reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Madziulka Rz - jak pisałam na drugim forum, może to kwestia poziomu progesteronu. Dziewczyny tu bardziej doświadczone z pewnością coś Co doradza. :)

Kate to piknie beta przyrosła, nie napisałaś co powiedział Ci dr na wizycie. Wątpie żeby wspomnial o biochemicznej, prawda? tak patrzę na swoje betę, to ja w 13 dpt trzydniowych zarodków miałam bete 124, to tak jakbyś Ty miała w 11 dpt, a już wtedy miałaś dużo większą betę ode mnie. A mimo niewielkiej bety moja ciąża roziwja się prawdiłowo. Czego i Tobie z całego serducha życze:sorry2:
Madziulka Twoja beta też wzorowo przyrasta:sorry2:masz już umówioną wizytę pęcherzykową? Jeśli masz więcej luteiny to sobie zaaplikuj większą dawkę. Pamiętaj że nawet czerwona krew nie jest jednoznaczna z poronieniem, ale wiadomo stresu przy tym co nie miara. A nie badałaś dziś progesteornu? jakie leki bierzesz?
Olusia coraz bliżej poznania się z maluszkami, i tak na Twoje problemy, pobyty w spzitalu to pięknie udało się donosić ciąże:sorry2:

Giza na wizytę pęcherzykową jeszcze za wcześnie dziś 11 dpt , we wtorek robię betę i dzwonię do lekarza...
Leki jakie przyjmuję to
Encorton 5mg 1,5 na dobę
Estrofem 2 mg 2x1
folik
Lutinus 100 mg 2x1
Luteina 50mg 2x podjęzykowo
dostinex 1x1
fraxiparine zastrzyk 1 dziennie

W karcie w kliniki piszę , by w razie plamienia zażyć nospę 3x1 i w zamian lutinusa dopochwowo zażywać luteinę podjęzykowo.
Najgorsze ,że to weekend ....
Czuję też takie mikro skurcze ...
Wykończę się do wtorku... zastanawiam się czy jutro nie jechać na betę i progesteron ?

Ostatnia edycja:
Może chociaż sam progesteron? Bierz no spe 3 razy dziennie,duże dawki magnezu. Dołoż podjezykowa luteine i odpoczywaj.

GizaS lekarz powiedzial że ciąża jest ale nie wiadomo jaka czy pozamaciczana, bezzarodkowa czy taka jaką chcemy więc zabronił się jeszcze cieszyć. Mam brać clexane 0,2 acard 1 tabl.dziennie no mam zwolnienie do pt. Wizyta w środę już pęcherzyk będzie widoczny i teraz mam mega stresa:-(
Co do przyrostów to mówił że mają takie być w pierwszych dniach, mnie przestały te przyrosty obowiązywać gdy w 9dpt przekroczyłam 200, niby są minimalne ale beta i tak wysoka i najważniejsze żeby rosła usg jest wyznacznikiem zdrowej ciąży a nie beta. Mam zakaz robienia bety ale nie wiem czy nie sprawdzę jeszcze w pon. z drugiej strony mój M powiedziąl że mnie ubije:-pNo i mam torbiele po jednej w każdym jajniku:-(

Madziulka pomiędzy 6dpt-10dpt mogą wystąpić plamienie tzw. implantacyjne, to dobry znak i znaczy że nic się nie dzieje. Fakt, mało progesteronu dostałaś ja biorę lutinusa 3 razy po 1, luteinę 3 razy po 2 tabl(50mg) no i estrofem 3 razy po 1.

reklama
Madziulka, kate_p7 - teraz trzymam jeszcze mocniej zaciśnięte za Was kciuki :) musi być dobrze!!! :tak:
dorotav - mam nadzieję, że Ci przejdzie szybko bo wiem, że po punkcji to nic przyjemnego - a podejrzewam, że przeszłam to jednak lajtowo... :dry:
Olusia - trzymam kciuki by poszło bezproblemowo! I nie stresuj się już za parę dni poznasz swoje maluchy :tak: pamiętam jak mój syn mi spojrzał prosto w oczy jak go położyli mi po porodzie na brzuchu - ten wzrok i to uczucie - pamiętam do dziś dnia! A minęło już prawie 9 lat :-)
Życzę Ci byś miała podobne, piękne wspomnienia!

Teraz czeka nas kilka spokojnych dni... nic się nie dzieje dziewczyny - no obijacie się jak cholera ;-)

MARZEC

25: sykatynka - wizyta kontrolna
26: GizaS - badania prenatalne
26: agulla84 - wizyta kontrolna
26: dariaa16 - kolejna wizyta
28 lub 31: Olusia - się rozpakowuje!

Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

02: szkrabek - test ciążowy

Yplocka1 - udany criotransfer
Annemarie - początek stymulacji

MAJ