reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ostatnie pytanko- ovitrelle brałam dwa tygodnie temu w poniedziałek to rozumiem ze juz nie wpływa na wynik testu ?

reklama
Czesc dziewuszki,

na dobre wychodze z nory bo zaczyna sie "dziac":-). Co nie znaczy ,ze nie nadrobilam 600000000 stron ktore zdazylyscie znowu napisac:tak:bylismy dzisiaj u doka na 1 kontroli ,mamy 8 widocznych komorek,ale sa jeszcze za male,maja pomiedzy 15-18 mm. W poniedzialek 2 kontrola kurnikowa .

Emenems- w odpowiedzi na twoje pytanie ,nie boj nic:tak: ovitrelle falszuje wyniki do 10 dni po ostatniej dawce.Nie mieszkam co prawda w Norwegii tylko w DE ale sledze twoja historie od poczatku i szlas tym samym tutaj tez popularnym protokolem (tzn.jesli dobrze pamietam zastrzyki i spray do nosa) a potem tak samo pieklilas ,bo tam jak i tu nie ma tak pieknie jak w Polsce,ze mozna sobie na "BETE " podskoczac.Przezywalam tutaj to samo,ale mam nadzieje ze jutrokoniec twojej niepewnosci i bedzie czas na lzy szczescia.Zycze Ci z calego serca.Dopisz mnie na poniedzialek na kontrole.Dzieki:tak:

Annemarie :) god kveld kochana!
Tak dokładnie , spray plus zastrzyki tydzien i po kontroli o tydzien przedłużone.
No mi sie udało z betą bo mam rodzinnego z prywatnej praktyki wiec po prostu zadzwoniłam i powiedziałam ze ginekolog radził zrobic i nie było problemu. A ze przyszłam na czczo to mi od razu wszystko zrobił:)
Wyniki jutro a w pon wizyta per se u lekarza i poprosze o kolejna bete:)
A ogolnie chwalisz sobie system?
Ja szlam tym długim ale w książeczce z kliniki wyróżniają 3
ImageUploadedByForum BabyBoom1430853500.305835.jpg

Chociaz nie slyszalalm o nikim kto miał krotki :)
Dopisuje !

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1430853500.305835.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430853500.305835.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 110
MAJ

05: Pigwa - wizyta kontrolna

05: Kikifish - wizyta kontrolna

06: sykatynka - wizyta kontrolna

08: Bunieczek - badanie połówkowe

08: Madziulka - wizyta kontrolna

11: Najki - wizyta kwalifikacyjna

11:Enenems druga beta+wizyta

11:AnneMarie - kontrola kurnikowa

11/13: Hess - wizyta kontrolna

12: sykatynka - udany transfer

12:hederka - wizyta usg

15:Kate_07 - usg genetyczne

21: Bunieczek - wizyta u hematologa

Hess - criotransfer

andromeda5 - criotransfer

blueskye - criotransfer

UdaSię - criotransfer

Dorotka - criotransfer

Sykatynka - criotransfer

CZERWIEC

Tola32 : 02 - wizyta u immunologa

LIPIEC

Tola32: 01 - wizyta u drugiego immunologa

Dziewczyny,
podczytuje Was, choć produkujecie posty w tempie ekspresowym. Jakoś po tak długiej przerwie w pracy, nie mogę odnaleźć się czasowo, wracam do domu, obiad, chwila odpoczynku i już spać trzeba iść :szok:. Nawet w poprzedniej pracy miałam więcej czasu po, bo pracowałam do 14:30. No i taki zasuw na stażu mam, że hej! Może schudnę, bo nie nie mam czasu na zjedzenie więcej niż jednej kanapki, hehe. Wracam z drugą kanapką i jabłkiem do domu. I nawet nie chce mi się jeść z nadmiaru wrażeń.

Od dziś biorę Luteinę dowcipną, by wywołać @. Mam w kalendarzu wizytę 11/13 maj, ale EMENEMS - możesz mnie przeprawić na 13 maja, bo tak będę celować z @ i dlatego, że wizyta jest po "pracy" a nie w ciągu dnia. Nie chcę nadwyrężać cierpliwości mojego "opiekuna", bo w piątek idę do sądu, więc urywam się wcześniej.

Trzymam za wszystkie kciuki !!
Ależ mi teraz czas zaiwania :-D

Annemarie :) god kveld kochana!
Tak dokładnie , spray plus zastrzyki tydzien i po kontroli o tydzien przedłużone.
No mi sie udało z betą bo mam rodzinnego z prywatnej praktyki wiec po prostu zadzwoniłam i powiedziałam ze ginekolog radził zrobic i nie było problemu. A ze przyszłam na czczo to mi od razu wszystko zrobił:)
Wyniki jutro a w pon wizyta per se u lekarza i poprosze o kolejna bete:)
A ogolnie chwalisz sobie system?
Ja szlam tym długim ale w książeczce z kliniki wyróżniają 3
Zobacz załącznik 686266

Chociaz nie slyszalalm o nikim kto miał krotki :)
Dopisuje !
Emenems
tutaj ,krotki protokol raczej tez nie popularny.Dok mi od razu powiedzial ,ze mam sie nastawic na 2 tygodnie z zastrzykami i tez tak bylo.Pierwsze ICSI bylo troche testowe bo nikt nie wiedzial jak zareaguje.Teraz dowalili mi z grubej rury bo chca jak najwiecej komorek uzyskac zeby je tez czesciowo zamrozic.Jak sie pytalam o zrobienie BETY u lekarza rodzinnego i mojego gina to tak na mnie sie gapili jakbym w suahili do nich gadala. Musialam odcierpiec 2 Tyg a i tak byla klapa. :no:. No nic dzialamy dalej do skutku.:-D wiadomo jakiego.

Wiesz co, ja zauważyłam ze oni nie mowia beta tylko samo hcg, moze tak sprobuj :D
Chociaz jak pierwszy raz usłyszałam hosege vil du ha? To kminilam chwile co to hahahaha jeszcze tego duńskiego kartofla dorzucic to masakra :D

No to kochana zapowiada sie dobre jajcobranie.ja 9 miałam a tak na prawde 7 bo te dwa z prawego jajnika to wątłusze były.
A ty lecisz procedurę cała czy masz mrozone?

Emenems-nie ma zadnych na zimowisku bo pomimo duzej ilosci na koncu po punkcji bylo chyba 6 albo 5 z czego 4 sie zaplodnily a do 2 doby dotarly 2 .Mialam za male dawki hormonow i za pozno mi je zwiekszyli dlatego duzo bylo nie dojrzalych.
O Becie nikt tutaj nie slyszal ale jak powiesz hcg ,ze chcesz prywatnie to tez patrza jak na idiote.Tutaj nie robi sie NIC prywatnie.:-) a jak im powiedzialam ,ze dziewczyny robia hcg w juz w 7 czy 10 dniu to sie po glowie poklepali. Ale to taki kraj,bez naszej ulanskiej fantazii.:happy: W takich wypadkach tesknie za Polska.Idziesz,placisz i MASZ;-)

Hahaha dokładnie!
Ja nawet nie wiem jak pytac o prywatne gabinety bo tłumacze i tłumacze a moja kolezanka i tak nie kuma.
No ja miałam 14 dni 225 menopuru a ty jak? Spray 2,5 tygodnia dwa razy dziennie do każdej dziurki a od kiedy zastrzyki to dwa razy do jednej ( zredukowane ) .

No tutaj tez jak powiedziałam ze chces poniedziałek ( wcxoraj) to mi powiedział ze nic nie bedzie i nie ma co, ale potem zadzwoniłam i tak na recepcje hahaha :) udało sie.

Ja do tego mieszkam w małej mieścinie i wiesz, to wogole inna bajka

No to kciuki za kolejna wizyte oby było jak najwiecej !! Dawaj znac po weekendzie koniecznie

reklama
Ja mialam 10 dni 225 Bravelle ,ostatnie 4 dni 300 mg ,Synarelle spray przez cale 2 tygodnie rano i wieczorem. Ja w sumie tez mieszkam w dziurze,ale tutaj nie funkcjonuje cos takiego jak robienie prywatne badan.Pani przez telefon mi powiedziala ,ze to nie prywatna firma tylko panstwowe szpitale i przychodnie itp.niemcy sa ograniczeni w roznych kierunkach ...niestety:tak::tak::tak:nie ma sensu dyskutowac.Dobranocnik ,oczy mi sie same zamykaja:eek:

Do góry