reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kiki ja w karcie ciąży w 14 tyg mam szyjka zapisane 2,5 cm-3 cm:eek:ale dr powiedział że wszystko dobrze. Wczoraj też sprawdzał i nic nie powiedział i zapomniał też wpisać ale podobno wszystko dobrze. A ile powinna mieć szyjka? Ja trochę myśle nad tym moim łożyskiem dalczego ono takie nie jest gładkie i równe tylko jakby w litere S i to wybrzuszenie gniecie mojego małego. A dokładniej dzieko wtula się w to lożysko i przez to ma pozycję klęczącą. Może Twoja córa przy badaniu długości była przygarbiona dltego wynik był mniejszy niz się spodziewałas:sorry: Teraz nasze dzieci rosną skokowo wiec nie ma co patrzeć tak dokładnie na statystyki. Wczoraj miało moje dokładnie 12,5 cm i 214 gramów i wychodziło na 17 i 5 tc

kiki 3mam kciuki za wizytę:-)

GizaS ja tak z partyzanta podgaduje mojego męża co by tu kupić, ale... pewnie ok.20tc tez już nabiorę odwagi jak wszystko będzie dobrze:-p mam 15.05 wizyte i straszne usg genetyczne więc zobaczymy co dalej..

Emenems ja się na tarczycy nie znam:-( ale specjalistki tj.kiki się na pewno wypowiedzą.A tak patrze w kalendarzu i nie wiem czy to specjalnie ale jestem agentem kate 007:-p

najki inhibina ładna powinna być powyżej 30 bodajże ale jest dobrze:-) ona rośnie do owu a potem gwałtownie spada więc to był wzrost przed owu teoretycznie robi się ją 1-3dc. Co do kariotypów, my mamy zrobione i ja uważam ze to podstawa, jak podchodziliśmy prywatnie to każda klinika chciała kariotyp, bo ja to lekarz stwierdzł : "bezpłodność to często problem immunologiczny albo genetyczny" Co do programu z MZ jest wytyczna o kariotypach w przypadku bezpłodności idiopatycznej, ale i tak kliniki się do tego nie stosują. poza tym in vitro z MZ to wersja uboga komercyjnego ivf i wiele osób nie stać na zrobienie kariotypów, jak pożyczki biorą na leki, więc lekarze odpuszczają i dopiero w przypadku bardzo złych wyników każą zrobić, tak samo jak AZF, CFTR.

Emenems - cichutkie gratki! :) kalendarz zrobił swoje u Ciebie, bo niestety dał ciała na maksa przy sykatynce... teraz czekamy na betę! :tak:

Gizas - gratulacje dużego już malucha (ale ten czas leci :szok:) i pierwszych zakupów. A tak z ciekawości, to wyprawka jakiego koloru? :-)

bunieczek - super że zaglądasz - ja też raczej podczytuję, bo u mnie się mało dzieje, a gadać o tym samym w kółko nie ma sensu (senność, nudności, kanapa :-D) NUUDA! :-)

Wczoraj i dziś uprałam przywiezione z działki ubrania ciążowe - spodnie i spódnica ogrodniczki... masakra - 10 lat temu byłam jednak inna - prócz gustu to i gabarytowo - ważyłam ponad 10kg więcej... Spodnie - wielkie wory, nie wiem czy będę w nich chodzić, bo to żenuła... ale z drugiej strony wydawać ok 150zł na jedne spodnie ciążowe, które po 4 miechach rzucę w kąt... :sorry: szkoda mi jednak tej kasy...

szkrabek na bonprix jest teraz wyprzedaż ciuchów ciążowych. Ja chce kupić jakieś tanie wory i tyle bo mi kasy szkoda a i tak jak patrzę na te ciuchy to wszystko jedno bo wszystkie brzydkie fuuuuuj. Nie to żebym się ubierała jakoś super przed ciążą ale to wszystko aseksowne;-)Na C&A tez patrzyłam ale ja nie widzę nic pięknego w tych ciuchach:-p

Szkrabek kupiłam unisex:-D beżowy kocyk z sowami i beżowy komplecik wyprawkowy tj. body, spodenki, pajacyk, czapeczka, skarpeteczki i śliniaczek. No nie umiałam się oprzeć:-pa kocyk cudowny. Pytam się M co kupić bo jedno 59 zł i drugie tyle samo. M popatrzył i mowi bierz obydwie rzeczy:-p
Co do ciuchów ciążowych to ja mam luźne sukienki i tuniki a spodnie kupiłam dwie pary na allegro po 50 zł, nowe z wycietymi metkami frimowymi H&M. Jedne super, drugie dziwnie leżą i już wystawiłam je na sprzedaż. Chciałam sobie jeszcze kupić jedną jasną parę i jakieś lniane na lato i szperam co jakiś czas właśnie na allegro. Nie ma co przepłacać.

Tak poczytałam troche o szyjce o wynika że najmniej powinna mieć 2,5 cm i być do 5 cm. Ja mam wpisane 2,5-3 cm ale dr nic nie mówił żebym jakoś mega na siebie uważała czy leżała:baffled:a Kiki jakoś mnie tym tematem zaintersowała i się zestresowałam:confused2:bo krótka szyjka to ryzko poronienia w 2 trymestrze i później przedwczesny poród:-(No ale skoro dr powiedział że ok to mu wierze, bo się przykłada, bada szyjkę, usg robi kilka minut, wszystko pokazuje. No i wizyty kontrolne co 3 tyg. Właśnie się umówiłam na 25 maj. Jak ja lubię te wizyty:tak:
Muszę jeszcze poczytać o formie łożyska czy to normalne co mam czy też odbiega od standardów.
Ehh a już byłam spokojna

reklama
Do góry