reklama

Kto po in vitro?

Fusun poprawione, czekałam aż się odezwiesz, bo tez nie wiedziałam czy będziesz robić już bete czy później. Założyłam, ze sama się odezwiesz, i wpisałam do kalendarza, a żeby czegoś nie przegapić;-)

Calina super wieści, nudnej ciąży zaraz dziewczyny poznikają na ciężarówy:-p

DorotaMie
ja bym poszła do innego lekarza:-p co Ci szkodzi. Mam wrażenie że twój lekarz położył na tobie krzyżyk więc daj sobie z nim spokój. Myślę, że pan Rokicki chce Cię przegonić z klinki bo zaniżasz im statystyki. Wiem, że to brzmi absurdalnie, ale niestety tak jest . Poza tym to nie prawda, że zapładnia się 1 na 4, 5 komórek, jeśli dobrze Cię zrozumiałam. Jeśli zapładnia się poniżej połowy to świadczy o problemie... z oocytami, albo plemnikami. Co do twojego M może być tak że problem leży po jego stronie, ja zamiast się chwytać KD próbowałabym dawcy, jeżeli nasienie nie jest pierwsza klasa, a potem dopiero KD. Czasem życie robi psikusa i się okazuje że nie ta strona którą leczą jest bezpłodna.
Ja polecam dr Kunickiego INVICTA, w Novum miałam jedno spotkanie i jakoś nie mam zdania, ale lab mają dobry. Natomiast wszystkie leczymy się w INViKCIE i jednogłośnie powiemy Ci że dr K to dobry lekarz:-p

LUTY

25: dariaa16 - udany transfer
25: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
25: calineczkaa - druga wysoka beta!

27: Olusia - podglądanie maluszków
27: calineczkaa - trzecia wysoka beta!
27: Fusun - druga wysoka beta!
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków

MARZEC

01: .szkrabek - początek stymulacji
05: Hess - początek stymulacji
17: sykatynka - udany criotransfer
28: Olusia - się rozpakowuje!

Dorotav - początek stymulacji
Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer

Kate- mnie prosze tez na kwiecien-poczatek stymulacji

reklama
Czesc kobitki,
Calineczko-dajesz czadu i oby tak dalej.Ciesz sie ,ze Ci nic na razie nie dolega,jesli sie zacznie to od 6-7 tygodnia liczac od ostatniego @.
DorotaMia- w de bym kopnela takiego lekarza, stracilas duzo czasu i zamiast Ci pomoc zdolowal Cie kompletnie. Kowal nie lekarz. Szukaj i walcz dalej.
Mammoni-witaj ponownie,nie znajduje slow...takie to smutne.Wierze,ze Twoje dzieciatka sa w niebie...i uda Ci sie z powrotem je na ziemie sprowadzic.

a moj M,lyknal oleju lnianego i pyta mnie dlaczego pije "kit do okien" w plynie??? .To badziejstwo ma taki sam zapach.:-);-):tak::-D. eeee,nie dostal jeszcze riposty bo mnie troche zatkalo...:-D

Ostatnia edycja:
Mammoni, ja nie robiłam na nfz, tylko wykorzystałam swój abonament w pryw. przychodni, który mam z pracy. Tak więc zamysł podobny tylko wykonawca inny.
Ale okazało się, że większość tych badań była w ogóle nie potrzebna. Jak zmieniłam klinikę to się lekarz za głowę złapał - po co tyle badań i poprosił mnie tylko o wyniki "istotnych rzeczy" - kserował na miejscu - reszta może mi teraz posłużyć za podpałkę - gdybym za każde zapłaciła w klinice to bym była nieźle wkurzona! Tak straciłam tylko trochę czasu i krwi... no nic - to już za mną - głęboki wdech i nastawić się pozytywnie! :) do 1 marca już tylko 3 dni (nie licząc dziś) :-D lalalala

kate_p7 mam prośbę o wpisanie mnie na 8 marca na podgląd pęcherzyków :-) A jak tam Twoja wizyta u anestezjologa? Co w ogóle sprawdzałaś?

Witam,
Dziewczyny jestem załamana:-( wstałam dzisiaj z mega katarem:wściekła/y: a już niby wszystko było opanowane a jak puścił mi stres transferowy to i katar się pojawił:crazy: strasznie się martwię bo dość że mój Mrozaczek nie jest najlepszej klasy to jeszcze matka od początku serwuje mu różne atrakcje:wściekła/y: w ogóle to czytałam o tej klasie CC i jakoś mało kto miał podany taki zarodek:-( martwię się cholernie bo obiecywałam się, że do bety nie przywiązuje się do mojego Kropka, ale widzę że już za późno:zawstydzona/y:

teraz to pobije Calineczkę w panikowaniu;-) i ta krypta chyba bardziej dla mnie się przyda:-p a ja w ramach nie nakręcania się idę dzisiaj do kina na "50 twarzy Greya":-) na odstresowanie jak znalazł;-) odezwę się później o ile nie zabaluje:-p pozdrawiam:tak:

lookator rodzaje: Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium, tych się najbardziej boimy;-)

szkrabek u nas w klinice przed pick-up'em mamy spotkanie z anestezjologiem, dla mnie to dobrze, bo nie dość że mam bradykardię, to jeszcze wymiotuję po narkozie, o czym się dowiedziałam po pierwszym pick-upie:-D. Martwię, się piątkiem, jestem też zmęczona tym całym in vitro i przechodzę to wszystko coraz gorzej. Brzuch już boli, problem z poranną toaletą jest, bo siusiu boli, ale damy radę:-p kto jak nie my...Dołuję się coraz bardziej,że nam to już nic nie pomoże i może moj M miał rację, że nie chciał podchodzić do IVF bo przy jego wynikach, to jest strata czasu....i powinnam się pogodzić z życiem, a dokładnie z brakiem dzieci:-(.

Annemarie to już nie długo stymulacja:-p

Mammoni po pierwsze czas oczekiwania na badania z NFZ to porażka, ja zaczełam komercyjnie procedurę, do drugiej podchodzę z MZ. Co do genetyki - kariotypów, wiem, że Novum robi badania na NFZ.
Ja uważam, że jak masz krótki termin i mozliwość zrobienia badań z NFZ to dobrze. Jeśli masz czekać z 3-4 miesiące, to jest to dużo czasu bo nie wiadomo ile razy bedziesz podchodzić do ivf żeby zakończyło się sukcesem. Przykładowo, masz czekać na badania 3-4 miesiące potem stymulacja, jak sie nie uda znowu czekasz 3 miesiące i to już robi się prawie rok.
Co do LUXMED ja wykupiłam sobie najdroższy pakiet łącznie z rehabilitacja. Wydawało mi się, że zrobią mi badania jak ładnie poproszę bo mam je w pakiecie wszystkie. A to nie działa w ten sposób, muszisz miec wskazania do tego typu badań i lekarz ma Ci wystawić skierowanie na nie, wiec jezeli chcesz zrobić np. profil hormonalny to zapomnij. Ja miałam problem, żeby zwykłe badania infekcyjne, i przegląd 30latka zrobić. Więc nie skorzystałam nic a płaciłam mega składkę.

LUTY

27: Olusia - podglądanie maluszków
27: calineczkaa - trzecia wysoka beta!
27: Fusun - druga wysoka beta!

28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków

MARZEC

01: szkrabek - początek stymulacji
03: GizaS - podglądanie maluszka
05: Hess - początek stymulacji
08: szkrabek - podgląd pęcherzyków
11: Dariaa16 - wysoka beta!
17: sykatynka - udany criotransfer
26: GizaS - badania prenatalne
28: Olusia - się rozpakowuje!

Dorotav - początek stymulacji
Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer
Annemarie - początek stymulacji

Ostatnia edycja:
Wydawało mi się, że zrobią mi badania jak ładnie poproszę bo mam je w pakiecie wszystkie. A to nie działa w ten sposób, muszisz miec wskazania do tego typu badań i lekarz ma Ci wystawić skierowanie na nie, wiec jezeli chcesz zrobić np. profil hormonalny to zapomnij. Ja miałam problem, żeby zwykłe badania infekcyjne, i przegląd 30latka zrobić. Więc nie skorzystałam nic a płaciłam mega składkę.

W sumie może tak być - ja co prawda jestem w innej przychodni, ale w niej nieprzerwanie od ponad 10 lat i ponad 3 "leczyłam" się na niepłodnośc - moja ginka skierowała mnie w końcu do endokrynologa a ta do kliniki niepłodności - więc wskazania do badań przeróżnych miałam - no i to była moja ginka - jest nią od ponad 10 lat, więc też mi żadnych problemów nie robila z tego tytułu... zresztą teraz wszędzie cięcia kosztów, więc pewnie wszystkie skierowania prześwietlają kilka razy :(

Dołuję się coraz bardziej,że nam to już nic nie pomoże i może moj M miał rację, że nie chciał podchodzić do IVF bo przy jego wynikach, to jest strata czasu....i powinnam się pogodzić z życiem, a dokładnie z brakiem dzieci:-(.

Mam nadzieję, że to te hormony tak przez Ciebie przemawiają - i niedługo już będzie lepiej z psyche. Nie załamuj się, idzie wiosna, od razu humory będą lepsze jak słoneczko z nami na dłużej zostanie! :-) Musi być dobrze i będzie dobrze - nic nie zakładaj póki się nie wydarzy. Wiem, że łatwo się mówi, ale inaczej sfiksujemy!

KATE23 rokowania są różne w zależności od punktu siedzenia:-p Jedna z teorii głosi że zarodek 4CC ma większe szanse na implantacje niż 1AA w piątej dobie bo jest dużo bardziej rozwinięty, a klasa jest nie ważna inna teoria mówi że klasa jest ważna a nie poziom rozwoju zarodka i bądź tu mądry.
Po następne nie wiadomo z jakich zarodków my pochodzimy, pewnie wielu z nas nie dawano by szansy na implantacje:-D
Idąc dalej niektóre z nas nie mają w ogóle blastek, np. ja miałam morulę i zaimplantowała się. Nie można przekreślić żadnego zarodka, nawet najsłabszego dopóki się rozwija jest szansa na ciąże, bo to wszystko to tylko rokowania. A nie raz życie przytarło tym wszystkim lekarzom nosa:-p i mogli se te rokowania wsadzić w .....:tak:

Dariaa wczesne blastki bardzo ładnie:-p kasik bedzie miała chłopaka z takiego uroczego zarodka:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Daria masz ładne blastki i ile jeszcze zostało zamrożonych:tak:nie jedna z nas tak by chciała. To pewnie za 7 dni beta:-D
Kate dopisz mnie proszę na 3 marca na podglądanie maluszka i 26 marca na prenatalne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry