reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

Będzie dobrze:-)
Ja widzę po metkach, firmach, że tam ludzie biedni raczej nie przychodzą. Czasem dziwnie się tam czuję. Wyjąć 10 tyś na ivf, żaden problem, a Nas w tej kwestii ograniczają pieniądze, stąd rządowy program. Mam nadzieję, że za to szczęście Nas nie opuści:-)

reklama
Będzie dobrze:-)
Ja widzę po metkach, firmach, że tam ludzie biedni raczej nie przychodzą. Czasem dziwnie się tam czuję. Wyjąć 10 tyś na ivf, żaden problem, a Nas w tej kwestii ograniczają pieniądze, stąd rządowy program. Mam nadzieję, że za to szczęście Nas nie opuści:-)

oj tez sie ztym spotkalam... tym bardziej ze ja jestem jeszcze studentka i pracuje za najnizsza krajowa...;/ wiec dlamnie to dofinansowanie to jak los w loterii :)

annemarie jaka zdolna dziewczynka. Każda z nas na poczatku miała problem z protokołami, estradiolami i co tam się nie wymyśli:-) Ja tez szłam długim protokołem. Teraz, znowu bedzie długi:-)Na gonapeptylu raczej nic się nie powinno czuć. Co do właściwej stymulacji, to wszystko zależy, bo pęcherzyki w których jest dojrzala komórka mają ponad 20mm. Poza tym ilość pęcherzyków nie jest miarodajna z ilością dojrzałych komórek. Z tego co pamiętam migotka miała bardzo dużo dojrzałych chyba z 20 odpadły jej tylko dwie. A są przypadki ze na 20 pecholi masz 10 komórek. Więc te 10 jednak mniej zajmuje miejsca niż 20. Doktorro mówił tez że gorzej to znoszą szczuplaczki. Ja przed tym wszystkim rozmiar 38, w trakcie przeszłam na 40/42 i teraz powoli wracam na 40:-) może potem będzie znów 38.
Czyli teraz gonapeptyl, czy już stymulacja (menopur, puregon...itp)?

Asia_77 babo no co ty? przestań tak gadać, teraz może Ci się wydaję że to koniec swiata. Ale wszystko jeszcze przed tobą, mówie Ci:-p

dariaa16 wielką znawczynią nie jestem, ale clo to dość slaby środek. Po tych wszystkich zastrzykach, to bedziesz miała tylę pecherzyków, że aż się zdziwisz. Spokojnie, lekarz ustala dawki na podglądaniu jak będą za niskie to zwiększa i na odwrót.

Ostatnia edycja:
calineczka, Migotka, Olusia – kwas foliowy muszę brać ze względu na mutacje MTHFR/C677T, nie badałam poziomu kwasu foliowego

inka – jak tak teraz myślę to możesz mieć rację. Może dr powiedział 3x1 po 5 mg, a ja usłyszałam 3x1 po 15 mg, a immunolog nie chciała wchodzić w jego kompetencje i tylko potwierdziła dawkowanie, sama już nie wiem :baffled:

Asia_77 – jak będziesz na wizycie to porozmawiaj z panią dr na ten temat. Z tego co wiem to ona jest bardzo życiowa i pomocna, zawsze coś wymyśli :tak: A jak już dojdzie do takiej sytuacji, że będą chcieli wykluczyć z programu to zawsze zostaje Ci odwołanie MZ, tylko musisz porządnie opisać co Cię spotkało

W takim razie skoro Wy bierzecie max 1x1 po 15 mg to ja też tak będę brała.

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą kwas foliowy 1x1 po 15 mg. Czy w zawiązku z taką dawką kwasu foliowego odstawiłyście folik i prewenit intersiw??

a jeszcze jedno pytanie ...mam wysokie amh=25,49 :/ boje sie hiperstymulacji..chociaz wczesniej nieragowalam na clo a po fostimonie mialam torbiel ktora sie wchłoneła...
wtym momencie na moja mutacje biore femibion , b9 i b12 metylowane 800mg i b6.... moge laczyc femibion z tymi suplementami prawda?

A że mam zamiast mózgu kalafior, to kalendarz nadal aktualny, bo wizyty dziewczyny mają jutro:-p

Dariaa, Annemarie, może dopisać do kalendarza?może pisałyście, ale ja ostatnio jakaś nie ogarnięta jestem...

Nieśmiało może i ja pod wieczór się dopiszę, bo chyba coś nie coś się rozkręca. Mam nadzieje, ze to nie fałszywy alarm...:wściekła/y:

Migotka, Ying- ying udanych wizyt
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

bubu520 trzymam kciuki za wysoką bete:-
)

STYCZEŃ

23: ying -ying - przygotowanie do criotransferu
23: bubu520 - wysoka beta!
23: migotka - początek stymulacji

24: coleta - wizyta przed stymulacyjna
26: Olusia - podglądanie maluszków
27: dariaa16 - początek wyciszania
30: calineczkaa - początek stymulacji
30: Hess - początek stymulacji

LUTY

02: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
02: GizaS - wysoka beta!
04: Aisa79 - badanie kolposkopowe
04: justys8782 - podglądanie maluszka
09: Olusia - echo serduszek
11: dorotav - badania w szpitalu

MARZEC

Yplocka1 - udana stymulacja

Ostatnia edycja:
Kate mnie możesz dopsac na wysoką betę na 2 lutego bo jakiś błąd się wkradł:-D18 dni nie wytrzymam:tak:
Zostałe jeszcze 11:dry:jak to wolne leci...

reklama
Do góry