haha

Jo.m - ja czytalam ze obnizone bialko S, swiadczy o niedoborze witaminy K.
Heparyne dostaje sie chyba tylko przy podwyzszonych wynikach , ale nie jestem pewna.

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie, myślę, że lekarze pracujący w takiej klinice, powinni wyróżniać się empatią, indywidualnym podejściem do pacjenta, zrozumieniem. A faktycznie, jest to jedna wielka fabryka zarabiania pieniędzy. Powinnam na ostatniej wizycie dostarczyć dokumenty popodpisywane przeze mnie i małża, nie zrobiłam tego, i nawet nikt się one nie upominał:happy:Oczywiście, dam je w piątek, bo nie chcę, aby moje komóreczki dali do adopcji, albo mrozili. Normą są opóźnienia na wizytach. Mało tego, anestezjolog przyjmował mnie w gabinecie, w którym były pozostawione rzeczy innego pacjenta, bo lekarz z tym pacjentem musieli na chwilę gdzieś pójść. A Pani z recepcji powiedziała anestezjologowi, że ten gabinet jest wolny:-DI musieliśmy szybko kończyć moją wizytę. Bałagan nie z tej ziemi. Mam nadzieję, że Ci embriolodzy są ogarnięci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry